Stav

Instrumenti u rukama režima

Suptilnom dehumanizacijom Bošnjaka režim izvrće ruglu počinjene zločine i nastavlja ponižavati žrtve
55 pregleda 8 komentar(a)
Bakir Izetbegović, Foto: Flickr
Bakir Izetbegović, Foto: Flickr
Ažurirano: 28.10.2012. 12:44h

Parlamentarni oktobarski izbori 2012. godine zatvorili su krvavi ciklus 23 godine duge vladavine DPS-a. Ponižena i opljačkana Crna Gora „voljom građana“ zahvaljujući „slobodnim“ izborima iznova je vraćena na startnu poziciju ratnih devedesetih. Istina, raspored ključnih „igrača“ balkanske kasapnice je sada nešto drugačiji. Slobodan Milošević je mrtav, Radovan Karadžić i Ratko Mladić su u Hagu, a njihov saborac, VELIKI SRBIN i dugogodišnji jatak i dalje na vlasti. Krajnji rezultat udruženog zločinačkog poduhvata Miloševićevog SPS i Đukanovićevog DPS katastrofalan. Zasluga predsjednika DPS u stvaranju etnički čiste Republike srpske i Bukovice prema riječima ministra u Vladi zločinca Karadžića ogromna.

Zapaljivom retorikom za vrijeme predizborne kampanje plasiranjem patoloških laži o navodnoj ugroženosti crnogorske državnosti uspjeli su dobrim dijelom dezavuisati nacionalne manjine. Navodnim „samostalnim“ izlaskom na izbore preko manjinskih partija obmanuli su glasače željne promjena. Da apsurd bude veći, politička dugovječnost i ogromni kapital vladajuće oligarhije stečen je upravo na nesreći i krvi nacionalnih manjina. Suptilnom dehumanizacijom Bošnjaka predatorski režim izvrće ruglu počinjene zločine i nesmetano nastavlja vrijeđati i ponižavati žrtve, a crnogorskim antifašistima koji su založili vlastite živote radi odbrane bošnjačke populacije na najbrutalniji način upućuje ciničan osmijeh!

Dovođenjem bošnjačkog člana tročlanog predsjedništva Bosne i Hercegovine (odmah nakon izbora) na ravno Cetinje vladajući režim demaskira stranačke predstavnike manjina. Prevareni Bošnjaci još jednom postadoše izvanredan instrument u rukama režima. Predstavnici bočnjačkog korpusa nemaju kapaciteta da prekinu prljavu igru (korupcija i mito) u kojoj su kao banak založili sudbine hiljada svojih sunarodnika. Da bi „umirili“ savjest da lakše sjednu za sofru šejtansku (uđu u koaliciju), tu je član presjedništva Bosne i Hercegovine. To što istoga dana dok on boravi na Cetinju u sred Sarajeva Milorad Dodik smjenjuje federalne ministre SDA nema neku specifičnu težinu za podpredsjednika te stranke.

Važno je sada u ovom sudbinskom momentu sačuvati prijatelja (Mila), da ne odgovara za ratne zločine i organizirani kriminal. To što će hiljade duša zahvaljujući ovakvoj prljavoj pijaci na kojoj se prodaje ljudskost (radi ličnog interesa) iznova vratiti u devedesete njega se ne tiče. Zahvaljujući gluposti prvog i predatorskim osobinama drugog svi narodi u Crnoj Gori su i ovoga puta kolateralna šteta. Zato interesna skupina okupljena oko „Evropske Crne Gore“ sve one koji upozoravaju na opasnosti daljnjeg opstanka režima na vlasti nazivaju četnicima i beogradskim plaćenicima. Vlastitim imenima nazivaju istinske prijatelje Crne Gore i demokratije. Zato oligarh N 1 ovih dana „gudi“ predstavnicima manjina, budućim koalicionim partnerima i visokom gostu iz Sarajeva:

Oj Bakire, za nevolju kume,

Ne kumim te što ja kuma nemam,

Već te kumim da ti kožu zgulim,

Ne bil tako svoju sačuvao!

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")