Stav

Opasna koalicija

Naivni stranački predstavnici bošnjačke, albanske i hrvatske nacionalnosti će u vlast sa DPS-om. Svi presretni i zadovoljni. Vlast donosi privilegije. „Živio šverc i socijala!“ Ko još razmišlja o poslu „Živjela europska Crna Gora!?“
53 pregleda 6 komentar(a)
Milo Đukanović, Rafet Husović, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, Rafet Husović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.11.2012. 11:39h

Vanredna „demokratska“ prevara pod imenom „Izbori u Crnoj Gori 2012“ je završena. Ko je jamio, jamio! Građani jamili paštetu, konzervu, makaronu, džak brašna, litar ulja i pedesetak eura, a plutokrati i lideri vladajućih partija desetine i stotine miliona eura. Postizborni pregovori sa predstavnicima manjinskih naroda uspješno završeni. Potpisani ugovor o parlamentarnoj većini liči na onu narodnu, „vuk presit, a ovaca sve manje u toru.“

Zavjesa pala a građani prepušteni sami sebi, okruženi surovom realnošću iznova govore nikada više, samo još ovaj put, država je bila u pitanju... dok praznih džepova besciljno šetaju ulicom. Nakon dvadesettrogodišnje vladavine „voljenog gospodara“ fabrike i privredni objekti izgledaju kao područja zahvaćena uraganom Sendi.

Iza zavjese srpski ultranacionalisti zahvalni gospodaru na udruženom zločinačkom poduhvatu sa Miloševićem u kojem su „odrađeni“ Republika Srpska, Bukovica, deportacije, Štrpci, policijska akcija „Lim“... Turbo Crnogorci srećni što im je režim odbranio navodnu ugroženost državne suverenosti.

Naivni stranački predstavnici bošnjačke, albanske i hrvatske nacionalnosti će u vlast sa DPS-om. Svi presretni i zadovoljni. Vlast donosi privilegije. „Živio šverc i socijala!“ Ko još razmišlja o poslu „Živjela europska Crna Gora!?“

Poslije kolektivne predizborne šizofrenije gospodar na političku scenu, stvaranjem organiziranog nacionalizma, formira mašinu za pranje krvave prošlosti. Stroj za pranje i peglanje historije sastavljen od vladajućih parlamentarnih stranaka manjinskih naroda. Od sada će (umjesto organizatora i izvođača) određeni predstavnici manjinskih naroda moralno ubijati i diskreditovati preživjele žrtve zločina. Moraju se oprati deportacije, Bukovica, Štrpci, policijska akcija „Lim“...

Režim je kompromitirajuću dokumentaciju davno uništio a intelektualce, antifašiste i borce za ljudska prava bukvalno izolirao. Preživjele žrtve zločina zaplašili i sasvim je izvjesno korumpirali. Plan je udariti žrtvom na žrtvu. Nezavisna glasila odavno su žigosali i izložili sudskim procesima.

Iz pomenutih razloga Europska unija uporno ukazuje na slabost pravosudnih institiucija u Crnoj Gori. Izvještaji europske komisije ukazuju na priručno pravosuđe i izuzetno loše uvjete u crnogorskim zatvorima. Posljednji izvještaji EK o stanju ljudskih prava u Crnoj Gori govore da zatvorski stražari i danas tuku i maltretiraju zatvorenike.

Šta reći o Vrhovnom državnom tužiocu koji već petu godinu šuti iako ima u rukama optužnicu protiv crnogorskog ratnog režima 1991-95 godine. Kako tužilac može mirno spavati a liježe i ustaje sa optužnicom ispod jastuka? Najeminentniji svjetski naučnici koji se bave istraživanjem genocida i ratnih zločina tvrde da moja knjiga posjeduje sve elemente neoborivih dokaza za počinjeni genocid nad Bošnjacima u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i predstavlja prvoklasnu optužnicu protiv vrha ratnog crnogorskog režima.

Knjiga Gdje sunce ne grije na autentičan način govori o najsramnijem periodu novije crnogorske historije. Tortura i državni terorizam, kojem su bili izloženi Bošnjaci u Crnoj Gori kulminirao je početkom 1994. godine u policijskoj akciji „Lim.“ Upravo moja knjiga sjećanja pruža dokaze o genocidu nad Bošnjacima i svjedoči o neviđenoj torturi i nečovječnom ponašanju ratnog režima.

Kako nazvati mentalni sklop svjedoka iz Rožaja koji nedavno na suđenju koje se protiv mene i Vijesti vodi u Bijelom Polju, izjavi kako mu je bilo lijepo u ćeliji i kako sam ja pjevao „srpske nacionalističke pjesme“ prilikom odlaska kod ljekara u Podgoricu? Na tom pregledu dr. Jovović je na mojim očima konstatovao TOTALNU ATROFIJU LIJEVOG OKA. NA DESNOM OKU PROGRESIVNO SLJEPILO! Šta je uticalo na svijest stradalnika policijske akcije „Lim“ da zaborave stradanja i da se pretvore u otirače krvavih tragova vlastitih zločinaca, ja ne mogu znati.

Ali sušta je istina da režim lažima i obmanama preko korumpiranih svjedoka pokušava otupiti oštricu optužnice koju sam iznio u svojoj knjizi. Dimnim zavjesama u vidu parničnih postupaka za duševne boli režim zloupotrebljava moje tužitelje i pokušava oprati krvave tragove ratne prošlosti. Skrenuti pažnju sa strašnih zločina premlaćivanja i ponižavanja Bošnjaka kako bi sudske farsične postupke usmjerio u pravcu dezavuisanja i obmanjivanja javnosti.

Zaštititi ratnog premijera, KOJI JE PREMA VLASTITIM RIJEČIMA SVE ZNAO, od odgovornosti. Zločini protiv čovječnosti ne zastarijevaju. Ma koliko se vama činili moćnim, organizatori i učesnici zločina izgledaju kao ledena kocka na užarenom pustinjskom pijesku. Samo je pitanje dana kada će svjetski moćnici odlučiti da procesuiraju nalogodavce. Ne postoji mašina za pranje koja može oprati krv nevinih bošnjačkih stradalnika. Glas žrtve podržava i Uzvišeni Bog i nema te sile koja ga može ušutkati! Iskreno se nadam da će rukovodstvo BS shvatiti u kakvo kolo su se uhvatili, prije nego im bude prekasno.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")