PRAVILA BORDELA (50)

Zadruga (noć, 1001): Ivanin okršaj sa Milom

Na drugom odjeljenju TV Zadruge, onom informativnom, za razliku od Mine, Đeksona i ostalih zadrugara, Ivana živi najsretnije trenutke. Postala je CEO Zadruge, ima pečat, otvoren račun, pravo na potpis, a dobila je i svoj rijaliti “Argument”. I gle čuda - prvi gost, gospodin Đukson
127 pregleda 37 komentar(a)
¸Milo Đukanović, Ivana Šebek, Foto: Screenshot (YouTube)
¸Milo Đukanović, Ivana Šebek, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 27.11.2017. 07:05h

Mina Vrbaški je imala brojne teške trenutke otkad svoj život provodi pod budnim okom kamera Zadruge, javlja istoimena televizija. Minina veza sa gospodinom Đeksonom kao i odnosi sa pojedinim zadrugarima dovode je često do suza, a nedavno je doživjela pravi nervni slom.

Na drugom odjeljenju TV Zadruge, onom informativnom, za razliku od Mine, Đeksona i ostalih zadrugara, Ivana živi najsretnije trenutke. Postala je CEO Zadruge, ima pečat, otvoren račun, pravo na potpis, a dobila je i svoj rijaliti “Argument ”. I gle čuda - prvi gost, gospodin Đukson. Milo, dakle. Sa kojim se, kao i sa Ivanom, možete pogađati oko svega samo ne oko države. Montenegro First, ostatku nazdravlje - poznati je moto ove grupe zadrugara.

Ali, da se vratim Mini sa zatvorenog odjeljenja TV Zadruge. Ona je, kako javlja istoimena televizija, pukla kada je Jelena Golubović ušla u svađu sa Lepim Mićom, nakon čega je krenula na nju samu. “Neka se skloni od mene, samo me provocira, ne mogu više, skroz sam pukla”, rekla je kroz suze Mina.

Većina iskrenih gledalaca istoimene TV je pomislila da će Đukson proći kao Mina kada je Ivana nasrnula na njega nezgodnim pitanjem. Ali, kada je Milo kroz suze zamolio Ivanu da prestane više sa nezgodnim pitanjima, ona je uslišila njegov vapaj interesujući se šta će Vođa da radi ako se ne kandiduje za predsjednika Zadruge. To jest ako mu Montenegro ne bude više First. Milo se još uvijek tresao jer je pomislio da nakon niza nezgodnih pitanja kojima je bio izložen cijele noći sada dolaze na red državne garancije, Limenka i fratelo, Rajski papiri i sorela, udvostručeni državni dug za samo 4 godine njegove posljednje vladavine, ubistva, mafijaška udruženja, Sveto, govor mržnje, linč medija i civilnog sektora… Zato mu je pao kamen sa srca, a ne kao Mini glava u šake, kada je čuo Ivanino nezgodno pitanje. Tada je shvatio da sa Ivanom nema pogađanja ni oko države ni oko nezgodnih pitanja. Bravo ti ga, Bebo.

I dok su Ivana i Đukson ćaskali na informativnom odjeljenju TV Zadruga, na zatvorenom spratu iznad njih, došlo je do žestoke svađe među zadrugarima pa je moralo da interveniše obezbjeđenje da ne bi došlo do ozbiljnijeg sukoba - javlja istoimena televizija. Najdeblji kraj je izvukao Marko DNK koji je diskvalifikovan jer je sa zatvorenog odjeljenja Zadruge prisluškivao razgovor Ivane i Đuksona, koji se odvijao sprat niže. I to baš sporni dio - kada je Ivana zaskočila Mila upitom kako mu je pao odlazak Mugabea. S obzirom na to da je vladao i harao Zimbaveom malo duže nego on Montenegrom, a da je o medijima i civilnom sektoru znao da kaže ljepše nego sam gospodin Đukson. To jest Milo. Što, morate priznati, nije lako. Bravo ti ga, Mugabe.

Taman kada je Ivana krenula da pita Mila da li bi se i on kao drug Mugabe povukao kada bi mu NATO garantovao imunitet i slobodu, Beba i obezbjeđenje Zadruge su uletjeli na infomativno odjeljenje i promijenili Ivani papir sa nezgodnim pitanjima.

Istovremeno, kao zamjena za Marka DNK, na zatvorenom odjeljenju TV Zadruge se pojavljuje Kristina Kija Kockar, zakonita supruga Slobe Radanovića koji se u nesretno zaljubio u Lunu Đogani.

Nakon zamjene pitanja Ivana savjetuje Đuksona da se pazi, interesujući se u više navrata za njegovu bezbjednost. Paja, Sinđa, Lavrov, Roćen, Deripaska, Murinjo - ko bi sve to preživio, pitala se Ivana, očiju punih suza. Milo je, međutim, umirio i rekao da stvari nijesu tako crne kako Bebi izgledaju. “Danas se pored EU pojavljuje Rusija vrlo legitimno... Ja na tu ponudu nemam zamjerku… U pitanju je velika država”, zaključio je Đukson uz dodatak da Rusija ima svoje interese iako mu se “oni DANAS ne dopadaju”! Ali, ko zna šta nosi noć, a šta dan... Možda već sjutra može biti kao juče, što znači gospodin Đukson opet u zagrljaju Deripakse, Manaforta, Lavrova i Rusije. Stara ljubav zaborava nema.

O čemu svjedoče dešavanja na gornjem odjeljenju TV Zadruge. Naime, nakon svađe sa zakonitom suprugom Kijom Kockar, Sloba je izašao napolje sa Lunom i tražio da mu kaže na čemu su: “Trenutno sam loše. Ali ti znaš šta želim. Da budem sa tobom do kraja života”, rekla je Luna, što je učinilo da Slobi padne kamen sa srca, javlja istoimena televizija.

Kamen je sa srca pao i Milu nakon što je čuo Ivanino nezgodno pitanje koje se svodilo na isto. Da li će i ON ostati sa svima nama do kraja života, da nas još dugo, dugo vodi. “Dok je sunca i dok je Grahovca”, zaključila je Ivana.

Ali da vam više ne tumačim, evo šta su zaista na TV Zadruga pričali Ivana i Milo - pogledajte u videu

Čudo su metafore. Bravo ti ga, Žekson.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")