stav

Danas Krapović, a sjutra je red možda baš na vas

Kada su Budvani nadmudrili DPS na onoj sjednici što se otegla do poslije ponoći, nije ostalo ništa drugo do – kao u svakoj diktaturi – ogoljena sila: privatno obezbjeđenje u bijelim majicama koje čuva kadrove Purka Ivančevića, Veljovićeva razgoropađena policija koja suzavcem ide i na djecu i naravno - Milivoje Katnić

12788 pregleda 996 reakcija 69 komentar(a)
Krapovića sa lisicama privode u SDT, Foto: Savo Prelević
Krapovića sa lisicama privode u SDT, Foto: Savo Prelević

Nema boljeg dokaza da je Specijalno državno tužilaštvo samo brutalni instrument u rukama vladajuće partije, od hapšenja Dragana Krapovića. Njega SDT optužuje kao šefa organizovane kriminalne grupe, koja je navodno blokirala saobraćajnice po Budvi. Careviću su baš sad izvukli stare krivične prijave. A Draganu Krapoviću, lideru protesta u ovoj opštini, nijesu mogli da nađu ništa drugo. U kritičnom momentu su ga hapšenjem sklonili iz grada, čiju vlast DPS pokušava da preotme kao što su to radile latinoameričke hunte.

Krapović nije bio opasan po vladajuću partiju samo zato što je vratio desetine miliona u poharanu kasu Budve koju je DPS prethodno ojadio, već i zato što je davao glavnu notu akcijama posljednjih nekoliko sedmica. Izbezumiljivao je DPS koji je, ma kako da se završi ova priča, u Budvi već doživio maestralan poraz, jedan od težih u tridesetogodišnjoj vladavini. Đukanović je mislio da će Budva pasti kao što je sve palo - bez otpora. Mislio je da će oteti Budvu dva mjeseca pred izbore, kao što je oteo pobjedu Miodragu Lekiću, izbore 2016, Kotor, a ranije Nikšić, Podgoricu...

Kada su Budvani nadmudrili DPS na onoj sjednici što se otegla do poslije ponoći, nije ostalo ništa drugo do – kao u svakoj diktaturi – ogoljena sila: privatno obezbjeđenje u bijelim majicama koje čuva kadrove Purka Ivančevića, Veljovićeva razgoropađena policija koja suzavcem ide i na djecu i naravno - Milivoje Katnić. Kad sam jednom evropskom diplomati pokušala da objasnim za koje djelo Specijalno tužilaštvo tereti Dragana Krapovića, morala sam tri puta da ponovim istu rečenicu: „stvaranje kriminalne organizacije zbog blokade glavne raskrsnice u Budvi“. Normalni um teško može da shvati da je nekadašnji predsjednik budvanske opštine u zatoru zbog popriječenog automobila, i to u zemlji u kojoj se narko bosovi slobodno šetaju i prave poslove sa prvom familijom, a saobraćani prestupnici pod kokainom ubijaju ljude i za to dobijaju godinu, dvije robije.

Krapović je, dakle, završio u zatvoru. Ako bez otpora posmatramo sve ovo sjutra smo možda i mi na redu. Specijalni tužilac je tu da odradi za šefa koji god zadatak dobije. Da mu se naredi, do Ćilipa bi opet Katnić išao na tenku. Teško bi mu bilo objasniti da je Prevlaka davno predata, rat završen, a Hrvati naši NATO partneri.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")