PRAVILA BORDELA (58)

Lezi Milo i pravi se mrtav

Umjesto da leži i pravi se mrtav, Milo još i prijeti. Pa kaže - protesti su legitimni, ali da tih 1.218 koji demonstriraju dobro paze da ne budu nasilni
23204 pregleda 66 komentar(a)
Đukanović, Marković i Gvozdenović, Foto: Boris Pejović
Đukanović, Marković i Gvozdenović, Foto: Boris Pejović

Iako dobronamjerni, pravi prijatelji šefa DPS-a, po društvenim mrežama savjetuju Mila da ne odgovara odbjeglom bankaru, njemu đavo ne da mira. “Lezi, Milo, i pravi se mrtav”, piše jedan član mladih DPS-a. Odan, naravno, Šefu. Ali Britva ni da čuje. Evo ga na presu da nam objasni kako je pokrio minus na rivolving kartici. Dakle, sve je završeno kako dolikuje predsjedniku najveće partije - u skladu sa najvišim EU standardima. I za to Milo ima ćagu od ASK, Luiđa Škrelje i Marte Šćepanović. Keš kolateral ovog puta je položio sin. Sa regularnog računa a ne od cigara, kao u slučaju Pireus banke. Tako kaže Milo i nema razloga da mu ne vjerujemo. Ni mi a još manje Daliborka Pejović.

Ako bi sad neko zlonamjeran upitao odakle pare sinu, ispao bi fašista. Jer svi znamo da su to legalne pare od prve elektrane. A ne od prvog glisera. Sin je bio štedljiv pa je ušparao i pomogao ocu kad se našao u neprilici. Što još jednom potvrđuje da je Milo govorio istinu kada nam je nakon deset godina priznao da je svoj prvi milion uložio u Prvu banku. I to je priznao Di Keju umjesto da ćuti i pravi se mrtav. A tu su mu pare zarobljene jer guverner Radoje nikako da nađe kupca za Prvu. Što bi Milu povratilo ulog, a time bi se stvorile pretpostavke da sinu vrati ovih 16.741 eura. Dakle, nema ni udaljene sumnje da je tu nešto sporno.

Koliko je Šef DPS-a odan EU standardima pokazuje i činjenica da se nije ustezao da pokrije minus iako je za njega saznao iz medija koji se ne bi mogli nazvati dobronamjernim i pouzdanim. Jer samo medijska mafija Šefu javlja loše vijesti - oni drugi, koje priređuju takozvani novinari i gosti, čuvaju Šefa od ružnih glasova. Zato Milo, logično, još nije siguran da taj dug po kartici uopšte postoji. Razjeda ga udaljena sumnja, kao i Specijalnog, da je minus u stvari napravio Di Kej a ne On. Da ja sad pitam onih 15-20 hiljada demonstranata koji skandiraju svake subote “Milo, lopove”, da ih samo pitam - a šta ako naše nezavisno pravosuđe i Specijalni tim otkriju da je Di Kej preko kuvara Gordona, u Sen Tropeu, saznao Milov pin. I onda krijući trošio sa kartice predsjednika. Nesoj. Ako su naši istražitelji, od kojih oni američki mogu samo da uče, za nepunih 20 dana dokazali da je Migo one koverte od Duška ponio u Zetu a ne Šefu na ruke, što svi znamo da jeste ali se pravimo mrtvi - zašto onda ne bi mogli doći do spoznaje da je minus na Milovoj kartici napravio Duško.

Takođe, prije par dana, kada se Milo ukazao u centrali DPS-a, svima nam je postalo jasno da on nema nikakve veze sa vilom pod Goricom iako ga niko od prisutnih o tome ništa nije pitao. A i kako bi kada je Šef novinarima i gostima nenadano ugašenih “Ukrštenih riječi” rekao u povjerenju da je to obična glupost. Gle čuda, sa tim se slaže i Specijalni. Kako bi rekao SDT - to jeste činjenica ali ja u nju ne vjerujem! Ja još manje. Jer, zamislite da se ne radi o Milu i da ne pomislite čim ga vidite isto što i Obrad Mišo Stanišić - evo ga Šef, opet će nešto da slaže! Nego, ležite i pravite se mrtvi i vjerujete da je predsjednik DPS kao i investitor vile pod Goricom - nepoznat. To jest “neko nepoznat”. U tom slučaju velelepna vila nikako ne može biti njegova. Jer kako nepoznati čovjek, sluga građana, i to tri decenije koje mu niko više ne može vratiti, kako takav čovjek sa skromnom platom od nepunih hiljadu eura, može sebi da priušti vilu pod Goricom od 10 miliona?! Nikako! I kako takvom čovjeku, a još zamišljamo da je to neki nepoznat lik, sluga građana a ne gospodar Milo, kako takvom čovjeku da cijena od 10 miliona ne bude visoka?! Otkud takvome 10 miliona kada nema ni jebenih 16 hiljada za minus na kartici?! Nego mora da se zadužuje kod sina.

Sada je svim nevjernim Tomama, uključujući i Tomu Nikolića i Tarzana Miloševića, jasno da je svih 30 godina Milo radio samo za platu. Zato je u pravu ona mlada snaga DPS-a, Divanović, što u prevodu znači “divan neki ivanović”. A to ne može biti niko do Petar. Najdivniji Ivanović. To jest Divanović. Ni Sveti Petar nije bio tako skroman i častan kao DPS Milo, kaže ovaj mladi i odani. O čemu svjedoči i činjenica da je govorio istinu i samo istinu kada nas je 10 godina ubjeđivao da je prvi milion dobio od Pireus banke na obraz. I poslovni ugled. Jer ako je uopšte bilo nekog kolaterala, o čemu će odlučiti naše nezavisno pravosuđe kome je Milo podnio tužbu protiv Dušana Bana, za taj kolateral Šef je opet saznao iz medija. Tako da samo zlonamjerni i oni koji godinama pokušavaju mimo izbora da mu otmu vlast, samo takvi mogu tvrditi da nas je predsjednik lagao kada je tvrdio da nije bilo kolaterala.

I na kraju o protestima. Umjesto da leži i pravi se mrtav, Milo još i prijeti. Pa kaže - protesti su legitimni, ali da tih 1.218 koji demonstriraju dobro paze da ne budu nasilni. Jer time bi rizikovali da dođu u sukob sa državom. A država to sam ja. Zato niko ne istražuje kovertu, prvi milion, Prvu banku, EPCG, keš kolateral, zlatnu koku od trajekta, poštansko sanduče iz Londona, Telekom i sestru, fiktivne ugovore i oprane pare, koruptivne radnje, nelegalno partijsko finansiranje i sva ostala nepočinstva na koja ukazuje DK svojim fotomontažama. Institucije nam leže, a njihovi šefovi se prave mrtvi. I to sad vidi pravi prijatelj Crne Gore, ser Ajvor Roberts. Koji, kao i onaj divni ivanović, to jest Divanović, odano poručuje Šefu da mu je vrijeme isteklo. A Milo leži i pravi se mrtav. Kaže, tek sam se vratio. I rado bi se sreo sa organizatorima protesta. Kao Tito ‘68. Da ih vrati sa ulice u institucije, a Brana Gvozdenog i Ivana Groznog, koji su ih u stvari izveli na trgove, pošalje u zatvor. Bravo ti ga, Šefe.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")