lovac na zmajeve

Koga je Vesna, nakon konja i Fejsbuka, digla na noge?

Cilj mi je da i Mila dignem na noge, objašnjava Vesna

54615 pregleda 137 reakcija 25 komentar(a)
Karikatura: Dušan Gađanski, Foto: Dušan Duca Gađanski
Karikatura: Dušan Gađanski, Foto: Dušan Duca Gađanski

Cilj mi je da dignem na noge Peđu Boškovića, reče Vesna, gospođa i kauboj, nakon objave fono-zapisa u kome, madam i kauboj Dušica Vulić objašnjava kandidatima za prijem u Vojsku Crne Gore šta znače godine, iskustvo i teren i zbog čega neko u 21. godini ne shvata da bez partijske knjižice nema budućnosti, primajući logične stvari zdravo za gotovo. Džaba najbolji rezultati u obuci, džaba najbolje urađen test, džaba pohvala samog ministra, džaba zakletva i ljubav prema otadžbini, džaba hrabrost i odvažnost, džaba moral i etika, džaba sve, ako NATO lokatori iz MZ nijesu potvrdili da na spisku sigurnih glasača Partije, zajedno s ostalim ukućanima ili, kako bi to teren definisao, članovima domaćinstva, ne stoji i vaše ime.

Cilj mi je da dignem Ivicu na noge, Stankovića, Stankovića, pojasni gospođa Vesna drugarici Draginji, koja je sumnjičavo vrtjela glavom jer nije mogla da povjeruje kako neko ko je davno osedlan i ko nema dvadeset jednu već je u godinama za penziju, što znači da dobro kapira stvari, kako neko ko je bio pod mjerama nadzora čak i u sistemu koji tako slikovito promovišu ministar Bošković i njegov povjerenik za ljudske resurse madam Dušica, kako neko kao Ivica ko čitav život leži i pravi se mrtav, može najednom na Vesnin mig da skoči na zadnje noge i otvori izviđaj oko Šefa i Možure, isplaćenog reketa nekom malteškom Feneku koji se trenutno vodi kao naručilac ubistva Dafne Galicije!? Ništa mi u životu nije bilo neostvarivo, pa neće ni to, zaključi Vesna, misleći, istina, na plemenitog dorata podno vrha Bjelasice, dok je Draginja šetala Ivicu kroz stari Bar i okolinu.

Cilj mi je da i Specijalnog dignem na noge da mu se niko, pa ni ti, ne bi smijao u lice kako glumi Eliota Nesa, reče gospođa Vesna kauboju Ćoću, dok je ovaj upravo završavao otvoreno pismo najvišim državnim zvaničnicima u kome će objasniti kako Milivoje Katnić opsesivno zloupotrebljava ovlašćenja koja je dobio da bi se borio protiv organizovanog kriminala za neke svoje lične i privatne ratove. Niti Ćoćo šalje otvoreno pismo koje nam je davno obećao, niti ODT saopštava epilog istrage koju je davno pokrenulo oko mogućeg ugrožavanja sigurnosti sudskog vještaka Rakočevića - jedino Vesna i dalje jaše i ostvaruje neostvarivo.

Cilj mi je da dignem Kenana na noge, obeća gospođa Vesna bratu Acu koji se, nakon najnovijih dokaza i ozbiljnih sumnji da je ministar Hrapović do grla u korupciji i da mu je novostvorena vila u Dinoši podjednako jeftino došla u ruke kao i šefu Brajoviću ono pokrivanje kartice kod Di Keja, zamislio da nakon svega SD, Acov koliko i Ivov, nema što pred građane osim ako u Crnoj Gori zaista ima deset hiljada podjednako korumpiranih glasača koji će obezbijediti cenzus za takvu stranku.

Cilj mi je da dignem DIK, pomisli Vesna i ugrize se za usnu, jer kada bi to naglas rekla digla bi Fejsbuk opet na noge pošto bi internet zavisnici i svi botovi opozicije digli gospođu na sprdnju ne shvatajući da se radi o Državnoj izbornoj komisiji koja je nesumnjivi Vesnin prioritet, da njih digne na obje noge, a ne samo na zadnje, kako bi izbori prošli bez državnog udara i kako bi (DPS-ov) OEBS mogao opet da zaključi kako smo, eto, imali još jedne generalno demokratske izbore. A razlika između pune i generalne demokratije je ista kao i ona, kako bi rekao Ćoćo, između Eliota Nesa i Milivoja Katnića.

Cilj mi je da i Mila dignem na noge, objašnjava Vesna doktoru Mugoši, jer kao što naš narod kaže, Čevljane odakle god da baciš, oni se kao mačke dočekaju na noge, što važi i za Mila jer ako i nakon svega, nakon Koverte, Pireus banke, vile neznanog junaka pod Goricom, litija, a sada korona bankrota i Možure, ministra Boškovića i madam Dušice, ako nakon svega toga i mog trećeg mandata i prvog konja podno Bjelasice, Šef opet ostane u sedlu, onda će se potvrditi životni moto gospođe kauboja da je sve moguće, odnosno da nema toga što je neostvarivo.

Cilj mi je da dignem Vesnu na noge, kaže madam i kauboj Dušica Vulić ministru Peđi, kako bi izgurala do kraja treći mandat, tim prije što je Milo prepoznaje kao Crnogorku, a Ćoćo kao kućnog prijatelja od malih nogu, dok je guverner Žugić zna s terena iz Krašića gdje zajednički dijele uzurpirano zemljište na pjenu od mora, ali šta to ima veze kada Mjesna zajednica Krtole prepoznaje njih oboje kao simpatizere i glasače naše Partije, ali ne i kao članove jer nezavisno pravosuđe i nezavisna Centralna banka po najvišim evropskim standardima prepoznaju na čelnim pozicijama samo vanstranačke ličnosti. Amin.

Ako vam dođe da skočite na glavu kada vidite kako gospođa Vesna diže na noge konja i Fejsbuk bolje nego Antonio Banderas Ketrin Zitu Džons, ili Ivica Draginju, ili madam Dušica Vojsku Crne Gore, ili ministar Bošković DPS, onda budite sigurni da u životu ništa nije neostvarivo, pa ni to.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")