stav

Drug Tito i Drug Milo

Najbogatiji antifašista, komunista i antikomunista kod nas i u Evropi je Drug Milo

28943 pregleda 780 reakcija 10 komentar(a)
Đukanović na Brionima u Titovom kadilaku, Foto: Marko Karović
Đukanović na Brionima u Titovom kadilaku, Foto: Marko Karović

Kada vas od malena uče da lažete ili da živite u laži to mora završiti ili ratom sa sobom ili sa svima. Falš istorija nas je koštala skuplje od ratova jer ih je produžila u nedogled. Zbog opšteg laganja iz koristoljublja kod nas nije završen ni jedan sukob. Laž se regeneriše, lažovi se umnožavaju, ludilo traje. Fašisti su se ogrnuli antifašizmom i niko ne smije da im se suprostavi. Ovako, međutim stoje stvari;

Josipa Broza Tita nisu izabrali za vođu jugoslovenskih komunisa građani Jugoslavije. Na čelo Komunističke partije postavila ga je Kominterna. Kominternu su stvorili Sovjeti. Sovjetski, kineski, albanski, kubanski, jugoslovenski i koji god komunisti bili su nemilosrdni u razračunavanju sa ideološkim neistomišljenicima

Komunisti su ubijali antikomuniste, a antikomunisti im nisu ostajali dužni kad god se ukazala prilika. Komunistička, sovjetska, ruska Crvena Armija nam je oslobodila Beograd. Oni su gonili naciste do Berlina, a naši komunisti su gonili antikomuniste do Blajburga. Sovjetski komunisti su željeli da zavladaju Evropom i Svijetom, a naši su se nameračili samo na cijelu Jugoslaviju. Naši komunisti su voljeli Druga Tita zato što je on volio Staljina sve do 1948. Otprilike je to kao što smo mi kasnije voljeli Druga Mila zato što je on volio Sloba sve do kraja dvadesetog vijeka. Onda je četrdeset osme Tito postao i Tito i Staljin kao što je kasnije, dvijehiljaditih, Milo postao i Milo i Slobo. Ko nije prihvatio tada da je jedan postao dvojica završio je na Golom Otoku, a u Milovo doba u opoziciji i među izdajnicima. Tito koji je bio antifašista i komunista podržan je od evropskih antifašista i antikomunista da se odupre Staljinu komunisti i antifašisti koji je stvorio Tita. Druga Mila su isti evropski antifašisti i antikomunisti podržali da se razračuna sa Slobom koji je stvorio Druga Mila.

Komunisti su decenijama širili fake news da su oni podigli Trinaestojulski ustanak protiv okupatora. Ustanak je, međutim, bio opštenarodni i u njemu su učestvovali svi antifašisti i mnogi antikomunisti. Lagali su i da je to bio prvi ustanak naroda u "porobljenoj Evropi" jer u tom trenutku su se krvavo klali Rusi i Njemci u ratu u kojemu smo mi igrali sporednu ulogu ubijajući se međusobno mnogo više nego što smo ubijali naciste. Ako se ne broje Rusi, kao što se nikada ne broje, pa ni kada na kraju pobijede, opet su lagali jer Britanci ni u jednom trenutku tog rata nisu bili porobljeni. Na kraju su oni, neporobljeni, zajedno sa Rusima i Amerikancima porobili Njemačku.

Nisu, recimo, bili porobljeni ni "Hrvati" nego su imali ozbiljnu namjeru da porobljavaju. Kako porobljeni kada su upravo stvarali Nezavisnu državu Hrvatsku? Kako porobljeni kada ih niko nije bombardovao 6. aprila i kada su u hiljadama i egzaltirano dočekali Hitlerovu motorizovanu vojsku? Dakle, nisu bili porobljeni nego su se oprijateljili sa Hitlerom. O Italijanima da ne govorimo jer nikome ne bi bilo jasno da su Italijani bili porobljeni u vrijeme našeg 13. jula, a mi podigli ustanak upravo protiv njih?

Drug Milo već dvije decenije širi fake news da je on podigao ustanak protiv Miloševića. On je samo pomagao i to diskretno, a nije, čak, ni izašao na izbore na kojima je Milošević pobijeđen. Drug Milo je zajedno sa mnogima od nas, uz Slobovo naređenje i podršku, srušio stare komuniste - antifašiste koji su tokom decenija postali "trula buržoazija". Drug Milo sada tvrdi da je njih srušio Slobo, da se on borio proziv njega tako što je bio sa njim, da je Sobo bio fašista, a on antifašista i da je tu sve jasno. Ta saradnja je trajala cijelu deceniju, a zajedno su se borili protiv domaćih izdajnika antifašista - starih drugova komunista, ali i protiv domaćih izdajnika fašista, koje su na Zapadu oduvijek smatrali antifašistima.

Današnja Crna Gora baštini antifašizam i zapadnu demokratiju?

Naš najveći neprijatelj je Rusija koja je dala najviše žrtava u borbi protiv fašizma. Poslije Rusije najveći neprijatelji su četnici. Oni nijesu voljeli komunističku Rusiju niti Rusija njih. Četnici su bili antifašisti čiji su komandant i Vlada bili u savezničkom i antifašističkom Londonu. Dražu Mihailovića su strijeljali naši proruski antifašisti. Posthumno su ga odlikovali najvišim ordenom američki antifašisti. Naš antifašizam je sovjetskog-ruskog tipa. Naši antifašistički spomenici su isto takvi. Naša petokraka je ona sovjetska. Naše borbene partizanske pjesme i koračnice su prepjevane sovjetske i četničke.

Naše današnje najpopularnije pjesme i pjevači dolaze iz četničke Srbije. Naš najveći trgovinski partner je četnička Srbija. Naš najveći graditelj je komunistička Kina. Najbolji potrošači među turistima su ruski komunisti koji su postali srpski četnici. Najpouzdaniji saveznici su nam hrvatski ustaše. Najdraži pozdrav nam je italijansko "e viva". Najveći investitor nam je antifašistička Evropa, a jedina nada rasistička Amerika. Najbogatiji antifašista, komunista i antikomunista kod nas i u Evropi je Drug Milo.

Naš Drug se ne bavi biznisom. Naš Drug zarađuje na prekograničnom antifašizmu koji se transportuje kontejnerima i gliserima. Naša nesrećna Evropa je najveći uvoznik našeg biznis antifašizma. Živio prekogranični antifašizam.

Živjela antifašistička Evropa.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")