PRAVILA BORDELA (84)

Ivo Ramada i Konan Varvarin

Pokušavajući da pronađem pozitivne strane Konanovog zamrzavanja na ministarskoj funkciji, nađoh njegovu najnoviju izjavu! Ko bi nam, kao ministar KH, ovako slikovito opisao opasnost od korona virusa i spremnost njegovog resora da ga, do posljednjeg dana, zadrži na granicama Montenegra
26360 pregleda 23 komentar(a)
Arnold Švarceneger kao Konan Varvarin i crnogorski ministar zdravlja Kenan Hrapović
Arnold Švarceneger kao Konan Varvarin i crnogorski ministar zdravlja Kenan Hrapović

Dok se ceo svet bori sa koronom, uključujući Andriju i Vulina, mi se borimo sa Konanom. Ili Kenanom, svejedno. Jer niko normalan ne može da vjeruje da je on i dalje ministar.

Kako premijer ne odustaje od namjere da ga zadrži, nama ne preostaje ništa drugo nego da se prilagodimo. Pokušavajući da pronađem pozitivne strane Konanovog zamrzavanja na ministarskoj funkciji, nađoh njegovu najnoviju izjavu! Ko bi nam, kao ministar KH, ovako slikovito opisao opasnost od korona virusa i spremnost njegovog resora da ga, do posljednjeg dana, zadrži na granicama Montenegra! Kao što je nekad davno Tito držao Staljinove tenkove: “Mi smo na predlog IJZ još krajem januara preduzeli sve mjere, preventivno, i uvijek išli korak ispred onoga što se dešavalo u drugim zemljama, i to je rezultiralo da smo kao posljednja zemlja u Evropi dozvolili importaciju odnosno ulazak korona virusa u Crnu Goru”!

Da je KH prije par dana podnio ostavku, makar preko Instagrama ako ne preko Tvitera, što je očekivao svaki normalan građanin osim njegovog šefa Iva Ramade, javnost bi ostala uskraćena za ovo saznanje. Da je korona virus ušao u Crnu Goru posljednji! Vjerovatno zato što niko na graničnom prelazu Aerodromi CG, koji takođe drže Socijaldemokrate, nije obratio pažnju na njega. I zato ih sada imamo preko 200. I svi imaju boravišnu dozvolu izdatu od IJZ. Objašnjava nam doktror Konan. Ili Kenan, svejedno.

Ali, nije to sve. Iako još niko od nas, koji nijesmo iz reda uglednih Socijaldemokrata, ne može da vjeruje da je KH i dalje ministar, Duško ga ne da i krije ga kao zmija noge. Da ga dokoni iz NVO ne bi smijenili. Ipak, Konan se kao i Zulejha iz hit serije “Zauvijek tvoja” iskrade i pobjegne Demiru. To jest Dušku. Kako bi se ubacio u neki kadar. Tako nam se nedavno nenadano ukazao iz kabineta odakle se obraća i zahvaljuje Vučiću za priganice, to jest respiratore, a onda je nakon par dana sletio na podgorički aerodrom. Da dočeka 17 tona medicinske opreme iz bratske Kine. A ne 19 kako nam je najavio dan ranije.

“Bilo je kabasto, nije to korona pa da je nevidljiva”, objasni ministar KH okupljenim paketima opreme prije nego što su se uključile kamere. Šef NKT, Simović, naložio je direktoru Aerodroma, takođe jednom iz reda uglednih Socijaldemokrata, da Konana ili Kenana kako god hoćete, drži što dalje od paketa sa maskama. “Slab je na maske”, reče Milutin Orlandiću junioru. “Kao i Ivo Ramada na Duškove kartice”, rekao bi Specijalni Katnić, jedan iz reda uglednih Katunjana. Da su ga pozvali da i on dočeka pošiljku iz Kine, s nadom da će biti bar i jedan paket sa onim praćkama za državni udar.

- Ne prilazi im - viknu direktor Aerodroma na ministra KH kada se ovaj zaletio na paket na kome je pisalo “Medicinske maske”. A ispod toga: “Od porodice Statis i Darka Pajovića, Crnoj Gori”.

Za neupućene, Statis je strateški investitor i dobrotvor koji ne miruje već prkoseći koroni betonira po Miločerskom parku, dok je Pajović svojevremeno u Skupštini dao nedostajuće glasove da se ta rupa od parka popuni. Betonom, a ne koronom.

Ali da se vratimo na Konana. Evo ga opet u kadru odakle nam saopštava da je stiglo dovoljno opreme i da ostanemo doma. A on će, koliko sjutra, bolje nego Bečić, krenuti u kampanju od vrata do vrata kako bi nam svima podijelio maske. A ne samo svojima. Pa da se onda i mi slikamo sa njima. Za pasoš, ne za Instagram. Jer kako nam objasni doktor Konan, ovaj virus će još dugo da nas vodi, duže nego Milo, tako da maske skidati nećemo zbog čega su Vlada i NKT odlučili da se od večeras putne isprave izdaju samo sa fotografijama na kojima nosimo maske. Radi lakšeg prepoznavanja, naravno.

Zato, kad vam se sjutra na vratima pojavi ministar KH nemojte da pomislite da je to sanitarna inspekcija ili specijalni Katnić. Budite dakle spremni, kao što je ministar KH bio još u januaru, idite korak ispred komšija i kada vam nepoznati sa najnovijim tipom maske zazvoni na vrata, vi kliknite - evo ga Konan. Donosi nam masku za pasoš, a ne Instagram.

Dakle, kad se sve pomenuto sabere, jasno je da je naša Vlada bila u pravu kada je zadržala KH. I dobro je što se, kao i uvijek, nije osvrnula na zahtjeve dokonog NVO sektora koji sjedi na tribinama. I zviždi Kenanu. Daće im on kad sve ovo prođe. Nije ministar mačiji kašalj. Još iz reda uglednih Socijaldemokrata.

Jedino Ivo Ramada, šef od Konana, vrti glavom i ne može da ukapira kako je on morao Di Keju da prodaje đedovinu po 33 puta većoj cijeni od tržišne da bi pokrio minus na kartici, dok Kenan i njegovi obiđoše čitav svijet i prošetaše sve svjetske brendove bez ikakvog minusa?! I bez da taknu u đedovinu. Čudna neka matematika, reče sebi u bradu šef SD. Bravo ti ga, Ivo, i ne brini za Konana Varvarina. To je samo film.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")