PRAVILA BORDELA (73)

Aleksina svadba i mali Ivica

Za razliku od Ivice i Draginje, za Vesnu sam siguran da je dobila pozivnicu Alekse i Šarića. Jer neko mora da se pojavi kod Korleonea u ime bratskog pravosuđa.
44983 pregleda 20 komentar(a)
"Ivici i Draginji oko pozivnica vlada neizvjesnost" (ilustracija), Foto: Zoran Đurić
"Ivici i Draginji oko pozivnica vlada neizvjesnost" (ilustracija), Foto: Zoran Đurić

Nisam dobijao pozivnicu, a obavijestiću vas ako je dobijem. Tako kaže VDT Stanković. Ne misli na pozivnicu od Specijalnog, što sam prvo pomislio, jer zašto bi Murinjo zvao Ivicu kada zna da je častan čovjek i sjajan profesionalac. Pomenutom izjavom Ivica se, u stvari, javno požalio da ga sin još nije zvao na svadbu. Mlada je, već znamo, od Šarića. Udaljena sumnja upućuje da je nakon objave te radosne vijesti došlo do žučne rasprave između oca i sina. Ili između budućih prijatelja Ivice Falkonea i Darka Korleonea. Što je manje vjerovatno jer Ivica je na slobodi, a Darko je u zatvoru. Nepravedno, slažem se.

I da li je sada svadba pod znakom pitanja? Posebno kada u istom nastupu Stanković kaže: “Ono što je istina, moj sin je završio Pravni fakultet. Nakon toga je sam sebi krčio put kao mladi advokat”. Reklo bi se, dakle, da Šarići nijesu zadovoljni izborom svoje ćerke i mladoženjom, pa Ivica pokušava da ispegla stvar i preporuči svog sina. Jedan je otac. Nije Aleksa ono što mu zbore već advokat koji je sam sebi krčio put. I eto, stigao do Top Hila. I Šarića. Kao da je htio da kaže VDT ali se u posljednjem momentu uzdržao jer bi to neko shvatio kao zvaničan stav Tužilaštva.

Što je još gore, pozivnicu za veselje nije dobila ni Draginja. Jer Ivica je lutka, kako reče Neno, tako da on nije važan. A da je dobila pozivnicu Draginja bi išla kod šnajdera da skroji haljinu za svečani ivent i ne bi držala banak na sjednici Odbora za rad, zdravstvo i socijalno staranje. Dakle, umjesto da legne i pravi se mrtva, čekajući pozivnicu od Šarića, Draginja je lupila šakom o sto i rekla da je prosječna plata ljekara u Crnoj Gori mizerna i da mora odmah da se poveća. Jer kako će bilo ko od naših ljekara ili medicinskog osoblja doći na svadbu malog Alekse ako prosječno prima nepunih 600 eura. A udaljena sumnja navodi na zaključak da će minimalna kotizacija za svadbu takvog ranga biti 2 hiljade eura. Što je duplo manje nego kod Blaža, kažu pouzdani izvori Pobjede. Očekivano, jer Blažo je ipak prvi sin, a Aleksa je samo sin od Ivice. I the best men. Diplomirani pravnik, koji je kao advokat sam krčio put do zvijezda. To jest Top Hila.

Za razliku od Ivice i Draginje, za Vesnu sam siguran da je dobila pozivnicu Alekse i Šarića. Jer neko mora da se pojavi kod Korleonea u ime bratskog pravosuđa. Uostalom, ako je Migo the best man, Vesna je the best women. Uz to, Vesna neće imati problem sa pomenutom kotizacijom s obzirom na onih 140 hiljada koje je iskeširao drug od malih nogu, Ćoćo. A i da nije bilo te transakcije Vesna bi opet mogla na svadbu samo što bi tada Aleksi i mladoj od Šarića umjesto 2 hiljade eura dala adekvatnu livadu na porodičnom imanju u Rovcima. Što bi Aleksi bilo svejedno, jer poput Vesne zna da je isto imati pare u ruci ili zeca u šumi. Kao što je isto imati za VDT Ivicu Stankovića ili neku lutku. Tako reče kurir Neno, a teško je ne vjerovati onome što kaže jer već dvije decenije obnaša jednu od vodećih funkcija u našem pravosuđu.

I dok oko pozivnica Ivici i Draginji vlada neizvjesnost, kurir Neno je sasvim siguran da će on sam preskočiti ovaj ivent. Ne zbog toga što je u pržunu, već zato što nije zvao Ivicu kad se udavala Anđa. Istina greškom.

A Ivica je i tada kao i sada bio na slobodi i rado bi se odazvao pozivu. Otuda Nenu nikad nije oprostio taj propust. Još manje Draginja koja je digla glas za prava ugroženih ljekara i ostalog medicinskog osoblja, što je dobilo jednoglasnu podršku na Odboru za rad i socijalno staranje. Uostalom, zašto bi liderka SDP-a pričala o mogućoj korupciji u našem pravosuđu kada je Vesnin slučaj zastario a za Ivicu nema ni udaljene sumnje da je nešto šurovao sa Di Kejem. Preko Nena.

Nego, imamo valjda prečih tema od korupcije, plata ljekara ili stambenih kredita funkcionerima. Rekao bi premijer. I ja se slažem. Zato bih ga pitao ima li on pozivnicu za svadbu malog Alekse. I zna li on da je Stanković junior završio pravni fakultet i kao advokat sam sebi krčio put do Top Hila. Ili ni Duško još nije dobio pozivnicu a ako je dobije, javiće nam. Hvala Vladi Crne Gore.

Za razliku od Ivice, Migo se ponaša kao da je već uhapšen iako ne postoji ni udaljena sumnja da je za sebe uzeo onih 97 hiljada od Di Keja. Pojavi se na nekom iventu DPS-a ili svadbi zlatne mladeži, ali je očito da mu je neprijatno. Samo zato što je neoprezno ušao u Duškov kadar. Za razliku od Ivice. Džaba mi što sam mu davao novac kad ga nijesam snimio, žali se Neno Di Keju. Ali, poučen Migovim slučajem, Neno nema za čim da žali. Jer i da ima snimak sa Ivicom, kao Duško sa Migom, sve bi opet završilo u udaljenoj sumnji Specijalnog. Koji bi mrtav ladan rekao da je Ivica te pare uzeo po njegovom nagovoru jer Murinjo još od 2016. godine, nove ere naravno, prati kurira Nena i organizovanu kriminalnu grupu Di Keja. Zajedno sa Pobjedom.

A kad malo bolje razmislim, skoro da bih se složio sa Draginjom da su za sve krive male plate ljekarima i ostalom medicinskom osoblju. Ili čak možda LGBT zajednica, kako tvrdi njena koleginica iz poslaničkih klupa Marina Jočić. Jer baš ta LGBT populacija se usudila da na Malu Gospojinu organizuje Paradu ponosa. I eto ti sjutradan zemljotresa. Reče naš vodeći seizmolog, Marina. Slično je i sa Ivicom. Pustio je Aleksu da završi pravo a potom da sam krči advokatsku karijeru. I eto, već sjutra će stati na ludi kamen sa mladom od Šarića. Ko ne zna da čita ovakve poruke i upozorenja od Boga, neka se javi Jočićkoj. Preko Fejsbuka. Bravo ti ga, Marina.