LOVAC NA ZMAJEVE

CIA, snajka, CIA

Ako Milo hitno ne prestane da slijedi Roćena, Ljuba Filipovića i Tamaru, proći će kao Sveto Marović koji je vjerovao Đukanoviću sve dok Katnić nije došao po svoje

46096 pregleda 64 komentar(a)
Foto: Arhiva Vijesti
Foto: Arhiva Vijesti

Malo ko se sjeća da je početkom februara 2019. godine Pokret za promjene pristupio populističkoj i desničarskoj organizaciji The Movement, koju je osnovao dugogodišnji Trampov strateg Stiv Benon. Njegova EU ikona bio je italijanski radikal Mateo Salvini, a balkanska novopečeni konzervativac Nebojša Medojević. Za samo dvije godine, pomenute vračare i zavjerenici su politički propali, ne mislim na Medenog, on je propao davno, mnogo prije nego se učlanio u Muvment, već su se urušili njegovi lideri, Benon i Salvini. Danas im čak prijeti zatvor! Benonu zbog odbijanja da pred Kongresom svjedoči o neuspjelom državnom udaru nakon pohoda Trampovih pristalica na Kongres, a Salviniju zbog stradanja migranata u italijanskim vodama dok je bio ministar policije. Jedino je Medojević na slobodi koja mu očito teško pada, mnogo teže nego zatvor, jer tamo bi bar mogao ne samo da uz pršutu i šljivu štrajkuje glađu, već i da s pravom tvituje kako su duboka država, Soroš, Gejts, Gojko Perović i Vijesti krivi za svu nesreću svijeta, uključujući i propast Muvmenta i DF-a.

”Sjedinjene Američke Države više nijesu parametar za demokratiju. Globalna duboka država je pokrala izbore u SAD i dovela ovog uspavanog lika da glumi predsjednika”, piše Medo po Fejsbuku! Umjesto da uzme dnevnice iz DF-a kad ne može od Skupštine i krene put Amerike, da sa štekom cigara obiđe vođu Benona sa kojim nam je u februaru 2019. prijetio kako će spasiti svijet od “nadnacionalnih i nedemokratskih struktura, posebno Evropske komisije i Međunarodnog monetarnog fonda”… Sudeći po Medojeviću, lideru davno urušenog PzP-a i već propalog Muvmenta, Evropska unija se raspala a da mi ne znamo, MMF je bankrotirao ali Spajić to krije od nas, dok Bijelom kućom i dalje gospodari veliki Donald - “patriota, demokrata, vizionar”, samo se čeka da DF izda zvanično saopštenje na tu temu.

Slikajući ponašanje Trampa nakon izgubljenih izbora, poznati autor CNN-a Anderson Kuper pisao je da “predsjednik Sjedinjenih Država, najmoćnija osoba na svijetu, izgleda kao debela kornjača izvrnuta na leđa pod vrelim suncem, svjesna da joj je vrijeme isteklo”. Svjestan je i Medo da je i njemu i DF-u vrijeme isteklo, i sam liči na kornjaču izvrnutu na leđa i okrenutu prema zvaničnom Beogradu. Ali, Vučić suzama ne vjeruje. Reklo bi se da je i on digao ruke od DF-a, a ne samo onaj Putinov Železnjak, iz Jedinstvene Rusije. Tako da - koliko je Tramp predsjednik SAD, toliko je i DF politički predstavnik Srba, kako je doskora često ponavljao gospodar Srbije. Da bi onda zaćutao, nalik epizodi nakon tzv. državnog udara, kada je pune tri godine sa bratom Milom pakovao pržun Vojvodi i Pipunu. Sve to ne znači da se AV vraća na fabrička podešavanja, u zagrljaj potrošenom ocu Đukanoviću, već da su duboka država i pospani Bajden krenuli da pospreme sve “vizionare i patriote” sa ovih prostora, pa šesto čulo i doktor Nestorović javljaju predsjedniku Srbije kako je bolje da se pomjeri i sačuva od pokrenute oluje.

Da je između Mila i Aleksandra ljubav kao 2013, kada mu je usred izbornog dana AV javio da Filip Treći gubi predsjedničke izbore, i sada bi srpski autokrata javio crnogorskom da se pomjeri i ne staje na put velikom bratu. Ovako AV ćuti i uživa. Brat Milo kao da ne razumije trenutak, pokušava da stvari vrati 10 ili 20 godina unazad kada je Roćen sa razlogom, a ne samo sa zadovoljstvom, pisao saopštenja o evroatlantskom partnerstvu SAD i Crne Gore, i Šefu kao glavnom regionalnom partneru Ujka Sema. Prohujalo s vihorom, samo da još Roćen shvati. I odustane od saopštenja jer više nema Hojta, Rikera ili Palmera, sada regionom krstari neka nova US garnitura. Od Eskobara do Slotkin, kongresmenke iz dva “jaka” odbora, za oružane snage i nacionalnu bezbjednost.

CIA, snajka, CIA, opisivao je Đuro Čvorović Ilijinoj ženi ko je poslao podstanara koji im radi o glavi. Na sličan način i Roćen vjeruje Medu dok mu šapuće na uvo da ne mari za Eskobarove poruke jer u suverenoj i nezavisnoj Crnoj Gori DPS i dalje vlada! Kao i Tramp u Americi. Ako Milo hitno ne prestane da slijedi Roćena, Ljuba Filipovića i Tamaru, proći će kao Sveto Marović koji je vjerovao Đukanoviću sve dok Katnić nije došao po svoje. A tada je već bilo kasno. Vizionar, demokrata i patriota za Medenog je bio i Tramp, pa ga nema više. Za Vučića je to bio i Dodik, pa je digao ruke od njega. Za Milana K. vizionar, demokrata i patriota bio je i Andrija Mandić, ali ni sam više nije u to siguran. Tako je i sa Milom - vizionar, demokrata i patriota, rekao bi Roćen i danas kada u tako nešto ne vjeruju ni prijatelji i saveznici iz Amerike. Čuo je Eskobara, bolje što nije Slotkin, valjda ne mora da čeka Katnića. Kao drug Sveto.

Što se Roćka i Meda tiče, njima spasa nema - do posljednjeg daha nastaviće da truju javni prostor, prvi saopštenjima i svojom propagandom, a drugi tvitovima i Fejsbukom, o istorijskim pobjedama, vizionarima i patriotama, prkoseći realnosti i činjenicama, poput ove najnovije, da nekim neobjašnjivim čudom koje može biti samo Božja milost, premijeru ZK i dalje raste broj antitijela.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")