STAV

Bukovica masovna grobnica istine

Činjenica da u Bukovici ni poslije osamnaest godina ne živi ni jedan Bošnjak dovoljno govori o kakvom zločinu je riječ. Raseljeni širom svijeta nadali su se da će crnogorsko pravosuđe dovesti slučaj do kraja i procesuirati direktne nalogodavce zločina.
624 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.01.2011. 15:40h

Specijalno vijeće Višeg suda u Bijelom Polju 31. decembra 2010. godine, kojim je predsjedavao sudija Šefkija Đešević, izreklo je oslobađajuću presudu sedmorici bivših pripadnika Vojske Jugoslavije, optuženih da su tokom 1992. godine, izvršili zločine protiv čovječnosti nad licima Bošnjačke nacionalnosti sela Bukovice, Opština Pljevlja.

Tako je crnogorsko pravosuđe uputilo sasvim jasnu poruku građanima Bošnjačke nacionalnosti koja glasi: “Svaki je dan 92. a Crna Gora Bukovica!” Ova opasna poruka režima propraćena šutnjom bošnjačkih intelektualaca, institucija i žrtava genocida sela Bukovice najblaže rečeno čudi i zabrinjava?!

Zločin koji je tada počinjen od strane crnogorskih i srpskih fašističkih jedinica samoproklamovanih u Vojsku Jugoslavije svojim razmjerama i brutalnošću uznemirio je domaću i međunarodnu javnost i najavio krvave događaje i genocid nad Bošnjacima širom Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

Činjenica da u Bukovici ni poslije osamnaest godina ne živi ni jedan Bošnjak dovoljno govori o kakvom zločinu je riječ. Raseljeni širom svijeta nadali su se da će crnogorsko pravosuđe dovesti slučaj do kraja i procesuirati direktne nalogodavce zločina.

Prevareni i poniženi od strane države ostalo im je da plaču nad svojom naivnošću zbog glasova koje su godinama davali vladajućem režimu u Crnoj Gori. Pošto su svoju sudbinu predali u ruke zločinaca bila je potrebna ovakva bolna istina kako bi se vratili u surovu realnost da shvate da nekažnjavanje zločinaca dovodi do ponavljanja zločina, pa se sada u čudu pitaju: “Kada će država krenuti u novi zločin?” Obožavanje katila sigurno dovodi do gubitka ovog i onog svijeta.

Problem je u gluposti žrtve, a ne u dželatu. I ako je Isa a.s. (Isus) Božijom Voljom radio čuda, poznato je da glupom čovjeku i pored svih nadnaravnih moći koje je posjedovao nije mogao pomoći?! Zločinac postoji da radi zločin, to je njegovo profesionalno zanimanje.

Prirodi zločinca strano je dobro, njima to ne priliči. Propao je svaki onaj koji je očekivao dobro od krvnika. Zar Bijeljina, Višegrad, Foča, Srebrenica, Morinj, Kaluđerski Laz, akcija Lim, Dubrovnik, rat za mir… dovoljno ne opominju i upozoravaju?!

Zar i Musa a.s. nije upozoravao: pravdanje zločina je gore od počinjenog zločina. To bi u prevodu moglo značiti da je kontralustracija gora od samog zločina? Pranje krvavih katilskih ruku vrhunac je gluposti i podaništva žrtve.

Godinama od strane režima građanima Crne Gore plasiraju laži i tako pripremaju nove zločine. Takav odnos vlasti prema žrtvi prelazi razmjere zla svih dosadašnjih genocida?! Zar i plemeniti Poslanik Islama Muhammed a.s. ne upozorava kad kaže: “Nije od ljudi onaj koji dozvoli da ga zlo dva puta pogodi iz iste rupe!”

I sam žrtva strašnog zločina organiziranog od strane države imam moralnu obavezu iznijeti svoj stav povodom ovog sramnog suđenja i postaviti nekoliko pitanja na koja tražim odgovor. Zašto je država namjerno odugovlačila procesuiranje zločina?

Zašto u procesu nije učestvovao specijalni državni tužilac iz Podgorice, i zašto je njegov zamjenik Veličković potpuno nespreman ušao u ovaj proces? Zašto je istraga usmjerena samo na sedmoricu pukih izvršioca zločina, a iz istrage izuzeti direktni organizatori i nalogodavci, najodgovornija lica za pomenuti zločin?

Šta je država Crna Gora, tj. saborci zločinca Miloševića željela poručiti građanima druge nacionalnosti ovakvim odnosom prema žrtvama uoči najluđe noći? I na kraju pitanje svih pitanja, koje se tiče sudbine bošnjačkog naroda u Crnoj Gori: KADA ĆE SPECIJALNO DRŽAVNO TUŽILAŠTVO POKRENUTI ISTRAGU PROTIV ORGANIZATORA I IZVRŠIOCA GENOCIDA NAD BOŠNJACIMA U ZLOČINAČKOJ AKCIJI NAZVANOJ “LIM”? KADA ĆE PRESTATI PRODUŽENI ZLOČIN NAD IBRAHIMOM ČIKIĆEM I ISPIRANJE MOZGA BOŠNJACIMA? ŠTA ZNAČI IZJAVA MINISTRA POLICIJE DA SE U BUKOVICI RADILO “PO ZAKONU”?

Zakulisne radnje, potkupljivanje, izdaja, glasanje zločinaca, zastrašivanje svjedoka, kontralustracija, komformizam… zahtijevaju posebnu pozornost i mnogo ozbiljniju analizu mentalnog sklopa Bošnjaka. Da li je moguće da na zemaljskoj kugli ne postoji narod sličan Bošnjaku koji je spreman radi sopstvene stražnjice raditi na kolektivnom “samoubojstvu”?!

Da li je Bošnjak (ne generalno) zapao u kolektivno ludilo, izgubio kompas, pa kao parameter morala uveo najprofitabilniju instituciju zvanu “domaći izdajnik”?! Da li ovakvo ponašanje Bošnjaka (podanika i uvlakača u južni dio leđa) nagovještava definitivan nestanak sa ovih prostora?! Ima li sličnosti između španskih Maura i balkanskih Bošnjaka?

Zar nije glavni posao Šejtana (Sotane) da uliva lažne nade u “bolju budućnost” narodu koji je osuđen na propast?! Kur’anski odgovor na sva postavljena pitanja glasi: “Bog neće izmijeniti sudbinu jednog naroda, sve dok on (narod) ne izmijeni sebe!”

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")