SISTEM RASPADA

Ćevapi u kajmaku

Iz Demokratskog fronta pokušavaju impulsivnim potezima da naprave dramu, a čini se da više i ne skrivaju da im DPS nije jedini protivnik
74 pregleda 72 komentar(a)
Protest DF
Protest DF
Ažurirano: 27.04.2017. 06:02h

Trebalo bi u DPS-u da budu ljubomorni zbog trenutne situacije u Herceg Novom. Niko im iz opozicije ne dobacuje, nema pogrdnih riječi... Jednostavno, nisu u centru pažnje i to ih sigurno, bez razmišljanja mnogo muči.

DPS je svjestan da bez nekih novih satelita u tom gradu neće imati mnogo mjesta za manevrisanje. Zato je uz malo briga na vrijeme uzeo kartu, sjeo pred veliko platno, kupio kokice i uz gutljaj gaziranog pića spremio se da odgleda predstavu u kojoj opozicija sama sebi vadi oči.

Ne biraju se riječi, odvrnuta je slavina do kraja. Neki pokušavaju da zaustave poplavu, neke baš boli briga što su im se okvasile čarape, ali niko ne razmišlja o tome šta će biti sa parketom u dnevnoj ako nastavi da curi.

Iz Demokratskog fronta pokušavaju impulsivnim potezima da naprave dramu, a čini se da više i ne skrivaju da im DPS nije jedini protivnik.

Ne, nisu im Demokrate isti oponent kao DPS, nisu isti razlozi, nije isto takmičenje i nisu isti ciljevi. Protiv tima sa crvenim kravatama igraju za potpuno drugi trofej. U već prežaljenom DPS biračkom tijelu nema mnogo čega interesantnog, nego u ovoj drugoj skupini gdje se stiče moć i pol pozicija za vlast u Novom.

Dama od Kordića se nije libila da iskoristi srpsku nacionalnu kartu. Učinila je to iako u DF-u, izuzevši slogu po pitanju uništenja DPS-a, ne postoji jedinstvo ni po pitanju mnogo bezazlenijih stvari. Zamislite tek zbunjenost dijela Demokratskog fronta usred misli da će Novi biti "bogat, srpski i svjetski grad".

Razdvajanjima po nacionalnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi u opoziciji se DPS-u na ćevape dodaje kajmak. Oni zapravo godinama dobijaju kajmak na tom principu.

Jedan za drugim izletom, konfrontacije zbog predstojećih izbora i sukob interesa doveli su jedinstvo opozicije pred upitnik. Demokrate i Demokratski front ne žele da stanu sa prepucavanjem, kao da im se dopada ta vrsta komunikacije, makar do ubacivanja listića u kutije.

Zapravo, najveća prednost Demokrata u odnosu na Front je to što im se djela na najvećem nivou još nisu vidjela od magle bojkota parlamenta, dok je DF imao priliku da se predstavi u Skupštini Crne Gore u prošlom sazivu.

U Budvi i Kotoru se još svi zagrijavaju. Ne znam kada tačno kreće igra, ali evo, čekamo.

Na svu muku i jad opozicije došao je i do juče anonimni partijski vojnik SDP-a koji je preko društveniih mreža raspalio po Srbima kao da su mu redovno krali sendvič u sedmom razredu osnovne škole.

Nevjerovatan fašistički ispad Radičevića, u kojem je rekao da su "Srbi konglomerat Roma, Cincara, Vlaha i govana", nije ništa drugo nego njegov iskreni izliv emocija. Kazao je čovjek šta misli i eto, šta sad. Učinio je dosta sada za svoju ličnost i karijeru.

Izgleda da je gospodin Radičević zaboravio da pokušava da se ostvari u stranci koja se trenutno predstavlja sponom i vezom između segmenata opozicije... U kojoj, naravno, ima Srba.

Malo ovi, malo oni... Očekivana ispoljavanja partijskih ambicija i povremena pokazivanja sa svih strana vlastitih demona je zapravo ono što se i očekivalo u opoziciji.

Sada je samo pitanje da li će se sve veće prepone preskakati do zajedničkog cilja ili će ovaj blago zbunjeni trkač da padne i polomi nos.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")