PRAVILA BORDELA (78)

Ima li razlike između svadbe Arkanovog sina i kongresa Milove partije

34341 pregleda 56 komentar(a)
Miodrag i Ivan Vuković, Foto: Boris Pejović
Miodrag i Ivan Vuković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.12.2019. 17:27h

Evo prve i najznačajnije razlike: svadbu veka malog Arkana uživo je prenosio Pink Srbije i Crne Gore, dakle vaskoliki Pink. Očekivali smo da nas makar Pink Montenegro razveseli i svadbom Milovog DPS-a, jer kako bi rekao starina Novak (Kilibarda) - nije Milo gori čoek od Arkana. Uostalom, posljednji put su zajedno bili u cetinjskom Manastiru 1992, Arkan stvarno a Milo metaforično. U vremenu kada su, kako nam opisa Milaš, obojica bili zavedeni jugoslovenstvom. U to ime Arkan je po sjevernom frontu oslobađao banke i trezore od ustaške čizme i šahovnice, dok je Milova vojska po južnom koridoru napadala televizore, traktore i stočni fond Konavala.

Nego da se vratim na Pink.

Dva oka u glavi su pala na tjeme kada im je čarobnjak Mitrović priredio iznenađenje u vidu live prenosa svadbe Arkanovog sina. I to bez ukucavanja šifre, one 4 nule, koje su nam ministar Saša (Bogdanović) i regulatori Beli i Coja (Džafić) nametnuli kako bi nas zaštitili od ružičaste pošasti. Ali, kako reče starina Milo - o svemu se može razgovarati samo ne o nacionalnom identitetu.

A identiteta nema, kako javlja Pink Srbije i CG, bez nataliteta. U to ime evo i najradosnije vijesti - Arkan će uskoro dobiti unuka i zvaće se isto Arkan. To jest Željko. Kao što je DPS dobio novog lidera koji će se zvati isto - Milo.

Ima još jedna velika razlika između svadbe Arkanovog sina i Milovog vjenčanja sa DPS-om. Naime, Arkanov mali je pre nego je otišao po mladu u Titel, kojom prilikom je pucao u jabuku, ispoštovao još jedan stari identitetski običaj. Elem, dok je bos sedeo u porodičnom domu na Dedinju, obrijao ga je najbolji drug. Kako Milo, ništa manje, drži do identiteta, njega je uoči Kongresa veka brijao takođe najbolji drug - Duško. Dok je Ivo Bidon donio toplu vodu da Milo umoči bose noge, da ne nazebe. Grleći strika Miška na Kongresu veka, što su zabilježili foto reporteri, kratko mu je šapnuo na uvo: “Strikane, nađi neđe peškir da mu posušiš stopala”.

Eto, šta bismo mi da nije Pinka, Prve, Nove i Šebek Ivane. Ne bismo znali da je Arkanova snaha trudna i da je iz Titela. A Titel je 8 hiljada i dvjesta milja udaljen od Naurua koji je nedavno povukao priznanje takozvanog Kosova. Za razliku od mlade Ražnatovićke, DPS nije iz Titela već iz Titograda koji je udaljen od Milove kuće u Kočanima, koja se inače vodi na Aca, nepunih 40 milja. E sad možete zamisliti koliko je bilo lakše Kilibardi i Vojinu Đukanoviću doći na svadbu DPS-a nego Dačiću na svadbu veka. To jest Arkanovog sina.

Nego da prebacimo na Pink. U live prenosu pučanstvo Srbije i Crne Gore, bez takozvanog Kosova, saznaje da je Arkanov mali, u skladu sa identitetskim pitanjima, čitavo vreme proveo pored trudne mlade koja je nosila svekrvinu venčanicu staru 24 godine. Eto još jedne razlike - DPS je stariji od vjenčanice Arkanove žene čak 5 godina, a Milo od Arkanovog sina još i više. Uz to, DPS nije trudan, što se ne bi moglo reći za SD. Ili LP. Ili Adrijana Vuksanovića.

Nakon svadbe veka, kako saznaje ministar Saša i vaskoliki Pink, a prenose Zvezde Granda na Prvoj i Antena M na Javnom servisu - nakon svadbe Arkanov mali se vratio redovnim obavezama a jedna od njih je i boks. Za razliku od njega, Milo je nakon svadbe, kojom je doživotno zaručen za DPS, otišao na medeni mjesec. Kako i priliči. I kako nalažu stari identitetski običaji. Sa sobom je poveo Roćena jer Milo uvijek razdvaja privatno od partijskog. A ono što mu je Lidija kod kuće, to mu je Milan kod Partije. I tako odoše zajedno u Azerbejdžan, kod Alijeva, jer on nije mogao dođi kod njih. Na kongres veka. Kao Vuk i Čanak. Kažu da je bio i Rasim ali ja ne vjerujem. Zato što nije bilo na Pinku.

“Ta govna ništa ne prenose, ma to su govna, baš govna, ta televizija, to je najsramnija mrlja na istoriji Crne Gore. U svemu ovome, u ovoj velikoj antičkoj tragediji, to je mrlja na savjesti crnogorskog društva”... Reče Roćen partneru Uboviću. U live prenosu njihovog telefonskog razgovora. A sve na temu - zašto Pink nije live prenosio Kongres veka kako je to učinio sa svadbom. Jer, ponavljam, starina Novak je davno zapisao - nije Milo gori čoek od Arkana. Da mi je neko nekad rekao da ću doživjeti da Milan ovako priča za Pink sa kojim je DPS izveo sve naše pobjede, posebno identitetsku, ne bih mu verovao. Ali kako reče Milo na pomenutoj svadbi, citirajući i Mendelu: “Uvijek izgleda nemoguće, dok se ne uradi”! Bravo ti ga, Roćko.

I za kraj, red je da pustim i Karleušu, kad već neće Pink:

“Pre 25 godina Pink je live prenosio jednu svadbu. Četvrt veka kasnije i mnogo strave i užasa za sve nas, dešava se isto. Četvrt veka ova zemlja je TALAC istih pogrešnih ljudi, pogrešnih izbora i istih režimskih medija, njuški, mongoloida… BUKVALNO SE NIŠTA NIJE PROMENILO sem što smo 25 godina sje*ali kako nam kriminalci uništavaju generacije. Naša zemlja je i dalje kao svadba iz Kusturičinih filmova, tragikomedija i ‘Ciganska rapsodija’! Mi smo država Boratovog copy/paste Kazahstana koji puca u vazduh dok kazahtanske pevačice mešaju na stolu. Dok stručni i mladi ljudi beže iz ove zemlje pitam se ‘da li mi zaslužujemo bolje’? Moj odgovor je ne. Ovo smo mi”! Ima li razlike. Nema. To smo mi. Bravo ti ga, Jeco.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")