PISMA UREDNIKU

Vjerovali ili ne...!

Na svim letovima svugdje u svijetu djeca su vezana i stjuarti obavezno provjere da li su roditelji odradili date instrukcije, ali ne i RyanAir
180 pregleda 21 komentar(a)
Ryanair, Foto: Shutterstock
Ryanair, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.01.2018. 10:43h

Dana 7. januara 2018.moj suprug i ja prošli smo kroz vrtlog kompletno nesposobnog, neprofesionalnog i neobučenog kadra u avio kompaniji RyanAir koji leti na liniji Podgorica -London dva puta nedjeljno. Odakle da počnem? Well, iz Londona gdje smo se ukcali i gdje sam pri ulasku u avion upitala stjuardesu da li je moguće da moj suprug i ja možemo sjedjeti zajedno (avio kompanija vas namjerno razbaci odvojeno jer ako želite da sjedite zajedno sa suprugom, prijateljem... to morate da platite) odgovor je bio decidan - NE, ali da se ako nakon polijetanja bude slobodnih mjesta možemo premjestiti.

Ja sam to shvatila kao pravilo i tome se povinovala. Avaj, da li postoje pravila kod RyanAir ili je jedino pravilo kako popuniti avion i uzeti što više para. Pravilo je, međutim, odmah prekršeno od strane neprofesionalnog, neobučenog i nadasve neautoritativnog osoblja RyanAir koje je dozvolilo putnicima u avionu kompletno razmještanje i premještanje kako su oni htjeli i željeli, tako da su oni koji su imali Boarding passes za određena mjesta morali sjesti drugdje jer su, uz aminovanje stjuarta u avionu, neki drugi ljudi sjeli na njihova. Užas!

Moram pomenuti sve ostale nepravilnosti koje nijedna ozbiljna avio kompanija neće dozvoliti:

Nekoliko minuta ranije, dakle dok se avion spremao za polijetanje, stjuart odlučuje da neki putnici treba da promijene mjesta iako je za to imao više od pola sata vremena da odluči gdje ko treba da sjedi.

Da li mislite da znak `Obavezno vezivanje` išta znači za putnike na liniji Podgorica-London-Podgorica? Ne, oni to ne poštuju i NIKO od osoblja u avionu ih čak i ne opomene. Putnici ustaju kad je njima drago i niko od posade aviona nije dovoljno autoritativan da im kaže šta mogu, a šta ne mogu da rade tokom leta.

Na svim letovima gdje god smo putovali do sada putnici nijesu nikad mogli imati torbe na praznim sjedištima, ali RyanAir dozvoljava sve nedozvoljeno i krši sva pravila avio transporta.

Na svim letovima svugdje u svijetu djeca su vezana i stjuarti obavezno provjere da li su roditelji odradili date instrukcije, ali ne i RyanAir.

Da li ste nekada putovali autobusom na relaciji Podgorica-London-Podgorica? Ako nijeste, kupite RyanAir avio kartu i vidjećete o čemu pričam. Onog trenutka kad avion spusti točkove na zemlju uglavnom svi putnici su odmah na nogama bez obzira na upozorenje posade da treba da ostanu na svojim sjedištima sve dok avion potpuno ne prestane sa radom. Mislim da to i takvo upozorenje sada 80% putnika u avionu potpuno ignoriše, a ja se vrlo dobro sjećam kad je RyanAir počeo letjeti na relaciji Podgorica-London da su tada bila vrlo drastična pravila i da nijesu dozvolili taj `šinobus` i kompletan `mess` kakav se sada dešava na toj liniji. Da li to RyanAir sada želi svaki peni po svaku cijenu bez obzira da li putnici lete `autobusom` ili avionom?

Na upozorenje osoblju RyanAir, moje opaske su prokomentarisane kao `rude`. Ako sam ja bila `rude` posada aviona je bila kompletno BLIND jer sam ja pokušala da im otvorim oči. Pitam se da li stjuarti u avionu mogu da budu potpuni slijepci za sve što se događa u avionu???

Na svu sreću, piloti RyanAir su profesionalni i znaju svoj posao. Međutim, krajnje je vrijeme da se RyanAir pozabavi obukom svog kadra.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")