PRAVILA BORDELA (55)

Ima da leti perje

“Mijenjam Crnu Goru za Sloveniju a ambasadora Močnika za Lipku. Šifra - Banana država”
12700 pregleda 13 komentar(a)
Petar Ivanović, Foto: Vlada Crne Gore
Petar Ivanović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 04.02.2019. 07:57h

Često sam babi predlagao da se “skine” sa umrlica i pređe na Male oglase. “Mnogo su zabavniji i dinamičniji”, ubjeđivao sam bakicu. Ali uzalud. A kad bi znala šta sve tu ima.

Recimo, sekcija Automobili: “Mijenjam ladu nivu ambasadora Meućija za mercedes džip AMG onog Ubovića, u kome se najčešće vozi Milan Roćen. Šifra - Grand parada”.

Pazi sad ovaj iz poglavalja Kuće: “Prodajem palatu pod Goricom, 2.000 kvadrata nad zemljom, još toliko pod zemljom. Zainteresovani da se jave prijatelju predsjednika. Cijena visoka. Šifra - Moram i ja negdje da živim”.

U sekciji “Pomoć u kući” stoji zanimljiv oglas: ”Tražim dva prijatelja, žiranta, za kredit od milion i po kod jedne renomirane inostrane banke. Prednost imaju pravi prijatelji. A ne samozvani. Šifra - Postoji nešto što se zove moral i ugled”.

Evo sad jedan iz poglavlja Tehnika: “Prodajem praćku koju je Di Kej pokušao da uvali Specijalnom pod prijetnjom da će izazvati politički zemljotres. Šifra - CIA snajka CIA”.

A sad stvarno jedan iz Tehnike:”Prodajem kameru kojom je školski drug snimao Miga, malo korištena, i to samo na teritoriji gradske opštine Golubovci. Šifra - Nedostojni Zećanin a nije Mašan”.

Najviše me obradovao sljedeći oglas iz sekcije Zamjena: “Mijenjam Crnu Goru za Sloveniju a ambasadora Močnika za Lipku. Šifra - Banana država”.

Evo i jedan za Posao: “Tražimo generalnog sekretara predsjednika države, prednost imaju navijači Pari Sen Žermena i Sent Etjena. Šifra - Ivan Vuković i strikan Miško”.

Najbolji mali oglas ikad, poglavlje Servis u kući: “Tražim rivolving karticu Atlas banke, sa minusom od 17.000 eura, gdje su 4 zatezne kamate, kako bih pokrio istu. Pronalazaču slijedi nagrada. Šifra - Selo gori a baba se češlja”.

U sekciji Aparati, nailazim na neobičan oglas:”Potrebna mašina za pranje para. Redovno servisirana. Šifra - First Centralna banka”.

Opet iz poglavllja Posao: “Guverner Centralne banke traži viceguvernera, da nije u srodstvu sa uhićenim Miloševićem, obavezan probni rad, poželjno snimateljko iskustvo i da se preziva Žugić. Šifra - Radoje”. U sekciji Izgubljeno-nađeno, stoji oglas: ”Tražim sestru visokog zvaničnika, izgubljenu u prevodu američkih papira. Šifra - Udaljena sumnja”.

Još jedan iz iste sekcije: “Mijenjam rođenu sestru za Duška Kneževića. Šifra - Murinjo”. U poglavlju Hrana: “Hobotnica na sicilijanski način, u maslinovom ulju i Di Kej sosu. Dostava samo preko Instagrama”.

U sekciji Kućni ljubimci piše: “Poklanjam pudlicu, grčkog porijekla, iz Bjelopavlića, vakcinisana, idealna za stan i malu djecu. Šifra - Do Pobjede, a Informer neka sačeka”...

Dođoh tako i do Placeva: “Prodajem plac u Podkošljunu, kupljen kreditom Hipo banke od 5 milion eura, nikad vraćen, poreski opterećen, pogodan za vilu od 2 do 4 hiljade kvadrata. Šifra - Kum1&Kum2”.

U rubrici Zabava, jedan nedostojni mali oglas:”Izdajem vilu u Golubovcima, pogodna za organizaciji svih vrsta žurki, uključujući i bunga-bunga, uz obavezno snimanje. Maca diskrecija zagarantovana kao i kupanje u obližnjem bazenu. Šifra - Di Kej”.

Najomiljenija sekcija kod malih oglasa - Izdavanje: “Izdajem školskog druga, za bijednih 97.500 eura, po dogovoru sa Šefom. Šifra - Nesoj”.

Nema malih oglasa bez rubrike Nastava: “Dajem časove klavira u Spužu. Šifra - Migo”.

Ili ovaj iz iste sekcije:”Bebo, dolazi. Povedi Caneta, Latinku i Samardižića. Hitno je. Šifra - Rektorka”.

Tu su i Usluge: “Šijem odijela bez šavova, jer ako pukne neki šav, pukla je i tikva. Šifra - Pipun”.

Najživopisnije poglavlje je svakako Turizam:”Odmor u Dubajiu, hotel One and Only Palm, all inclusive, na raspolaganju i butik, soba za pušenje, Spa i masaža. Šifra - Tri palme na otoku sreće”.

Iz sekcije Poljoprivreda izdvajamo: ”Mijenjam Petra Ivanovića za Dragana Brkovića, podignuti na kreditu Abu Dabi fonda, bez čvorova, idealni za trupce i pločasti namještaj, izvoz zagarantovan, kao i procenat od posla. Šifra - Ima da leti perje”.

I za kraj najnoviji oglas, iz rubrike Razno: “Samozvani ekspert za instagram novinarstvo Aca Trifunović, inače rođena sestra Andriji Nikoliću, kao što je Di Kej Milu, zapomaže svako veče, od 19:30, da se zaustavi lice sa potjernice. Šifra - Javni servis”.

Eto, stade najveća afera u Mali oglas. U pravu je kolegijum RTCG. To treba ignorisati. I sasjeći u korijenu.

Kao “Naš Informer” što otkide “ekskluzivni serijal o kući srama i užasa iz Zete”. Svede ga na dvobroj.

Pametni Grk Drale. Ko li ga je samo zvao da prekine dalje emitovanje?! Baš kad smo se navukli. Kao ja na Male oglase, baba na čitulje, a Javni servis na onog Trifunovića, iz Srebrenice. Zločin nikad ne zastarijeva.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")