STAV

Konzervativna „revolucija”

Polazna tačka “konzervativne revolucije” biće direktno i jasno predstavljanje razloga zbog kojih Demokratska partija socijalista mora biti politički i ekonomski trajno pobijeđena i uklonjena sa političke scene Crne Gore
0 komentar(a)
PzP, Foto: Facebook
PzP, Foto: Facebook
Ažurirano: 13.07.2017. 10:20h

Kancelarija za ljudska prava Pokreta za Promjene koja funkcioniše u okviru Odbora Glavnog grada Podgorica, od septembra će, u skladu sa sopstvenim principima rada i mogućnostima, kontinuirano krenuti u realizacju konzervativne “revolucije”.

Očekujemo podršku svakog konzervativca Crne Gore. Misija “revolucije” biće uspostavljanje odnosa i saradnje sa svim činiocima društvene zajednice u cilju promovisanja konzervativnih političkih principa i evropskog sistema vrijednosti.

Naime, polazeći od aktuelnog terora nad funkcionerima, članovima i aktivistima Pokreta za promjene, jasno je da politički sistem u smislu standarda primjerenog evropskim normama, u Crnoj Gori, više ne postoji. Istovremeno, usljed pomenutog terora, evidentno je da je kompletan pravni sistem veoma kompromitovan i bez povjerenja većine građana naše države. Uzimajući u obzir stepen ekonomske zaduženosti Crne Gore, kao i realnog standarda naših sugrađana, možemo reći da je sistem neoliberalizma, kreiran od establišmenta, našu državu doveo veoma blizu finansijske i ukupne društvene “kapitulacije” pred Međunarodnim monetarnim fondom.

U postojećem sistemu, od strane establišmenta kreiranog haosa i terora, ne može se politički civilizovanim metodama govoriti ni o jednom segmentu funkcionisanja društvenog sistema. Ne možemo govoriti ni o ljudskim pravima, ni o građanskim slobodama, ni o pravima zaposlenih, ni o razgovoru na temu socijalnog aspekta društva, ni o istinskom poštovanju vjerskih razlika i sloboda. Usljed dosadašnjeg načina vršenja vlasti, svakog dosadašnjeg pa i sadašnjeg sastava Vlade, Crna Gora, kao sistem, nije u stanju da uspješno riješi ni jedan aktuelni društveno-ekonomski problem. Zato je potrebna “konzervativna revolucija”.

Polazna tačka “konzervativne revolucije” biće direktno i jasno predstavljanje razloga zbog kojih Demokratska partija socijalista mora biti politički i ekonomski trajno pobijeđena i uklonjena sa političke scene Crne Gore. Zašto? Zato što je to osnovni uslov za kreiranje novog pristupa uspostavljanja partnerstva sa predstavnicima relevatnih segmenata na društvenoj i religioznoj sceni naše države. Osnova nove buduće saradnje biće sagledavanje aktuelne društvene situacije sa multidisciplinarnog aspekta i stvaranje aktivne saradnje koja će voditi do ukupnih društvenih i političkih promjena. Svaki pojedinac, svaka većinska ili “marginalna” grupa mora znati i sebi priznati da je vraćanje vrijednostima autentične Crne Gore, uz implementaciju savremenih evropskih standarda, moguće samo i jedino bez političkog problema koji pravi kompletan sadašnji establisment. Zato je neophodno konzervativnom “revolucijom” obnoviti “temelj i konstrukciju” Crne Gore, gradeći je na principima tradicije i u skladu sa savremenim evro-atlantskim procesima.

Autor je koordinator kancelarije za ljudska prava Pokreta za promjene

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")