PRAVILA BORDELA (82)

Sinđa, Kenan i respiratori

Odvoji od naših bratskih usta i preusmjeri u srpske klinike. Poređenja radi, to bi bilo kao da je AV rođenom bratu Andreju ispred nosa uzeo tender za mini hidroelektranu ili kao da je Andriji i ortacima preuzeo Srpsku kuću. I prepisao je onda na Jokovića, Šćekića i ostatak predsjedništva SNP-a
37817 pregleda 55 komentar(a)
Kenan Hrapović, Foto: Vlada Crne Gore
Kenan Hrapović, Foto: Vlada Crne Gore

Potpuno se slažem sa AM (Andrija Mandić) kada kaže za AV (Aleksandar Vučić) da je državnik, lider, odgovoran i pošten čoek. Jednom riječju - ljudina. Inače, AV je rođeni brat Si Đinpinga, pastorak Putina i zla jetrva Angele Merkel. Jer samo takav Vođa, koji živi za svoj narod, spava u prosjeku nepuna 3 sata, ide u krevet nakon Ćirilice i višetanog razgovora sa kineskim predsjednikom, a budi se u Jutranjem kod Sarape, samo tako pošteni i svom narodu odani čovjek, mogao je da stisne usne, stegne srce i očima punih suza donese odluku da zarobi Kenanove respiratore.

Odvoji od naših bratskih usta i preusmjeri u srpske klinike. Poređenja radi, to bi bilo kao da je AV rođenom bratu Andreju ispred nosa uzeo tender za mini hidroelektranu ili kao da je Andriji i ortacima preuzeo Srpsku kuću. I prepisao je onda na Jokovića, Šćekića i ostatak predsjedništva SNP-a.

Dakle, kako javljaju Informer i Dnevne novine, što bi se moglo nazvati zajedničkim imenom Veliki Informer, kada su AV rekli da su ona tri respiratora naručena od braće Crnogoraca, on je odbrusio: ako brat nije dugme, onda nam ni kese nijesu sestre. Odmah je odriješio kesu i puj-pike respiratori su završili u nekoj beogradskoj klinici. Za svaki slučaj zamolio je brata Andriju (AM) da mu pošalje telegram podrške i zamolnicu da pomogne vaskolikom narodu u Crnoj Gori... A čim prođe korona on će njemu i Milanu zauzvrat poslati mali avion da dođu u Beogard na fajnal for Aba lige. Da navijaju za Zvezdu.

Poslije Aca najbliži u Crnoj Gori nam je Milo, reče brat Andrej bratu Aleksandru. Zato je samo Đukanović znao od prvog momenta šta je Vučićeva stvarna namjera i zbog toga je mudro ćutao.

Kao što i dalje ćuti. Prije ćeš iz Mila iznuditi priznanje da je Migo one koverte od Duška donio njemu lično nego što ćemo dočekati da Šef nešto loše kaže za Vučića. Rođenog brata malog Andreja i velikog Si Đinpinga. I, kako rekoh, pastorka od Putina i zle jetrve Angele Merkel. Samo je, dakle, Milo znao da je bratu AV Zakon iznad svega. Kao i njemu, uostalom.

A da zakon ili uredba Vlade Srbije kaže kako se na spisku strateški važnih proizvoda čiji je izvoz zabranjen u doba korone nalaze i - respiratori. Ne samo oni kineski, nego i ovi švedski. Zakon je jednak za sve, pa i za respiratore. Ali ni zakon, a kamoli uredba, u Srbiji i Crnoj Gori nijesu sveto pismo da ih se moramo držati kao pijan plota, kažu uglas AV i MĐ. Zato nam je AV, kako reče, poslao 40 tona hrane. Iako je i hrana na spisku artikala zabranjenih za izvoz.

To znači da je zakon isti za sve pa i respiratore, ali nije i za ulje, brašno i šećer. Još ako se plate avansno.Tako su ka Montengru sa iste carine krenuli ulje, brašno, šećer i kravica, dok su respiratori zadržani.

Slično kao kod državnog udara. Kada je AV, i to bez avansa, poslao Milu kamion dokaza, bombi, praćki i ostalog terorističkog materijala, plus bašibozuk predvođen generalom Dikićem i dva svjedoka saradnika, Paju i Sinđu. Samo je Popova i Šišmakova zadržao u Beogradu, kao i ove respiratore.

I taman kada je upokojeni ministar Kenan Hrapović (KH) javio ženi i Instagramu da će nakon specijalnih hiruških maski donijeti kući i tri respiratora, oglasio se šef NKT Milutin Simović i rekao da odbija darove AV. Bio sam šokiran. Ništa manje nego AM. Ili AV. Kako li je tek bilo Hrapoviću. Kako će on sad ženi na oči. A obećao je respiratore. I to tri. Šta će reći Instagramu koji jedva čeka foto-sešn sa respiratorima.

Razmišljajući kako da utješim KH koji je, iako u to niko normalan ne vjeruje, i dalje ministar, pala mi je na pamet ideja inspirisana izjavom AM, rezervnog majora Sedmog bataljona koga svi iz nepoznatih razloga u stvari drže za vojvodu.

Naime, kao što je Andrija savjetovao sve one koji bi, ne daj Bože, mogli izgubiti nekog bližnjeg zbog korone, da taj mogući gubitak stave na račun šefa NKT Simovića, tako bi mogao i Kenan. Koji još uvijek, iako nikom normalnom to nije jasno, ne odustaje od namjere da ostane ministar. I on bi, dakle, mogao da za sve, ne daj Bože, izgubljene pratioce na Instagramu duži kolegu Milutina, koji je inače Duškov brat, pastorak Milov i zla jetrva Brana Gvozdenovića.

Sve u svemu, nije državni udar, ali kao da jeste. Fale nam samo svjedok saradnik Sinđa i cetinjski tajnovidac Murinjo koji bi pred sudskim vijećem Suzane Mugoše nepobitno dokazali da su respiratore u stvari konfiskovali specijalci GRU-a, Popov i Šišmakov! Da bi čitav Montenegro zarazili koronom, a onda istu tu zarazu prenijeli svim ostalim članicama zločinačke NATO alijanse. Bravo ti ga Andrija, Vuline jedan.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")