PRAVILA BORDELA (63)

Mirna, Milo i Irena

Lako je bilo Ireni. Ona se zanijela za ocem Lazarom iz čiste emocije. Dok je Mirna “pala” na Mila iz čistog patriotizma. Jer samo otac Milo može doći glave koljačima primitivnim
23769 pregleda 24 komentar(a)
"Tako se brani država", Foto: Privatna arhiva
"Tako se brani država", Foto: Privatna arhiva

Država je na velikom iskušenju. Skoro kao u januaru 1990. kada je birala između liberala i koljača primitivnih. Tako sam bar ja razumio FB razmišljanje visoke službenice MVP Mirne N. Puno prezime izostavljam zbog prezumpcije nevinosti i pravilnika Vlade Crne Gore o ponašanju državnih službenika na društvenim mrežama na koji nas je lično uputio S. Kusovac, drug od Mirne. I stari liberal takođe. Dakle i Mirna i Srđan smatraju da je čitav ovaj bijedni život koji se održava na mizernim platama Vlade CG (hvala Vladi) posljedica pogrešnog izbora s početka 90-ih. I već tri decenije trpimo posljedice te stranputice. Bravo ti ga, Mirna. A i tebi, Srđane. Napokon se neko, nakon Di Keja, direktno sa Dvora, usudio da javno saopšti kako je Milo Đ. na početku karijere napravio tragičnu grešku i birajući između programa liberala i koljača primitivnih, izabrao ovaj drugi. I zato nam je danas država tu gdje jeste. Napravljena na programu liberala a zarobljena duhom koljača primitivnih. Bravo Mirna, još jednom. A tebi Srđane, Bog i Vlada Crne Gore neka oproste. Kao i Ireni.

Istina, ostao je trag sumnje da li je Mirna zaista ovim FB postom htjela da udari na Mila ili se samo zajebavala. Kao i par decenija ranije sa srpskim popovima kada je obilazila njihove sramove. Ali, stvar je postala jasna kada nam je Mirna objasnila da je ona tada u stvari u manastiru srama i užasa u Dajbabama samo “pokrivala” drugaricu Irenu, kojoj se sviđao otac Lazar. Obrni okreni, kad god nekog Milovog Montenegrina uhvatiš u prestupu, bilo krađi ili govoru mržnje, on nam objasni da iza svega stoji romansa dostojna “Istanbulske nevjeste”. Počev od Petra Ivanovića, zaključno sa Mirnom N. Ispalo je da je u Dajbabama Mirna “pokrivala” Irenu kao što su generalni sekretar Migo i Specijalni Katnić “pokrili” Šefa za onu kovertu iz kuće srama i užasa u Golubovcima. Sve liči na Zadrugu jer se ljubavni jadi prepliću sa korupcijom, pranjem para i biografija. I ne zna se kome je teže. Migu i Murinju da opravdaju kovertu za Šefa i Partiju ili Mirni da nam objasni kako je u vrijeme koljača primitivnih obilazila srpske Sramove iz čiste zajebancije.

“Draga Irena”, piše stara liberalka Mirna, “Što se tiče kuće srama i užasa u Golubovcima. Ja sam išla tamo da se zajebavavam sa Milom i Di Kejom, i onim ministrima mrznim. Odluči se da li si za tekovine liberala ili lopova nezasitih. Koji su začeti od koljača primitivnih. Sjeti se, Irena, nad Lovćenom vila kliče oprosti nam Dubrovniče. Zapalila bih kuću srama i užasa u Zeti jer je ona simbol najveće prevare nas liberala starih. Na našem programu, Irena, sazdana je država koja po karakteru mnogo vise liči na čedo koljača primitivnih. Koji su preko vučje kože i preko noći navukli jagnjeće odijelo. Odluči se zato, Irena, da li si za tekovine starih Liberala ili koljača primitivnih. Ja sam se odlučila. Evo dok ti ovo pišem, paralelno šaljem opoziv smsom ministru jadnom koji ni od Ivice Dačića jadnog, takođe začetog u vremenu koljača primitivnih, ne može da me odbrani. Zbog njegove mizerne plate da ćutim! I pristajem na omertu! Da aplaudiram državi navodno zasnovanoj na programu liberala a u biti utemeljenoj na karakteru i vrijednostima koljača primitivnih! Dosta je bilo, Milo. Sloboda. A ti Irena, još jednom razmisli...”

Vjerovatno vam sad ništa nije jasno, ali sačekajte. Kako saznaje Pobjeda iz vrha Specijalnog tužilaštva ovo je bila prva verzija pisma visoke dužnosnice MVP iz Istanbula, Mirne N. drugarici Ireni. Zahvaljujući brzoj reakciji Specijalnog Katnića i novoformiranog tima Zorana Lazovića, Mirna je kao i Saša Sinđelić vraćena u Montenegro gdje je zatražila novi posao i politički azil. Jer više nije mogla da podnese Erdoganovu diktaturu. Kao ni Sinđa Vučićevu. Što se vijdelo po modricama i ogrebotinama na Mirninom tijelu kada je izašla iz aviona Tukiš Erlajnsa, saznaje Pobjeda. Nakon čega se, kako kažu njihovi izvori, iz SDT dokopala CB Rožaje gdje je zajedno sa Zoranom L. sastavila novi, dobro poznati FB post. U kome je Milo ispao Slavko, to jest stari Liberal, a Amfilohije i njegova pastva koljači primitivni. Bravo ti ga, Murinjo. Tako se brani država.

Ostalo znate. Da se Mirna nada jedino u Mila i Boga da će Montenegro biti odbranjen a da će Ivica i Marica, VDT i SDT svima doći glave. Stoko neotesana. Ovo je na kraju Mirna uputila valjda DF a ne DPS. Jer sa Milom - vazda. Ali ne i sa popovima gadnim, uključujuči i nedužnog oca Lazara.

Neka ti Bog oprosti za oca Lazara, kaže Mirna Ireni, ne libeći se da u nastavku Fejsbuk sapunice iskaže svoju slabost prema ocu Milu. Oče Milo, vazda s tobom, kaže Mirna. I pored Slavka živog, i pored starih Liberala vaskrslih na cetinjskim izborima i pored mizerne plate MVP. Ali, lako je bilo Ireni. Ona se zanijela za ocem Lazarom iz čiste emocije. Dok je Mirna “pala” na Mila iz čistog patriotizma. Jer samo otac Milo može doći glave koljačima primitivnim. Stoki jednoj neotesanoj. Pošto je politički rođen u tom društvu. I najbolje ih poznaje. Ne kaže to Mirna, ali tako proizilazi. Bravo joj ga.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")