stav

Rade i rudari

KAP i Vlada pljačkaju građane ove države, ovi prvi svjesno i proračunato, ovi drugi u korist 2-3 čovjeka.
58 pregleda 10 komentar(a)
Rudari u jami, Foto: Ivan Petrušić
Rudari u jami, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 15.05.2013. 09:26h

Crnogorskoj iracionalnoj svijesti nema kraja, čvrsti smo u odluci da idemo do konačnog cilja. Što će nam vraćanje u realnost kada je iluzija tako lijepa, težimo crnoj rupi naše svijesti i savjesti!

KAP i Vlada pljačkaju građane ove države, ovi prvi svjesno i proračunato, ovi drugi u korist 2-3 čovjeka.

Znaju to R. Krivokapic i V. Lazovic i D. Šehovic (priznali).

Znaju to i M. Đukanović i I. Lušić i V. Kavarić (brane se sa slobode).

Da li to zna predsjednik sindikata KAP-a Rade Krivokapić?

„Dok se proizvodi aluminijum i dok su plate redovne nećemo protestovati, ukoliko se to promjeni, jedino rješenje je ulica“ reče Rade.

G-dine R. Krivokapiću (ne R. Krivokapić predsjednik Skupštine, on zna da je vaša firma lopov i da su njegovi koalicioni drugovi „nevoljni saučesnici“ u toj krađi), ipak imam par pitanja za vas:

1. Što vi zapravo proizvodite? (Gubitke?)

2. Od kojeg novca vi dijelite plate?

3. Zašto kradete struju?

4. Zašto mi, građani CG, plaćamo vaše kredite?

5. Zašto u situaciji kakva je u KAP-u, svi vi nijeste na minimalnim ličnim dohocima?

6. Kako je moguće da tako „uspješan“ menadžment ima plate koje prelaze 10.000 eura?

I na kraju, najvažnije pitanje za vas, što vi čovjece imate protiv vlade CG? Pa oni su vaši najveci dobrotvori, pazite ih i čuvajte kao zjenicu oka svoga, dobro, i oni imaju tu malo koristi eto toliko da se obezbijede čukun, čukun unuci... Ali vaša sreća i zadovoljstvo je ipak njihov prioritet, dokazali su to mnogo, mnogo puta do sada!

Zamislite kako stoje stvari i kolika je to ljubav, kada potpredsjednik Vlade kaže “za novac koji smo kao država uložili u KAP, od kada su ga kupili Rusi, mogli smo otvoriti 22 hiljade produktivnih radnih mjesta”, a vi i dalje tražite od Vlade dokaz ljubavi prema vašim poslodavcima i vama?! Nije to lijepo!

Organizacija UN za razvoj industrije uručila je KAP-u priznanje za uspješno sprovođenje projekta „Čistija proizvodnja“. Zećani, koliko je sjutra, bocu u ruke i na čestitku... Vi znate da je nagrada došla u prave ruke!

RUDARI… samo pominjanje ove časne profesije u ljudima izaziva poštovanje za težak, pošten i mukotrpan rad i „krvavo“ zarađen novac. Teško je bilo što napisati u vidu kritika, a da se ne osjetite pomalo nelagodno, zato neću kritikovati, već ću vas podržati.

Vi drugovi rudari, radni i odgovorni ljudi, imate povjerenja samo u premijera Đukanovića, alal vjera i treba da ga imate, vjerujem da ste dobro razmislili i da ste uz jake argumente sa razlogom njemu poklonili povjerenje. Vi dobro znate da za vaše probleme nije kriv premijer Đukanović i da se on što pita, svi vaši zahtjevi bi bili odmah riješeni. Da je kojim slučajem premijer Đukanović bio na vlasti u proteklih 23 godine, gdje bi vama bio kraj! I da se u još nečemu složim sa vama, premijer Đukanović je samo takav, no ovi oko njega ne valjaju ništa! Čak bi se smio i opkladiti da on ne zna da ste vi otišli u jamu, ovi oko njega to mu sigurno kriju. Zamislite da se premijer Đukanović nešto pita u CG, kako bi ovo bila bogata država, zamislite kad on ovako opterećen poslom, privatno zarađuje milione eura i pri tome je jedan od najbogatijih premijera u Evropi, rekoh - da se on što pita, zamislite koliko bi ova država zarađivala.

P. S. Postoje osnovane indicije da je ono pismo koje vam je poslao kada ste se prošli put zatvorili u jamu, neko falsifikovao i da ga on nije pisao - ne bi vas prevario premijer Đukanović... Ipak ste vi njegovi RUDARI (u pismu na kraju nije ni pisalo „Srdačno vaš“).

P.P.S. Da li je ovo tekst o crnogorskoj ekonomiji, psihologiji ili patologiji, presudite sami!

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")