STAV

Družina „Zlatna kašika“

Zbog građana koji sada žive na prostoru Crne Gore svoje jedine živote neophodno je zauzdati tim ZK. Pohlepa je bolest, kao i kleptomanija, pa ta činjenica pred građanstvo naše zemlje postavlja obavezu da spriječi družinu da ih svojim dejstvom i fizički uništi
63 pregleda 0 komentar(a)
milo đukanovic, Foto: Savo Prelević
milo đukanovic, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.02.2012. 12:36h

U poplavi novoformiranih nevladinih organizacija i skupina građana po raznim osnovama, pred očima mi bljesnu kao munja, poslije nalaza američkih istražitelja u slučaju privatizacije Telekoma, družina za koje su sve prethodne organizacije dječiji vrtić - ZLATNA KAŠIKA, u daljem tekstu ZK.

Zlatne poluge „vidjeh“ na nebu kroz prozor prostorije u kojoj provodim dane, a najmoćnijeg čovjeka u posljednjih dvadeset godina u Crnoj Gori, gospodina Mila Đukanovića, u magnovenju prepoznah kao dobročinitelja i koordinatora ove družbe. Članstvom ove grupacije smatram njegove najbliže srodnike po krvnoj liniji, kumove i prijatelje.

Na ovaj tekst me nije ponukala ljubomora, jer ona nije nikad bila u mom arsenalu po bilo kojem pitanju, tim prije što ja i bojovnici družine ZK živimo u dijametralno suprotnim svjetovima.

U njihovom svijetu Zoran Vujičić, sa primanjima od 63 eura tuđe njege invalidnom licu mjesečno, puki je siromah u odnosu na desetine miliona eura koje su družbenici filigranski rasporedili po bjelosvjetskim bankama. U mojem svijetu, članovi pomenute družine su svojim pojavnim i dejstvujućim manifestacijama u odnosu na mene nezgrapni komedijaši u pokušaju.

U mnogim pojavljivanjima na raznim televizijama i u svojim kolumnama u Vijestima, bivšeg premijera Đukanovića sam odvajao po kvalitetima od ostalog rukovodećeg kadra DPS-a.

Nijesam zaboravio da je gospodin Đukanović došao na svoj položaj potpomognut talasima velikosrpskog nacionalizma i svojoj odanosti liku i djelu Slobodana Miloševića, kao ni to da je 1991. godine, u vrijeme opsade Dubrovnika, rekao da će i šah prestati da igra zbog hrvatske šahovnice.

Crnogorski politički vrh je tada izmanipulisao i u smrt poslao na stotine crnogorskih građana, a istovremeno nanio veliku štetu susjedima Hrvatima. Isto tako, crnogorske patriote okupljene oko ideje vječnog Liberalnog saveza su sa iste adrese, u tom periodu, smatrani neprijateljima Crne Gore.

Ali, kada je 1997. godine došlo do raskola u DPS-u oko pitanja državnog statusa Crne Gore, bivši premijer je stao na stranu njene samostalnosti i bio ključna figura njenog osamostaljenja.

Niti znam niti me zanima šta ga je rukovodilo da to učini, ali je rezultat njegovog desetogodišnjeg zalaganja bila suverenost Crne Gore. Zato sam ga u mojim tekstovima nazivao vitezom zaštitnikom Crne Gore.

Zbog građana koji sada žive na prostoru Crne Gore svoje jedine živote, u narednim tekstovima pisaću o neophodnosti zauzdavanja tima ZK. Pohlepa je bolest, kao i kleptomanija, pa ta činjenica pred građanstvo naše zemlje postavlja obavezu da spriječi družinu da ih svojim dejstvom i fizički uništi. Benefit bi bio dvostruk -1. pohlepnici bi bili izliječeni i 2.građani bi disali punim plućima SLOBODU.

Poslije nalaza američkog tužioca u aferi privatizacije Telekoma zaključujem da je najveći dio novaca od raznoraznih svjetskih donacija i novokomponovanih privatizacija završio u džepovima družine ZK.

Jedan te isti krug ljudi, zahvaljujući bliskosti i podršci gospodina Đukanovića, svakog dana poslije jutarnje kafe vrši prepad na nove milione, a građani u isto vrijeme razmišljaju kako će obezbijediti komad hljeba za svoju djecu. Halapljivost je teška bolest.

Predlažem gospodinu Đukanoviću, kao centru oko koga se okupljaju bogataši koji su do tog novca stigli, uglavnom, šaleći se sa zakonom, da pomogne građane Crne Gore tako što će družina ZK na račun državnog trezora uplatiti, bar, milijardu eura. To za njih nije puno, a Crnu Goru bi oporavilo.

Dok se nešto od ovoga ne ostvari želim članovima ovog bogataškog kartela da im, dok srču supu ZLATNIM KAŠIKAMA do kojih su došli ekonomski masakrirajući domovinu, pred očima prolaze slike gladne djece Crne Gore koja žive u bijedi zbog pohlepe ove grupacije.

Znam koliki je strah u narodu od svega novoga, ali im poručujem da su i zlatnokašikaši ljudi od krvi i mesa i da ničija do zore nije gorjela. Više se oni, od običnog svijeta, plaše svakog novog dana i dumaju neprestalno šta će biti sa njihovim milionima ako, ne daj Bože po njih, po sili zakona dođe do rastanka sa dragim novčanicama.

Dakle, pare u budžet vraćajte dok ste na vrijeme, gospodo iz ZK. Prilika je ovih 22 miliona KAP-u, umjesto naroda. A može i odmah 132 miliona garancija da isplatite, jer je to za vas sitniš. U danima koji slijede građani će priželjkivati Sunce i više dobara, a jurišnici iz ZK sanjati o vječnoj SLOBODI i uznapredovalom blagostanju! Jedni snovi druge isključuju, pa ostaje pitanje ko će pobijediti - ili NAROD ili družina ZK.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")