STAV UREDNIKA

Peti faul - posao za tužilaštvo

U ”zavjeru” su navodno bili uključeni i dužnosnici ABA lige, u kojoj je Čović vedrio i oblačio koliko do juče
411 pregleda 18 komentar(a)
Nebojša Čović, Foto: Twitter
Nebojša Čović, Foto: Twitter
Ažurirano: 03.05.2018. 13:23h

Finalna serija doigravanja svejugoslovenskog košarkaškog prvenstva zavrijedila je da dobije sudski epilog, a da li će se i ko naći na optuženičkoj klupi zavisi od crnogorskog tužilaštva, podgoričke ”Budućnosti” i ABA lige.

Ako nijesu prespavali veoma ozbiljne optužbe koje danima iznosi Nebojša Čović, istražitelji bi morali da ispitaju navode o tobožnjim revolverašima čije cijevi popušiše košarkaške sudije u podgoričkoj ”Morači”, ali i makroima i prostituciji maloljetnih djevojaka.

Manipulacijama skloni prvi čovjek “Crvene zvezde” pomenuo je i imena četiri punoljetne ”plesačice” i brižno zaštitio njihove maloljetne koleginice nazvavši ih šesnaestogodišnjakinjama.

Precizirao je i da dvojica imenovanih sudija treće utakmice finala nijesu svirala pošteno nakon oralne konzumacije cijevi pištolja tokom poluvremena, ali i da delegacija dojučerašnjeg prvaka ne bi živa napustila dvoranu da je izvojevana pobjeda.

U ”zavjeru” su navodno bili uključeni i dužnosnici ABA lige, u kojoj je Čović vedrio i oblačio koliko do juče, čime dolazimo do organizovane kriminalne grupe i posla za Katnića - glavom i bradom.

Guranje pištolja nekome u usta i navođenje na prostituciju - ozbiljna su krivična djela, a pogotovo kada Čović suzi krug navodnih kriminalaca i kaže da iza svega možda stoje ”grandovci” i ”bemaksovci” - bivši visoki pripadnici crnogorske tajne policije.

”Za sada, neću više o njima”, kaže blefer kome je pošlo za rukom da ubijedi navijače najvećeg sportskog brenda na prostoru bivše Jugoslavije da “Zvezda” može biti i njegov privatni klub FMP - kome niko ne smije da zabrani kako će da se zove, sve dok je on na čelu oba.

Bez obzira kako će postupiti tužilaštvo, a sumnjam da će učiniti išta, prvu titulu ABA lige ”Budućnost” bi trebalo da začini tužbom, jer bi u suprotnom zluradi legalisti imali puno pravo da pomisle da izjave nijesu prazne priče za profit i poziciju zabrinutog beogradskog majstora spina i eksel tablica.

Ne dam pet para za obraz Dragana Bokana, jednog od ljudi koji su, kako reče vječiti premijer/predsjednik Crne Gore, umjeli da se snađu u smutljivim vremenima, ali bi neko trebalo da vodi računa o ugledu i časti kluba, igrača i trenera koji osvojiše titulu.

O ugledu ABA lige - prvog zajedničkog sportskog projekta država bivše SFRJ, morali su da se pozabave i vlasnici, ali ni gotovo mjesec nakon što se pehar preselio iz Beograda u Podgoricu - ni saopštenjem, a kamoli oštrom kaznom, nijesu osudili Čovićevu priču o kriminalu i neregularnosti.

Rukovodstvo Evrolige, na koju se evropejac iz Železnika svako malo poziva, oštro je sankcionisalo vlasnika grčkog Panatinaikosa zbog bezazlenijih stvari. Bez ikakvih posljedica prošla je i priča o obmanama, ”savjesti i poštenju”, začinjena šovinističkim prostaklukom da je ”jedan Dolmen (Džastin, igrač ”Budućnosti”) zapravo Dževdet Doljmen novokomponovani državljanin nepostojeće države (Kosovo)”.

Čović je pronašao i izdajnika u sopstvenom timu - najplaćenijeg i najiskusnijeg igrača, gle čuda crnogorskog porijekla, koji nije mogao da se sastavi s loptom u finalu, jer su mu navodno prijetili nabildovani i istetovirani ćelavci.

Jezik su mu dodatno razvezala civilizovana saopštenja koja je potpisao (ali sasvim sigurno ne i pisao) Bokan.

Pominjanje četvorogodišnjeg Bokanovog staža u košarci zvučalo je prilično sujetno jer, zaboga, gdje da ga nadigra vlasnik lanca supermarketa koji, hej rođaci, dobija proizvode po cijenama nižim od fabričkih i tako finansira sport.

Čovjeka koji kroz kompjuter provuče milionski dug i dobije plus i ugasi do tada nedodirljivi Vujoševićev ”Partizan”, uz pomoć države, Rusa i Arapa dakako…

Iza ”Budućnosti“ svakako stoji država, para za ozbiljan tim ima i tek će ih biti i bez Arapa i Rusa, pa bi Čović mogao da se sjeti i one narodne - “ko se mača lati, od mača i strada”. Pogotovo jer i Vučić voli Zvezdu…

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")