STAV UREDNIKA

Na fer izbore po još jedan šamar

Samo DPS ne gubi tri decenije nikada, na državnom nivou dakako. Puno je to vremena sve i da im opozicija titulu političkih “pink pantera” dodijeli
162 pregleda 10 komentar(a)
izbori Nikšić, glasanje, Foto: Luka Zeković
izbori Nikšić, glasanje, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.04.2018. 05:39h

Drvlje i kamenje sasuće iz opozicije na račun slobode izbora kada Đukanović, po ko zna koji put, pomete političke protivnike na predstojećem izjašnjavanju nazovi slobodnih građana.

Optužbe će sipati čim masa poltrona počne da se tiska u prve redove u zgradi stare vlade kako bi čuli i vidjeli, a možda i dotakli Mila, novog/starog predsjednika - rođenog pobjednika, političkog i tranzicionog dakako.

Dok svekolikom Crnom Gorom budu kružile kolone automobila pristaša koji eto dočekaše razlog za slavlje u oblačnoj svakodnevici, što izaziva osip kao od onih tigrastih komaraca, a Milo slavodobitno, u kakvoj jaknici od ‘iljadu eura, zapjeva o nastavku evropskog puta, politički tribuni manjine zavapiće da su izbori pokradeni.

Pominjaće Rajo, Medo i družina ogromne zloupotrebe - od biračkog spiska do strategija opjevanih u aferi “Snimak”, a vjerujem da će koju iz ćelije prozboriti i naš i vaš - Milan.

I, naravno, biće u pravu - u Crnoj Gori slobodni izbori nijesu viđeni ni tri decenije nakon pada totalitarnog socijalističkog samoupravljanja, pa sve da će demokratski i licemjerni zapad još istu noć saopštiti kako je riječ o fer i demokratskom izjašnjavanju građana.

Naoko utučeni, vjerovatno će reći koju i o podaničkom mentalitetu naroda i sto drugih jada, ali ličnu odgovornost zasigurno neće pomenuti.

Biće to noć bez ostavki i samokritike, ali i odgovora na pitanje zašto svaki put kreću u sprint iako znaju da kandidat vlasti, ma ko to bio, startuje sa dvadesetak metara prednosti.

A “sprinter” DPS-a ovaj put je niko drugi do nepobjedivi “Bolt” kome fotelja Filipa nečujnog teško da može izmaći, čak i ako nekako povrijedi zadnju ložu u samom finišu izborne trke.

Za još jedno ulično orgijanje depeeslija u izbornoj noć i fakat da je vlast smjenjiva svuda sem u Crnoj Gori, najmanje će biti odgovoran glavni “Boltov” takmac, za koga od ljudi od integriteta ne čuh ništa loše.

O ostalim “sprinterima”, procenti će sve reći.

Nakon bog zna kojeg šamara u obraz koji su sami poturili, najodgovorniji će izaći sa novim platforma i strategijama - bajci za građane navikle da gube - pa i na izborima.

Neće vječiti opozicionari pominjati epopeju o usaglašavanju zajedničkog predsjedničkog kandidata, ali ni utisak da se njihovi aktivisti nijesu baš razmiljeli kao mravi po terenu kao na potonjim izborima.

Platforma je jasna - ogorčeni članovi i simpatizeri nakon novog poraza treba ponovo da pomisle i kažu: Milo pokrade još jedne izbore. Nikako ne bi bilo dobro da smetnu s uma da vječiti opozicionari za njih primaju šamare jer biće još megdana, a mandat je mio i na pokradenim izborima. Samo zluradim i pričama tajne policije sklonim, do mozga može stići da je zanimanje opozicionar - vječiti gubitnik, najčešće vrlo isplativo. A bogme i lagodno, bar dok Katnić ne pomenu nekakav državni udar.

Ma kakvu priču pokušali da prodaju, treba se sjetiti da se iznenađenja ipak dešavaju na političkim i sportskim terenima. Premijer ligu uspio je da osvoji jedan Lester, Grčka je postala šampion Evrope u fudbalu, Slovenija u košarci, a Šešeljev mali od palube - srbijanski Milo, sa još skupljom jaknom…

Samo DPS ne gubi tri decenije nikada, na državnom nivou dakako. Puno je to vremena sve i da im opozicija titulu političkih “pink pantera” dodijeli.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")