PISMA UREDNIKU

Najmanje penzije treba povećati 50 odsto

Činjenica je da je u Crnoj Gori stvorena armija od oko 140.000 penzionera, najviše u Evropi u odnosu na broj stanovnika, a to bi i Americi stvorilo probleme a ne nama
2252 pregleda 2 komentar(a)
Penzioneri, Foto: Beta
Penzioneri, Foto: Beta

Mnogi penzioneri obolijevaju i umiru prije vremena jer nemaju dovoljno sredstava za život i liječenje.Zar nije više od sramote i zar nije poražavajuće za ovo društvo što u 21. vijeku neki penzioneri spas od gladi moraju da traže u kontejnerima, dok ponovo, kao nekada, imamo odnarođenu buržoaziju koja ima ogromno bogatstvo. Zove li se to demokratija, pravda i jednakost ili nepravda najgore vrste? Da li je ovo naše “višeumno” društvo toliko posrnulo i dotaklo moralno dno, pa mu je svejedno što je neko gladan i nema, a drugi pljačka ili ima previše?

Činjenica je da je u Crnoj Gori stvorena armija od oko 140.000 penzionera, najviše u Evropi u odnosu na broj stanovnika, a to bi i Americi stvorilo probleme a ne nama. Podatak da dvije trećine penzija iznosi od 125 do 295 eura najbolje govori o tome da je stanje kod penzionera više alarmantno, a ova naša “vesela” vlast ih se sjeti samo uoči izbora kada, po navici, obećava brda i doline, med i mlijeko i povećanje penzija u većim procentima. Drži vodu dok izbori prođu.

Zar ova bogata vlast misli da je povećanje penzija od 0,99 do 2% zaista povećanje na ovako mizerne penzije, ili je samo važno zadovoljiti formu? To nije povećanje već brukanje i za svaku je kritiku i odgovornost. Iz SKJ - SKCG smatraju da novca za povećanje penzija mora biti, jer smo svjedoci kako ga ima da ga neki u ovoj zemlji rasipaju ili za neka podmićivanja... Po ocjeni SKJ - SKCG za ovo stanje penzionera nije kriva samo ova nova buržoazija na vlasti, već i oni sami, a prije svega njihova rukovodstva koja ne čine dovoljno, a morali bi. Zato penzioneri treba da se konačno “probude” i dobro razmisle o svom položaju. I na kraju: ako se ne povećaju penzije, a pogotovo onoj kategoriji koja prima od 125 do 295 eura makar do predloženih 50%, komunisti će pozvati penzionere na proteste jer je vrijeme da se ovim ljudima pokloni više pažnje. I oni imaju svoje dostojanstvo i potrebe.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")