stav predsjednika vlade

Ko o čemu, Milo Đukanović o moralu i dostojanstvu

Ima li veće bruke od one koja je snašla Crnu Goru kada joj je današnji predsjednik, ekspert neoliberalne ekonomije, sa prosječnom ocjenom 6,29, ugasio svaki pogonski dimnjak, zamandalio sve fabričke kapije i likvidirao državne rezerve, za šta danas naručeni analitičari prozivaju 42. Vladu

25247 pregleda 848 reakcija 136 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

U najkraćem, želio bih da poručim najvećem crnogorskom moralisti i rodoljubu, predsjedniku Crne Gore, kojeg je iz političkog naftalina i šumskih mirisa, uz cinično uvjeravanje da ništa ne brinemo, da će Đukanović vrlo brzo u političku penziju, izvadio upravo potpredsjednik Vlade, uz pomoć svih onih zajapurenih „oslobodilaca“, koji sada „zatečeni“ ćute na transparentnu izdaju izborne volje građana od 30.avgusta 2020. godine:

Kako obrukati ono što je već obrukao Milo Đukanović svojim patentima: endemskom korupcijom, sistemskim kriminalom, legalizacijom nepotizma i političkim prevarama?!

Može li se više urušiti i obrukati Crna Gora nego što se obrukala kada je propagandistička mašinerija današnjeg predsjednika Crne Gore „lovila“ „zenge“ oko Prevlake, kada je Vlada tadašnjeg premijera, a sadašnjeg predsjednika „kosmopolite“ i „mirotvorca“, snabdijevala naftom i ostalim potrepštinama bosansko-hercegovačka ratišta?! Ima li veće bruke od one koja je snašla Crnu Goru kada joj je današnji predsjednik, ekspert neoliberalne ekonomije, sa prosječnom ocjenom 6,29, ugasio svaki pogonski dimnjak, zamandalio sve fabričke kapije i likvidirao državne rezerve, za šta danas naručeni analitičari prozivaju 42. Vladu?!

Ima li veće bruke od DPS-ove koja se, prijeteći, nadvila nad budućnošću Crne Gore, države sa najviše obradive zemlje po glavi stanovnika u Evropi, koja je u stanju totalne ekonomske - egzistencijalne zavisnosti od zemalja iz okruženja

Ima li veće bruke nego prepustiti vlast u trenutku kada ste napravili dvostruko veći javni dug od onog koji predviđa mastriški maksimum iz 1991. godine?! Nije li najveća bruka školski jedrenjak „Jadran“ koristiti za šverc kokaina, a oficire kao dilere?! Ima li veće bruke od one da Crna Gora troši pojedinačno više banana po glavi stanovnika od bilo koje države zapadnog svijeta?

Kud će veća bruka nego baciti oko na imovinu Crkve i progoniti sveštenstvo?! Ima li veće bruke od one da su najatraktivnije lokacije i nekada najluksuzniji hoteli na primorju zone kumovskih sumraka, a optuženi i osuđeni za učešće u organizovanom kriminalu da su nedostupni?!

Ima li veće bruke od „Pandorinih papira“, vila „bez vlasnika“, veće sramote od afera Koverte i sigurnih glasova, preko kastodi računa, Telekoma i Limenke, do kumovskih pozajmica...

Nije li ipak najveća bruka i ironija biti na Forbsovoj listi i na desnici nositi antikvitete, a vršiti predsjedničku funkciju u državi čije ste građane doveli ispod nivoa socijalnog minimuma?! Odgovoriću i na ovo pitanje! I od toga može biti veća bruka – sa mjesta predsjednika države, sve institucije u državi uvesti u v.d. stanje i uz presudnu pomoć „trojanskog konja“ u 42. Vladi, istu srušiti, te tako onemogućiti moralni i ekonomski preporod, od predsjednika, moralno i materijalno ojađene i obrukane Crne Gore!

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")