KOSMOS ISPOD SAČA

Rejting je nula

Političari su postali bezočni, beskompromisni, ne razmisle ni jednom, a kamoli dva puta. Ne broje do deset, ne broje uopšte, samo ulijeću klizeći, sa obje noge, iz sve snage. Jer, takvo je vrijeme došlo. Može. Ma može sve.

21226 pregleda 33 reakcija 32 komentar(a)
Foto: Igor Sljivancanin
Foto: Igor Sljivancanin

Mislili su ljudi da se političari tuku isključivo u Ukrajinskom parlamentu. Da se dernjaju svi u glas i uskaču jedni drugima u riječ isključivo u emisijama na televizijama u Srbiji. Kad glenelezivraže, stižu trendovi i Montenegro polako. Došlo vrijeme da i Komnenić mora da razdvaja, jer političari dođu da izbiflaju što su naumili. Tvrdoglavi. Nasrtljivi. Nezaustavljivi.

Za sad se samo dernjaju i prekidaju jedni druge, ali kako je krenulo, kako kome padne rejting, biće potrebna posebna ekipa “da razdvaja” i u parlamentu. Kao nekad u zlatno doba u budvanskim separeima, biće frke sigurno, samo ne znamo tačno kad.

Političari su postali bezočni, beskompromisni, ne razmisle ni jednom, a kamoli dva puta. Ne broje do deset, ne broje uopšte, samo ulijeću klizeći, sa obje noge, iz sve snage. Jer, takvo je vrijeme došlo. Može. Ma može sve.

U opelješenoj zemlji bez privrede, ako nisi u partiji, ostaje ti opcija da radiš sezonski na primorju par mjeseci. Ukoliko hoćeš posao da možeš da živiš, idi u NVO ili idi u partiju. Treći put je put u inostranstvo.

Zato i ne čude transferi iz NVO sektora u partije. Kao kad sudija digne ruke i pređe u advokate jer je isplativije i sigurnije. Ali je nesvakidašnje da iz nečega što nosi naziv “Nevladina organizacija” uđeš u strukturu kojoj je upravo cilj da postane dio Vlade. Sve je skoro pa isto. Ispraviš se, odjeneš se lijepo, gostuješ na tv, pričaš što misliš da treba, ali ima tu jedna kvaka, što po prvi put imaš nekoga ko može da te ućutka, nekoga ko će ti reći da nisi u pravu. Kontra strana.

Problem je što ostane isti mindset. NVO nikad nisu zavisile od glasača, već od grantova. Zato katkad pojedine NVO imaju prilično elitistički pogled na pučanstvo. Donekle prezriv. Kao da se gnušaju sirotinje. To će ih koštati na prvim sledećim izborima, jer sirotinje je sve više. Za razliku od njih Milan Knežević je provalio igricu i zna kome se obraća. Kad god pomene u izjavama “Mojanoviće” to je makar deset glasova više na narednim izborima. Neka nova lica u politici više brinu o paspulu i štepu, da li je košulja dovoljno ispeglana, nego o tome kako se obraćaju svom budućem glasačkom tijelu, jer do sada ih niko nikad nije glasao. Opasno maše ciljnu grupu.

Ali u vrijeme kad se ne zna “ko tu koga i zbog čega vara”, vidi se da političari žive paralelne živote, odnarođeni, nemaju veze sa realnim. Kao da ne znaju na kom su talasu nezadovoljstva su stigli.

Jer, nekad samo treba pratiti otiske DPS-a. Čemu se oni raduju, to nije dobro za Crnu Goru. To je dobro samo za DPS.

Na iskustvu Pozitivne, SDP i Liberalne partije se vidi, da ko sa DPS-om tikve sadi, o glavu mu se obijaju. Saldo je nula, a i rejting bude nula.

Na kraju te DPS usisa.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")