Kontrastav

Preteški zadatak

Odgovor na tekst “Sveta krava”, autora Šekija Radončića, Vijesti, 25. 06. 2011. godine
111 pregleda 0 komentar(a)
Đukanović, Bulatović i Milošević, Foto: Arhiva Vijesti
Đukanović, Bulatović i Milošević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 30.06.2011. 11:58h

U prošlom reagovanju javno sam označio Šemsudina Radončića kao saučesnika u zločinu pretvaranja državnog zločina deportacija bosanskih izbjeglica u policijski incident, kako bi zaštititio šefove tadašnjeg režima.

Objasnio sam mu da bi ono što on zastupa značilo da je za zločine u sibirskim gulazima glavni krivac sovjetska milicija koja je hapsila, a ne vlada i Staljin koji su vodili politiku zločina.

Takođe, pozvao sam Radončića da kaže u kojem broju i članku je Monitor napisao za predsjednicu Udruženja porodica deportovanih da je saradnik crnogorske tajne policije, ili bilo što slično.

Pozvao sam ga i da navede u kom broju i članku je napisano da je Monitor protiv podizanja spomenika žrtvama. (Precizno, kao što sam ja precizno naveo stranice njegove knjige iz kojih se vidi šta je pisao tada a šta sada, sada kad podvaljuje.)

Radončić svoje laži ponavlja gdje stigne iako je istina lako provjerljiva. Monitor je u nekoliko navrata pisao da je predsjednica Udruženja porodica deportovanih žrtva teških obmana i manipuulacija režima i njegovih režimskih agenata.

Monitor je, iskreno se zalažući za podizanje spomenika, samo upozoravao da se ne smije dozvoliti da dželati izbjegnu kaznu podižući spomenik svojim žrtvama.

Radončić je u svom odgovoru junački pobjegao od te priče. Znajući da Monitor svoje članke može ponovo objaviti i razobličiti njegove laži, on je prešao na temu – gazda Miško i ostale intrige.

Ponovo pozivam Radončića da kaže u kojem članku i kojem broju Monitora je pročitao laži koje je izmislio.

Ako to ne uradi potvrdiće da je režimski agent na preteškom zadatku čišćenja Đukanovićeve ratne prošlosti.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")