STAV

Nemojte zbog Meda da mrzite med

Država je zarobljena, gospodine Katniću. Sve institucije sistema su u rukama vlasti i sile. Proces demontaže režima je počeo. Ljudski Vas molimo da se otrgne iz zagrljaja oligarhije na vlasti, koja nas je toliko zadužila da joj se nikada odužiti ne možemo, da je i narod i državu do bijede dovela
173 pregleda 1 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Printscreen
Nebojša Medojević, Foto: Printscreen
Ažurirano: 06.07.2017. 08:24h

Teror, maltretiranje, ponižavnje poslanika Nebojše Medojevića u produženom trajanju od strane Specijalnog tužioca gospodina Katnića, krajnje je neprihvatljivo, nepojmljivo i neprimjereno vremenu u kome živimo. Očito da su kadrovi u pravosuđu gorući problem u vladavini prava.

Predsjedništvo Partije penzionera, invalida i restitucije - PIR, moli i energično traži od VDT gospodina Ivice Stankovića i SDT gospodina Milivoja Katnića da prestanu i prekinu sa torturom i terorom koji vrše nad narodnim predstavnicima i izvornim nosiocima vlasti, pa i poslanikom Medojevićem.

Nije problem što se poslanik, pogotovu kakav je Medojević, izuzetan intelektualac, pobornik svoje Crne Gore, čovjek nabodica u Kočićevom izrazu, našao na udaru SDT Katnića. Nije problem što je SDT Katnić podnio zahtjev parlamentu za skidanje imuniteta poslaniku Medojeviću. Pa i to je sastavni dio parlamentarnog života. Nije problem i da poslanik Medojević ako je učinio neko krivično djelo bude i kažnjen. Nije problem da poslanik Medojević bude i pritvoren ako je to u skladu sa zakonom. Ali svakako problem jeste ako SDT vodi selektivnu pravdu. To je poraz i za tužilaštvo kojeg plaćaju poreski obveznici, što nikad niko ne smije da prenebregne, i za ministarstvo pravde i za sudsku vlast u cjelini, kao posebnu ali zarobljenu granu vlasti.

Gospodine Katniću, da biste došli do poslanika Medojevića, kome stavljate na teret prometovanje nekakvih tričavih 30.000 dolara, a zaboravljate i ćutite što se u vrećama i paketima iznio ogroman novac, u stotinama miliona na strane destinacije, što se na privatnim računima i švajcarskim i dugim bankama nalazi novac poreskih obveznika Crne Gore, ispred Vaše kancelarije, u Ulici slobode i na Trgu nezavisnosti, kao i u taksi vozilima svaki dan vrši prodaja i kupovina deviza, a taj posao rade pojedinci kako za sebe tako i za moćne ljude iz podzemlja i vlasti.

Da biste došli do poslanika Medojevića, gospodine Katniću, morali ste da procesuirate onih blizu 200 krivičnih prijava sa valjanim dokazima u vezi kupovine glasova, gdje se na očigled svekolike javnosti ponižava ustavni princip fer i demokratskih izbora i pravo da građani slobodno izražavaju izbornu volju, kao veliku tekovinu demokratije i osnovnih ljudskih prava.

Da biste došli po redu do poslanika Medojevića, morali ste da se potrudite, gospodine Katniću, i na sva zvona alarmirate ne samo crnogorske organe i javnost i konačno otkrijete ogromnu sramotu koju nosi pravosudni i istražni organi: ko je ubio Duška Jovanovića, Pavla Bulatovića, ko prebija novinare i po čijem nalogu.

Da bi poslanik Medojević došao na red da ga procesuirate, morali ste da objasnite crnogorskim građanima i poreskim obveznicima šta ste uradili u vezi vraćanja novca narodu oko konsultantskih usluga u EPCG, zatim oko pljačke u privatizaciji EPCG, šta je sa 130 miliona plaćenih garancija Deripaski i onih 70 miliona datih drugim pravnim i fizičkim licima bez kontragarancija, šta je sa Limenkom, Zlaticom, Ramadom, Verigama, Bazarom, Carinama, Duvanskim, Domen.me, šta je sa 700 miliona duga poreskih oveznika, šta je sa plagijatima, kupovinom diploma, i tako dalje i tako redom. Da ste sve to i mnogo toga još uradili, imali biste svakako podršku.

Nije, gospodine Katniću, da nam je najveći problem slobodnomisleći i hrabri poslanik Medojević, koji ima pravo na svoje lično i partijsko mišljenje.

Država je zarobljena, gospodine Katniću. Sve institucije sistema su u rukama vlasti i sile. Proces demontaže režima je počeo. Ljudski Vas molimo da se otrgne iz zagrljaja oligarhije na vlasti, koja nas je toliko zadužila da joj se nikada odužiti ne možemo, da je i narod i državu do bijede dovela.

Ne smijete Vi, gospodine Katniću, da krivo radite. Radite po redu, gospodine Katniću, pa neka odgovara svako ko je kriv. Kad biste radili po redu, Vi svakako znate i imate iskustva, kod poslanika Medojevića bi nastala zastara, za nešto što nema težinu djela koje vi želite prikazati.

Molimo i tražimo od VDT gospodina Stankovića da i u slučaju poslanika Medojevića postupi kao i kod drugih poslanika, Mandića i Kneževića.

Gospodo tužioci, što bi rekao naš narod, mislite i na sjutrašnji dan. Radite po Ustavu i zakonu, jer vas plaćaju poreski obveznici.

Gospodine Katniću, nemojte da zbog Meda i med mrzite. Vi, gospodine Katniću, po sudu i stručnjaka i laika, vodite lični obračun protiv poslanika Medojevića. Nije to dobro ni za Vas ni za društvo u cjelini.

Autor je predsjednik Partije penzionera, invalida i restitucije

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")