NEKO DRUGI

Dan primirja sa koronom i mafijom

Primirje sa koronom je potpisano jerbo je trebalo održati izbore, što je bio teži poduhvat nego Igmanski marš - pisaće u udžbenicima istorije o tom primirju koje su potpisali predsjednik Vučić, Glavni odbor SNS-a i Krizni štab, sa jedne, i predstavnici Kovida 19, sa druge strane

6066 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Betaphoto
Foto: Betaphoto

Postoji mogućnost da će Srbija u budućnosti umesto Dana primirja u Prvom svetskom ratu, slaviti Dan primirja sa koronom između Prvog i Drugog talasa.

- Primirje sa koronom je potpisano jerbo je trebalo održati izbore, što je bio teži poduhvat nego Igmanski marš - pisaće u udžbenicima istorije o tom primirju koje su potpisali predsednik Vučić, Glavni odbor SNS-a i Krizni štab, sa jedne, i predstavnici Kovida 19, sa druge strane.

Kada bude uveden kao državni praznik, Dan primirja sa koronom između Prvog i Drugog talasa, neće biti neradni dan, nego takozvani karantinski dan. Tada će građani biti zaključani po kućama u znak sećanja na junake iz Kriznog generalštaba Republike Srbije, koje je pre neki dan, baš na Dan primirja u Prvom svetskom ratu, odlikovao vrhovni komandant svojeručno.

Deca na eskurzijama, u budućnosti, umesto da idu u rodnu kuću vojvode Mišića u Struganiku, ići će u rodnu kuću profesora Nestorovića u Obrenovcu. U školama će se učiti onaj njegov čuveni govor o “da se ušoraš od smeha” virusu, umesto da deca uče govor majora Gavrilovića.

A može da se napravi i mešavina ta dva govora, pa da umesto originalog: "Vojnici! Junaci! Vrhovna komanda izbrisala je naš puk iz brojnog stanja...”, ima da se uči govor: “Građani, junaci, bake i deke. Po nalogu vrhovnog komandanta Krizni štab je izbrisao novozarežene iz evidencije o broju zaraženih, da bi građani mogli masovno da izađu na birališta i po šopinzima u Milanu”.

Odlikovanje je, naravno, dobio i profesor Nestorović, jedan od junaka Kriznog generalštaba, što je valjda jedinstven slučaj u svetu. Naime, istorija nije zabeležila da je odlikovan neki general iz, recimo, Drugog svetskog rata koji je uoči početka rata održao sledeći govor:

„Ne mogu da verujem da se narod koji je preživeo sankcije, bombardovanje, svakojaka maltretiranja, uplašio najsmešnijeg rata u istoriji čovečanstva. Evo da kažem za žene - estrogeni definitivno štite žene, one imaju blage oblike pogibije u oružanim sukobima i umiru tokom ratova mnogo manje od muškaraca. Dakle, žene, slobodno u šoping u Berlin, jer čujem da će tamo sada biti veliki popusti, zato što niko živ sad neće da ide tamo. Samo pripremite muževe za to mentalno. Šalim se, ali stvarno sam bio zatečen da se digla tolika galama, zatvaraju granice zbog jednog smešnog rata… Stvarno besmislica”.

Skoro isti govor održao je, sa manjim izmenama, najsmešniji nosilac Ordena Karađorđeve zvezde drugog stepena u istoriji dodeljivanja Ordena Karađorđeve zvezde drugog stepena.

Sem njega nagrađeni su i novinari koji su se borili protiv kovida, recimo novinar Pinka, valjda za prilog o besplatnoj raspodeli vizira Željka Mitrovića tokom vanrednog stanja, ali nije nagrađen ni jedan novinar niti jednog medija koji kritikuju vrhovnog komandanta, jerbo šta vredi Jeleni Zorić što nije izbivala iz kovid bolnica, kad radi na N1, a ne na Pinku.

Predsednik je na kraju dodele odlikovanja održao govor prisutnim stolicama, valjda jer stolice ne umeju da zvižde.

A sutradan je na istom mestu gde su podeljena odlikovanja Nestoroviću & Pinku, na Andrićevom vencu, primećena, tačnije - umalo neprimećena - i republička javna tužiteljka, neka vrsta Čudovišta iz Loh Nesa - svi su je videli, ali niko ne zna da li zaista postoji.

Da su kojim slučajem oni famozni fantomi iz Savamale, pre nego što su uopšte postali famozni fantomi iz Savamale, videli kako Zagorka Dolovac, republička javna tužiteljka Republike Srbije, izlazi iz Predsedništva Republike Srbije tako što je preko glave „navukla“ fasciklu, to bi promenilo istoriju maskiranja i bezvlašća u Srbiji.

Republička javna tužiteljka Republike Srbije bila je, naime, u četvrtak na sastanku kod republičke javne tužibabe Republike Srbije, predsednika Vučića. Funkcija republičke javne tužibabe jača je od funkcije republičkog javnog tužioca, a republička javna tužibaba u opisu svog radnog mesta ima sledeća ovlašćenja:

- tužaka novinare da hoće da ga ubiju.

- tužaka opoziciju da hoće da ga ubiju.

- tužaka Šolaka i Đilasa da hoće da ga sve što mu padne na pamet.

- tužaka Đilasa i Šolaka, da hoće svašta nešto.

- tužaka sve na ovom svetu što može da se tužaka, da rade protiv njega, reformi i svekolikog naprednjaštva.

Republička javna tužibaba, predsednik Vučić, dakle, svoj posao obavlja predano, savesno i marljivo, bar triput dnevno u direktnom prenosu, te je u tom smislu daleko odgovorniji od republičke javne tužiteljke koja uglavnom ne radi ništa. Nit koga tuži, nit koga optužuje, nit koga tužaka.

Iako je Zagorka, verovalo se dugo, pravna naslednica čuvenog strip junaka Zagora, poznatijeg kao Duh sa sekirom, ispostavilo se da od tog heroja naše mladosti, ima jedino osobine Duha, što će reći - totalno je nevidljiva.

Međutim, čak iako je negde vidiš, ti ne možeš da je vidiš, jer Zagorka na glavu navuče fasciklu. Istorija će je pamtiti kao, Zagorku, Duha sa fasciklom.

Elem, da su famozni fantomi iz Savamale znali da umesto fantomki na glavu možeš da navučeš i „zagorku“, što je naziv za belu fasciklu uz pomoć koje bezbedno sakrivaš svoj identitet, istorija savremenog srpskog maskiranja i bezvlašća pamtila bi ih kao Fascikle iz Savamale, a ne kao Fantome iz Savamale.

Zagorka je, dakle, bila u zgradi Republičkog javnog tužibabstva na Andrićevom vencu, pa je ostalo nejasno - da li je to pritisak tužibabstva na tužilaštvo, ili je u pitanju pritisak tužilaštva na tužibabstvo.

Ali valja i njoj dati orden za borbu protiv korone, jer i ona vodi nevidljivu borbu protiv nevidljivog neprijatelja. I smešna je ko Nestorović. Možda zbog nje treba uvesti, sem Dana primirja sa koronom između Prvog i Drugog talasa, i Dan totalnog primirja sa državnom mafijom...

(rs.n1info.com)

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")