stav

Krivi su

Krivi su zbog dovođenja Crne Gore u dužničko ropstvo; svaka beba se rađa sa dugom od preko 5000 eura

52023 pregleda 210 reakcija 36 komentar(a)
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube

Ja nijesam “Sud Istorije” i ne mogu unaprijed biti siguran kakva će biti “presuda” ali čvrsto vjerujem da će istorija jednoga dana reći: Krivi su

Krivi su zbog saučesništva u krvavom raspadu Jugoslavije, države koja je bila među najboljim evropskim državama svoga vremena.

Krivi su zbog pljačke bivše društvene imovine koja je pripadala svima nama, a postala je njihova u procesu kriminalno izvedene privatizacije.

Krivi su što je Crna Gora umjesto Ekološke države postala evropski i svjetski šampion u divljačkom razaranju, rasprodaji i ekonomskom obezvređivanju teritorije.

Krivi su što su umjesto društveno odgovornog kapitala (dakle najhumanijeg dijela kapitala koji postoji u svijetu) doveli u Crnu Goru bjelosvjetske tajkune, najbezobzirnije “investitore” i derikože, koji su potencijalna opasnost za nacionalnu bezbjednost Crne Gore. Krivi su što su udruženi sa bjelosvjetskim tajkunima doveli Crnu Goru u stanje ekonomske okupacije, pretvarajući je u državu najsurovijeg kapitalizma sa elementima feudalizma; državu poniženih građana kojima je poslušnost osnov sirotinjskog preživljavanja.

Krivi su zbog dovođenja Crne Gore u dužničko ropstvo; svaka beba se rađa sa dugom od preko 5000 eura.

Krivi su zbog razvoja kriminala, koji ozbiljno ugrožava sigurnost građana, ekonomski razvoj i međunarodni ugled države. U malenoj Crnoj Gori u kojoj se sve zna, ovako moćan organizovani kriminal se mogao razviti samo zbog nesposobnosti vlasti ili zbog saučesništva vlasti.

Krivi su što truju građane sa pola milijarde eura uvezene hrane lošeg kvaliteta, a Crna Gora može proizvoditi dovoljno zdrave hrane za svoje građane i turiste.

Krivi su što je Crna Gora doživjela najveći poraz koji jedna država moze doživjeti, da djeca žive gore od roditelja (izuzetak su, naravno, njihova djeca).

Krivi su za ugrožavanje opstanka samostalne Crne Gore. Kvalitet države je najbolja odbrana države i njene dugovječnosti. Oni koji od Crne Gore prave nekvalitetnu državu nijesu ništa manja opasnost od direktnih protivnika suverenosti Crne Gore.

Krivi su, jer je svako zlo koje su učinili Crnoj Gori bilo izvor njihovog bogaćenja. Neću dovršiti listu. Neka ostane čitaocima i istoriji. Krivi su …

P.S. Kako je moguće da pored svega ovoga, na predstojećim izborima, DPS i njegovi sateliti osvoje (to je moje predviđanje) više poslaničkih mjesta nego na prethodnim izborima. Jedan od razloga je što većina građana (veća nego na Referendumu) želi samostalnu državu i strahuje od djelova opozicije na koje gleda kao na opoziciju državi a ne na opoziciju vlasti. Ja lično mogu podržati jednu opozicionu listu jedino ako svi kandidati sa te liste potpišu izjavu od najviše 100 riječi, čija je suština (koja naravno može biti iskazana i drugim riječima) u sljedećem:

Mi, dolje potpisani kandidati za poslanike u Skupštini Crne Gore iskazujemo našu snažnu i nepokolebljivu odanost suverenoj državi Crnoj Gori. Uložićemo svu našu energiju, znanje i ljubav, da Crna Gora postane društvo srećnih i uspješnih porodica i pojedinaca koji se ponose svojom istinski ekološkom državom; državom znanja, blagostanja, humanosti, pravde, slobode i jednakosti. Hoćemo vječnu Crnu Goru, prijateljski otvorenu prema susjedima i svijetu, ali koja uvijek misli i odlučuje svojom glavom za dobro svih nas i naših potomaka.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")