LOVAC NA ZMAJEVE

Idem ja, ali Splendid da ostane

Idem ja, ali da ostane Splendid i u njemu Brano, a uz njega i Milo, a sa njim Ana i Aco, i da im niko ne prilazi više nego moja udaljena sumnja

46671 pregleda 355 reakcija 59 komentar(a)
Foto: Vijesti/Savo Prelević
Foto: Vijesti/Savo Prelević

Ja idem, ali da ostanu Lazović, Radonjić, Veljo Rakočević, lepa Aneta i prije svih Ranka Čarapić, koji su dosad sa velikim uspjehom sprovodili i sprovode borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, kaže specijalni Katnić, čime samo kopira lidera te borbe, njihovog Mila, koji je još 2008. obećao isto - da će da ide, ali da ostanu Roćen, Filip, Meco, Peđa, Gvozdo, Petar i ostali dokazani predavači raznih tvining programa EU i skupljači perja i tendera suverene i građanske Crne Gore.

Ja idem, ali da ostanu Bidon, Crvenkapa, Danijel, Andrija, ružičasti Miloš, onaj divni Ivanović i sve moje loše kopije, obećava nam i danas otac Milo, kao i 2008, čime neodoljivo podsjeća na svog najboljeg učenika Aleksandra od Srbije koji još od 2018. prijeti kako će se povući sa čela stranke, pod uslovom da Vulin ne vadi više onu sablju na Mandića, a da DJV ostane šef Informera, Mitrović Pinka, Marić Hepija, Bogosavljević Ipsosa, Terzić Zvezde, a Brena Zvezda Granda.

Ja idem, reče Andrija M, pod uslovom da Nebojši ANB ne ukida praćenje i prisluškivanje, da Milan dobije stalni bilbord u Moskovskoj koji se ne bi pomjerao više nego onaj spomenik Stefanu Nemanji na Savskom trgu, i da advokat Dražen bude doživotni direktor policije, a ako baš ne može da mu se nađe mjesto po dubini na čelu VDT-a ili, ako i tu padne, da se postavi za predsjednika Vaterpolo saveza što bi mu omogućilo da vidi Tokio i shvati dokle seže Srbija kada o njoj brinu Andrija, Medo i Pipun.

Ja idem, pod uslovom da mi se otpišu svi dugovi, skinu sve hipoteke i otvori neograničen račun kod Volcano i Lob kladionica, da mi Mirna vrati onih 200 eura donacije za sve naše sramove, a Pobjeda garantuje doživotnu kolumnu na latinici, reče njegova ekselencija Vlahović, nakon što je promijenio bravu na ambasadi u Vatikanu čime je insipirisao predsjednika Mila da nam poruči kako ni on neće vratiti Majbah kad Mićo nije vratio ambasadu.

Namjerno ne pominjem slučaj ekselencije Pajovića iako bi i on da ode ali da mu ostanu kola, kartice i pečat, da ga čeka mjesto na kasi u Voliju i da Statis konačno dobije dozvolu za gradnju apartmana u onoj rupi od Miločerskog parka, jer ako Milo može da kaže kako nema veze sa palatom ispod Gorice, može onda i njegova ekselencija iz Pekinga da nas zamaže i saopšti kako je 2017. glasao za betoniranje Miločera zbog pomenute rupe, a ne zbog apartmana.

Ja idem, ali da Joanikije bude izabran za Mitropolita, Džomić za šefa ANB, Gojko za urednika Fejsbuka, da Vesna Bratić dobije glavnu ulogu u rimejku “Dare iz Jasenovca”, Jovan Plamenac poziciju šefa borda Pogrebnog, Marina Jočić ostane do penzije na vrhu Nacionalnih parkova, a Brankova snaha u kabinetu kod Branke samo do isteka mandata, reče premijer Krivokapić, što mu nije prvi put jer je davno obećavao da će otići ako nova vlast ode po dubini kao stara - pa nije otišao.

Ja idem, pod uslovom da Milivoje ostane Specijalni do kraja mandata, a Ivica sa Draginjom do kraja života, i da Petar ostane savjetnik predsjednika, isto do kraja mandata, a Ivan Brajović ugledni građanin do kraja Danilovgrada, reče Migo Stijepović, misleći na Sen Žermen a ne na Spuž, jer, kako je krenulo, prije će Mbape i društvo osvojito Ligu šampiona nego što će generalni sekretar šefa države završiti u zatvoru.

Ja sam otišla, ali tek pošto mi je DSP kao suverenistička i građanska stranka obećao da će Vesna Zvicer doživotno ostati na čelu Sudskog savjeta, Mušika Apelacionog, a Savić Višeg suda, dok će Ćoćo i dalje voditi radio Milevu i plaćati šume i pašnjake po punoj cijeni, a ne kao skijalište za “dž”, reče Vesna, koja još ne može da ubijedi najbliže da je otišla, jer svi i dalje gledaju Žugića na pjeni od Morskog dobra i Centralne banke.

Idem ja, ali da ostane Splendid i u njemu Brano, a uz njega i Milo, a sa njim Ana i Aco, i da im niko ne prilazi više nego moja udaljena sumnja, a da Dritan i URA ako imaju đe malo zemlje da je obrađuju, sade luk ili nešto drugo, pošto je teška i mrčna godina pred nama, zaključi tajnovidac cetinjski Milivoje K. mnogo prije nego što se u Vuhanu pojavio smrtonosni virus kovid-19. Da pitamo onda Specijalnog i za vakcine?! Prije nego što ode. Možda ih nađe na dnu nekog jezera kao one puške iz sada već propalog državnog udara.

Idem i ja, reče Đole, ali nek ostanu stihovi…

Pričaće ti kojekakvi Zloba se ko rubin cakli Kako odjek mog osmeha ječi

Pričaće ti jednom svašta Boljima se teško prašta Pile moje, pače moje malo…

Silni miševi u boci Javiće se ko svedoci Pustolovnog traganja za Gralom

Ne znam više, bože prosti, Da l’ da strepim il’ da stremim? Da to breme posebnosti i na tebe nakalemim? Ako nije kasno već?

Preporučujemo za Vas