STAV

NATO-u i Deda Mrazu

Zato, prvi put u životu, a vjerujem i posljednji, tražim pomoć od vas iz NATO kako bismo ušli u vazdušni trag čovjeku kojega mi plaćamo, a vi čuvate, vjerovatno s pravom
10250 pregleda 9 komentar(a)
Đukanović, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Đukanović, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović

Dragi naši saveznici!

U ime svih građana Crne Gore molim vas da nam pomognete u razotkrivanju tajne koja nas progoni i muči cijeli mjesec!

Naš predsjednik Milo Đukanović evidentno je negdje putovao za novogodišnje praznike, nadamo se s namjerom da dočeka Novu godinu ili ona njega.

Mi smo vjerovatno jedini narod u Evropi koji i pored sveg truda ne može saznati kuda putuje naš predsjednik, zašto putuje, od čijeg novca  kojim prevozom i koliko dugo? Naša kontrola letjenja nije valjda tehnički opremljena da registruje predsjedničke letove ili iz nekog razloga ne smije to da nam kaže?

Zato, prvi put u životu, a vjerujem i posljednji, tražim pomoć od vas iz NATO kako bismo ušli u vazdušni trag čovjeku kojega mi plaćamo, a vi čuvate, vjerovatno s pravom!

Mi smo jedini narod u Evropi, jedini poreski obveznici među svim vašim evroatlanskim narodima koji čekajući Novu godinu uzalud pitaju Predsjednika; a gdje si ti bio? A, imamo pravo i na pitanje, i na odgovor!  Ako je bio negdje kod vas, ako je preletio vašim nebom ili plovio vašim morima, najljubaznije molimo da nam javite - saveznici smo! Nas interesuje zbog našeg novca, a vas bi moralo i zbog kolektivne bezbjednosti? Ostanete li s ćutanjem, a mi bez odgovora, mogli bismo svašta pomisliti.

Postoji samo jedna mogućnost, zbog koje vas unaprijed ne osuđujemo nego strpljivo čekamo odgovor! Mogućnost! Da! Možda je Deda Mraz?

Zato u ime svih direktno pitam Dedu iz Laponije - da li je tokom novogodišnjih praznika, naš Predsjednik koristio tvoje usluge? Na "ti" smo od najranijeg djetinjstva i zato ne persiram.

Ako je, Deda Mraze, naš Predsjednik putovao tvojim sankama, koje zbog "drvenosti" lete "ispod radara" samo nam daj znak? Onda je suvišno pitati za troškove, pod uslovom, da on nije tebi nešto naplatio? Ako jeste izvinjavamo se, to je kod nas novi običaj - praštaj i navikavaj se!

Deda mraze, ti si nam jedina nada  ako saveznici iz NATO prećute? Ti, u kojega smo vjerovali sve dok nismo shvatili da "godine počinju januarom", ti koji nas zaobilaziš evo trideset godina?

Deda Mraze ako nam misliš dobro pošalji nam poruku: je li putovao i ako jeste gdje? Ako se s tobom još i vratio u Crnu Goru, ako si ga ti prevozio, a nisi se javio, onda  nam, bez ustezanja, reci za koga radiš? Vjerujući, ipak, da si bio i ostao neutralan, nadamo se tvom odgovoru. Pomozi nam, kada već nisi odavno, pomozi jer ova tišina kompromitacije ne treba ni tebi, ni tvojim irvasima, a o NATO, do tada, neću više da govorim.

U ime svih nas i dalje tvoj

Goran Danilović