STAV REDAKCIJE

Zašto 70 centi

Zahvaljujući jedino vama, koji bez obzira na političku, ideološku, nacionalnu i svaku drugu razliku, želite dnevne novine koje će na objektivan i profesionalan način da štite javni interes i sprečavaju zlopotrebe službenika koje svi mi plaćamo, mi smo ne samo opstali već je naš ugled i rejting konstantno rastao
63 pregleda 0 komentar(a)
novine, Foto: Luka Zeković
novine, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.05.2012. 07:13h

Dragi čitaoci,

Pred vama je još jedan, 5061. broj Vijesti, u kome smo se potrudili da donesemo veliki broj priča koje će vas zainteresovati i informisati. Bliži se i naš veliki jubilej, 15 godina izlaženja. Današnji broj, na našu i vašu žalost, međutim, nosi i novu cijenu - 70 centi! Posljednji put, kao što znate, cijena je korigovana prije skoro deset godina, u decembru 2002. Ne treba vas posebno podsjećati šta se od tada do danas dešavalo sa cijenama svih ostalih proizvoda. Primjera radi, hljeb je poskupio 80 odsto, ulje 100 odsto, benzin 150 odsto, plate su se povećale 90 odsto, roto papir kao naša glavna sirovina 60 odsto, itd, itd...

Uprkos tom trendu, trudili smo se čitavo desetljeće da ne diramo našu cijenu, svjesni da je zahvaljujući lošem vladanju ovom zemljom, umjesto Luksemburga na Balkanu, za šta postoje svi potencijali, napravljena siromašna privatna država u kojoj veliki broj građana izdatke za hljeb i novine smatra ozbiljnim udarom na svoj porodični budžet.

Ako na sve to dodamo i okolnosti u kojima smo funkcionisali posljednjih 10 godina, onda se moramo i stidljivo pohvaliti da je bio pravi podvig preživjeti i opstati. Dovoljno je podsjetiti na činjenicu da je u minulom desetljeću ex premijer Đukanović pokrenuo ili obnovio nekoliko dnevnih listova sa samo jednim ciljem, da zaustavi i ugasi “Vijesti”. Svi oni su bankrotirali zato jer se vi, dragi čitaoci, nijeste dali izigrati i kupovati maglu.

Zahvaljujući jedino vama, koji bez obzira na političku, ideološku, nacionalnu i svaku drugu razliku, želite dnevne novine koje će na objektivan i profesionalan način da štite javni interes i sprečavaju zlopotrebe službenika koje svi mi plaćamo, mi smo ne samo opstali već je naš ugled i rejting konstantno rastao. Nadamo se da će tako ostati u ubuduće - da ćete razumjeti sve naše razloge za ovu iznuđenu odluku, i da ćete produžiti svoje druženje sa nama, jer kao i mi i vi ste svjesni činjenice na šta bi ličila Crna Gora kada ne bi bilo “Vijesti”. Zajedničkim angažovanjem treba da budemo ponosni što smo napravili instituciju koja će trajati vječno, jer sve je prolazno i smjenivo, ali ko god i kad god bio na vlasti, društvu i građanima, nama i našoj djeci, unučadima, biće potrebne ozbiljne novine i mediji koji će kontrolisati moćne, kao i način na koji se troši novac svih nas.

Hvala vam na razumijevanju, dosadašnjoj i budućoj podršci.

Redakcija

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")