PRAVILA BORDELA (70)

Zaeve, pederu! Ni Mandić ti nije ravan!

Liči na Pažina i Katnića - državni udar je neupitan i dokazan, ali Putin i Kremlj sa tim nemaju veze. Da izvine LGBT zajednica, za sve ispadoše krivi Mandić i Knežević
25744 pregleda 56 komentar(a)
Zoran Zaev, Foto: Vlada.mk
Zoran Zaev, Foto: Vlada.mk

Dobro ste pročitali. Zaeve, pederu, bliža ti je Buljarica od Boška Vujačića, napisao bi u nekom nepotpisanom saopštenju Andrija Mandić, nakon što je pročitao sljedeću izjavu makedonskog premijera: “Svakako da neću dozvoliti da mi nekoliko kriminalaca, jedan sujetan novinar i, da oprosti LGBT zajednica, jedan peder - sruše ovu vladu”. Kakav peh. Neka mi oprosti bratska Makedonija, ali premijer im je zaista ispao nesoj. I to sujetni. Čak ni Gruevski ne bi sebi dozvolio da se iz afere Reket vadi preko leđa najugroženije društvene grupe u jednom zarobljenom i zapuštenom društvu. Kao da sam čitao neko saopštenje Andrije Mandića koje će potpisati onaj Vujović iz DF Budve: ”Neka mi oprosti LGBT zajednica, ali nećemo dozvoliti da nam vlast u metropoli turizma sruše Elton Džon, Boško Vujačić i jedan peder kome je bliže gudalo nego Buljarica”. Ali, Andrija shvata da su došla takva vremena. “Umjesto vojvoda, u modi su soroševci i druge bjelosvjetske protuve”, zaključi lider DF-a, prije nego potpisa saopštenje Đoletovim imenom i posla medijima.

To je isto kao da je Zaev rekao: “Neću dozvoliti da mi vladu sruši par kriminalaca, jedan sujetni novinar i, neka mi izvini albanska zajednica u Makedoniji - jedan Šiptar”. Sad poslanici iz albanskih stranaka u Crnoj Gori mogu da vide kako svaka manjina zaslužuje pažnju i podršku. Juče su na meti bile nacionalne, a danas su neke druge.

To bi bilo kao da Mandić, po ugledu na devedesete, napiše, a nedužni drug Đole iz Budve potpiše, ovakvo saopštenje: “Nećemo dozvoliti da nam par kriminalaca, neki sujetni novinar i jedan ustaša sruše vlast u gradu”! Jer, sasvim je moguće da Duletiću iz Crnogorske neko u familiji ima hrvatske krvi. Ili mu je makar, kao meni, kum Hrvat. Ako ne, onda je Purko dokazani ustaša - za Andriju je takav od vremena LSCG. Kao što mu je Marina Jočić heroina svih ovih decenija. A DPS koalicioni partner. Vrijednosni, naravno.

Ili, šta bi bilo da je makedonski premijer kazao: ”Neću dopustiti da mi vladu sruši par kriminalca, jedan sujetni novinar i, da me izvini zajednica osoba sa invaliditetom, jedan hendikepirani”! Užasno, zar ne? Kao da gledam Mandića kako oštri britko pero i sastavlja novo saopštenje koje će, naravno, potpisati njegov drug Đole, iz budvanskog odbora DF-a: “Nećemo dozvoliti da nam vlast u Budvi sruši jedan za vojsku nesposobni peder kome je Buljarica bliža od Boška Vujačića”. Dakle, neki gej ”pod manom”. Možda srčanom, pa ga nijesu pustili u vojsku, ili je čak u kolicima. Dvostruki žig, dakle. I sramota, rekao bi vojvoda. Strašno gdje mi živimo.

“Neću dozvoliti da mi vladu sruši nekoliko kredita i stanova, par miliona i jedan sujetni medij”, mogao bi da kaže naš premijer. I drug od Zaeva. Nadam se da neće. Jer to bi ličilo na Mandića: “Nećemo dozvoliti da nas u satiru stavlja jedan sujetni novinar Ž.I., kriminalac koji ima stan u Beču i izvlači milione preko našeg zaštićenog saradnika, plus je osvjedočeni peder”! Za šta lider DF-a ima svjedoke, priznajem. Kusovca za Beč, nekog Lakića za milione, a Mugošu i sinove za Adu. Čak mogu dodati i mog druga, đakona sa Kujave.

Ipak je Milo car. Kad bi njemu palo na pamet da, nakon izbijanja sestrinske afere Koverat, poput Zaeva, kaže: “Neću podnijeti ostavku zbog par kumova, nekog kredita, jednog sujetnog medija i, da mi oprosti čitavo pleme - onog Zećanina”! Onda bi on ispao fašista, a ne mi. I ovo šovinističko Zećanin odnosilo bi se na Duška, ne na Miga. Iako je Migo uzeo pare i ponio Milu. A Murinjo leži i pravi se mrtav.

Patriotizam je utočište hulja. A njima pripada i ta vrlina - da najlakše udare na najslabije. Zar Zaev nije mogao da kaže: “Neću dozvoliti da mi vladu sruši par kriminalaca i jedna obavještajna služba”! Jer ako je neko od glavnih protagonista afere novinar, pa još sujetan, da izvine zajednica psihoterapeuta u čiji se posao miješa makedonski PM, a drugi možda i gej, da izvine njegova privatnost, u čiju intimu zadire - kakve to veze ima sa suštinom kojom spekuliše zapadna štampa da iza afere Reket stoje službe druga Putina.

Liči na Pažina i Katnića - državni udar je neupitan i dokazan ali ruski Vođa i Kremlj sa tim nemaju veze. Da izvine LGBT zajednica, za sve ispadoše krivi Mandić i Knežević.

Umjesto da udari na alfa mužjaka Vladimira Vladimiroviča (koji slobodno vrijeme provodi u borbama sa tigrovima i medvjedima), Zaev je poentirao sa nekim “sujetnim novinarom i jednim pederom”. Čime je samo pokazao koliko je sujetan i koliki je ustaša. Da izvine Tompson i HSP. Bravo ti ga, Zaeve, četničino jedna. Da izvine Mandić i vaskoliki DF. Ali stvarno. Ne reda radi, kao kod Zaeva.