Stav

Permanentna kontralustracija

Bošnjački vjerski i politički „autoriteti“ hvale hrabro i nesebično zalaganje ratnog premijera i vrijeme kada je uz njihovu pomoć „rasturena“ zajednica SiCG. Lažu građane kako je zahvaljujući njihovom gospodaru zadat smrtni udarac ideji Velike Srbije!
6 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Arhiva Vijesti
Milo Đukanović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 06.12.2012. 13:11h

Skraćeni put Crne Gore u pravcu europskih integracija na kratko je odložio krivično-pravnu odgovornost (po)ratnih vlasto držaca. Režim „izvanredno“ koristi pruženu šansu da ušutka svjedoke, uništi kompromitirajuću dokumentaciju i „ubije“ sjećanje. Zato su ekstremno bogati „gospodari“ uz pomoć plemenskih veza, organiziranog kriminala i državnih institucija formirali interesnu grupaciju okupljenu oko DPS („Europska Crna Gora“) isključivo sa jednim ciljem.

A cilj je: dehumanizacija slobodnoumnih građana i fabrikovanje ratne prošlosti. Godinama nas bombardiraju dezinformacijama kako je premijer Crne Gore u periodu 1991-95. godine od svih sporednih stvari na svijetu najviše „volio da igra šaha“. Ubjeđuju nas da je „Liberalni savez Slavka Perovića išao na Dubrovnik, a da su lideri DPS na Cetinju pjevali: Sa Lovćena vila kliče, oprosti nam Dubrovniče!“

Analitičari svih provinijencija (specijalne TV emisije) plasiranjem laži dezavuišu do gole kože opljačkane građane kako su Slavkovi liberali i Žarkovi SDP-ovci etnički čistili Bukovicu i u kolonama odlazili na hrvatsko i bosansko-hercegovačko ratište. Podsjećaju nas da su mladi lideri DPS „neiskusni“ uskočili u državničke fotelje zavedeni velikosrpskom ideologijom Slobodana Miloševića i da se oni nisu ništa pitali.

Politički analitičari „svjetskog glasa“ nam kroz smiješak sa malih ekrana poručuju: „Igrala se đeca rata. Usvojili su deklaraciju o genocidu u Srebrenbici. Sada su stariji i bogatiji, neće više.“

Deportaciju bosansko-hercegovačkih izbjeglica u Herceg Novom i ostalim crnogorskim gradovima nazivaju „tragičnom greškom“.

Krivicu prebacuju na mrtvog Pavla Bulatovića. Sramna oslobađajuća presuda od 22. 11. 2012. godine „abolira“ režim od odgovornosti. Zahvaljujući pravosuđu Bukovicu, Štrpce, Morinj, Kaluđerski laz predstavljaju kao „humanitarne akcije“.

Nažalost, za policijsku akciju „Lim“ nikada niko nije odgovarao?! Državni tužilac „spava“ do daljeg. Vakat bacanja bombi, protjerivanja i prebijanja muslimana kako nas uče bošnjački kolaboracionisti u režimskoj vlasti treba zaboraviti?! Zaborav stvara uvjete da prilikom obilazaka emigracije mirne duše prikupljaju novčana sredstva za izgradnju režimskih crnogorskih kuća?!

Bošnjački vjerski i politički „autoriteti“ hvale hrabro i nesebično zalaganje ratnog premijera i vrijeme kada je uz njihovu pomoć „rasturena“ zajednica SiCG. Lažu građane kako je zahvaljujući njihovom gospodaru zadat smrtni udarac ideji Velike Srbije!

Ništa se ne prepušta slučaju, sudi se Vijestima i mojoj malenkosti. Putem farsičnih sudskih procesa i montiranih „svjedoka“ obmanjuju javnost i stvaraju prividnu sliku pravne države.

Kao i u slučaju deportacija, zločine nad muslimanima nazivaju humanitarnim djelima? Genocidnu policijsku akciju „Lim“ pokušavaju predstaviti kao „kolektivni odmor“ rukovodstva SDA.

Može li normalan um zamisliti saborce Slobodana Miloševića (aktuelne vladare Crne Gore) kako sa osmjehom na licu poput majke Tereze vode brigu o Bošnjacima, dok istovremeno sipaju gorivo za tenkove, šalju „oslobodioce“ i učestvuju u genocidu u Srebrenici?! Zaista čovjek mora biti historijski debil kako bi povjerovao u ove laži.

„Uče“ nas da ne vjerujemo vlastitim očima, već njihovim riječima. Lažu i obećavaju da će privredu uništenu dugogodišnjom vladavinom „opozicije“ stari/novi premijer vaskrsnuti iz mrtvih. Svaki dan opstanka na vlasti za njih je čisti dobitak. Širenjem straha i zloupotrebom pravosudnih institucija pokušavaju zaustaviti lustraciju i vladavinu prava i pravde.

Bojim se da i ovoga puta ne pripremaju narodu ulicu.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")