PISMA UREDNIKU

Nemar i nesposobnost skupo koštaju Crnu Goru

Gospodo, uzdajte se u se i u svoje kljuse i bolje se organizujte i pripremite, otkrije, uhvatite odgovorne i adekvatno ih kaznite. Ovi i slični događaji pokazuju da svaki nemar skupo košta Crnu Goru i njene građane
95 pregleda 1 komentar(a)
Komunizam, Foto: Shutterstock
Komunizam, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.07.2017. 10:22h

Svako namjerno paljenje države je neki vid fašizma i terorizma i potencijalna opasnost za naše društvo i pred tim se više ne smiju zatvarati oči. U protivnom, bićemo odgovorni pred potomstvom. Imajući sve to u vidu, u Savezu komunista Jugoslavije - Savezu komunista Crne Gore smo više nego zabrinuti: i dalje ova neodgovorna vlast toleriše to što ne bi smjela, pa nam se godinama unazad do danas ponavljaju iste greške i slučajevi da nam neodgovorni pojedinci ili piromani, (a mi bismo s mnogo razloga mogli reći za one koji to namjerno čine i neprijatelji ove zemlje) pale i uništavaju dobra i dovode u opasnost živote nedužnih građana i njihovu imovinu.

Bez obzira na napore onih koji učestvuju u gašenju požara, a prije svega na naše hrabre a malo plaćene vartogasce, stiče se utisak da naši organi vlasti nijesu izvukli nikakve pouke iz ovakvih i sličnih događaja i nepogoda iz ranijih godina, pa nas je ova sadašnja situacija zatekla neorganizovane i nespremne, što je za osudu i žaljenje.

Ko je zatajio a nije smio u lancu odgovornosti mora se odgovoriti što prije, jer je krajnje vrijeme da naši građani znaju zašto se nije blagovremeno i preventivno djelovalo uvođenjem stalnih dežurstava, osmatranja i nabavke specijalnih aviona za gašenje, vozila i druge potrebne opreme, nego smo se toga sjetili kad je prekasno. Nema i ne smije biti opravdanja da država nije imala novca, jer su ovo prioriteti i za to ga mora biti, kad ga već ima za bespotrebna šetkanja i sastančenja po svijetu ili đuskanja po Budvi i drugim mjestima, dok Crna Gora - gori. Komunisti upozoravaju odgovorne u ovoj zemlji: krajnje je vrijeme došlo i ne smije se više čekati da nam se ponovo dogodi isto ili slično i da nam neki bolesni umovi, piromani ili zločinci, zapale cijelu državu, pa da se tek onda prisjetite da treba nešto preduzimati i tražiti zakašnjelu pomoć od međunarodne zajednice (u koju su se do juče kleli da će nas ona spasti ako treba, a evo vidimo kako nas je spasila).

Gospodo, uzdajte se u se i u svoje kljuse i bolje se organizujte i pripremite, otkrije, uhvatite odgovorne i adekvatno ih kaznite. Ovi i slični događaji pokazuju da svaki nemar skupo košta Crnu Goru i njene građane.

Savez komunista Jugoslavije,

Savez komunista Crne Gore

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")