LOVAC NA ZMAJEVE

Hapšenje svinjarije

231 pregleda 34 komentar(a)
Informer
Informer
Ažurirano: 05.04.2017. 05:26h

Bivši urednik bivšeg Informera Crna Gora, kojim je upravljao bivši spin doktor i to, po sopstvenom priznanju, za potrebe bivšeg premijera, uhapšen je i sproveden u spuški zatvor. Uhapšeni N.U. nije platio kaznu od 3.000 eura na koju ga je osudio naš časni sud, u ime naroda. A sve to zbog govora mržnje u tekstu "Šiptarska svinjarija".

Bar polovina Crne Gore koja se grozila bivšeg Informera i njegovog bivšeg urednika, pomenutog spin doktora, i koja je znala da se ta svinjarija i poniženje svih građana ove zemlje realizuju po nalogu i u korist bivšeg premijera - prosto je bila zatečena ovom informacijom. Građani, ne samo oni koji glasaju za opoziciju već još više ovi koji su na strani vlasti, nijesu mogli da vjeruju da su naše uhapšene institucije uhapsile svinjariju bivšeg spin doktora i njegovog šefa, bivšeg premijera. Podjednaka nevjerica je vladala i u krnjem parlamentu i kod jedinstvene opozicije - niko nije vjerovao da je mafijaški zabavnik Džigija, Ćoća, Kusovca, Džomića, strpan u Spuž i da je time nanesena neizbrisiva ljaga bivšem spin doktoru koji je tvrdio da je Informer u Srbiji Vučićev, a u Crnoj Gori Milov! Bio je to i šamar bivšem premijeru koji je morbidni serijal o liderki NVO sektora branio kao njegov lični, ali i Vladin doprinos slobodi medija i istraživačkom novinarstvu.

Greška je, međutim, brzo ispravljena. Bivši urednik bivšeg Informera CG pušten je na slobodu, opet po nalogu Osnovnog suda. Lično je predsjednik Radović, bratanić valjda bivšeg upravnika spuškog zatvora, zvao da se odmah ispravi greška i oslobodi N.U. jer je u međuvremenu na adresu Suda stigla uplatnica od 3.000 eura. “Šiptarska svinjarija”, koja je bila sasuta u lice građanima CG, podjednako Albancima koliko i Crnogorcima, Hrvatima i Srbima koliko i Bošnjacima, oprana je sa opranih 3.000 eura nepoznatog donatora. Bivši urednik bivšeg Informera je mogao iz zatvora, a koalicija DPS, BS, HGI i Albanci zajedno u Skupštinu. Na premijerski sat.

Tako je parlamentarna većina uspostavljena na temeljima bivšeg Informera CG preživjela i ovo iskušenje. Podsjećanje Cungua, Nimanbegua i ostalih albanskih lidera na “šiptarsku svinjariju” koja je oslikavala čitav rukopis bivšeg spin doktora i njegovog šefa mogla je biti jako neprijatna za njih. Ona je pokazivala šta su sve morali istrpjeti da bi ušli u vlast i koaliciju sa partijom bivšeg premijera. Sve naslovnice bivšeg Informera CG i slične svinjarije u Pinkovih “Minut-dva”, priređene od strane bivšeg spin doktora, a sve u korist i za dobro bivšeg premijera, uzidane su u temelje multietničke i multikonfesionalne koalicije koja trenutno vlada Crnom Gorom. I serijali o liderima NVO sektora, i oni u još više nastavaka o medijskoj mafiji, prljave storije o liderima opozicije, nezavisnim intelektualcima, neposlušnim diplomatama, nečuveni govor mržnje, šovinizam, laži, izmišljotine, sramota - sve to su progutali Cungu, Husović, Vučinovićka, da bi još jednom odbranili Crnu Goru. Zajedno sa Pinkom. Da bi, u stvari, odbranili privatni posjed bivšeg premijera, onakvog njegovog bivšeg spin doktora i ovakav bivši Informer CG.

I sve se to dešava dan nakon što je ista policija koja je uhapsila bivšu svinjariju, raspisala potjernicu za bivšim strateškim investitorom Isatom Boljevićem, koji je u društvu bivšeg ministra poljoprivrede Petra Ivanovića, prije samo godinu dana, obećao da će od bivšeg Duvanskog napraviti Novi. Stariji i ljepši, kako onaj Dubrovnik početkom 90-ih. Na kamenu temeljcu investicije vrijedne 20 miliona eura bivši strateški partner Isat i bivši ministar Petar su nam obećali proizvodnju od 180 tona regularnih cigareta mjesečno, uposlenje 200 radnika i čitav niz, kako naglasi bivši ministar, "multiplikativnih efekata" na transport, logistiku, carinske službe, kao i na različite vrste usluga, što sve, kako zaključi Ivanović, treba da "popraviti ružnu sliku koju Crna Gora ima kada je riječ o proizvodnji duvana"! „Smatram da tu sliku možemo popraviti na način koji podrazumijeva normalnu proizvodnju kojom će se baviti zavidan broj regularnih poljoprivrednih proizvođača i respektabilnog investitora koji se bavi preradom“, ocijenio je bivši ministar. Sad se tek vidi da ga je to koštalo premijerske pozicije kojoj se toliko nadao. Jer je pomenutom izjavom priznao da je ono što se dešavalo krajem prošlog i početkom ovog stoljeća bilo ružno, što znači da smo se bavili švercom a ne tranzitom, i da smo umjesto regularnih poljoprivrednih proizvođača i uglednih investitora poslovali sa italijanskom mafijom i njenim lokalnim kracima. Time je, u stvari, bivši ministar i nesuđeni premijer podsjetio na ružnu sliku Crne Gore koja nam je stigla iz Barija gdje je u suterenu lokalnog tužilaštva, kod čuvenog Šelzija, na neki sporedni ulaz privođen bivši premijer kako bi dao izjavu na duvanske teme i dileme.

Ali, da se vratim na bivšeg urednika bivšeg Infomera i ništa manje uglednog i sada već bivšeg strateškog investitora Isata Boljevića. Dok je prvi izlazio iz spuškog zatvora moglo je lako da se desi da istu ćeliju zauzme bivši predstavnik još uvijek aktuelnog strateškog investitora u domaću duvansku industriju. Jer, kako nam objašnjava ministar poljoprivrede Simović - ako predstavnika investitora sa kojim smo položili kamen temeljac sumnjiče da je kriminalac, ne znači da je to i sami investitor. Možda je to ugledna firma iz Emirata, nešto kao BJM-FZ, poput one iz Holandije MNSS koja je u crno zavila Željezaru, a koju su opet predstavljali više nego ugledni Oleg Obradović i Radomir Vukčević. A u Bordu im banak držala ni manje ni više nego ugledna sestra visokog crnogorskog zvaničnika.

I KAP smo svojevremeno dali strateškom investitoru CEAC-u, dok nam je u Institut Igalo za dlaku izmakao britanski gigant IWG, registrovan u Londonu, sa kapitalom od 100 funti. Ili nešto manje.

I tako protiče 28 godina DPS tranzicije. Sa strateškim investitorima koji prije ili kasnije završe na nekoj potjernici ili im se izgubi svaki trag. Kao onom Vučićeviću iz bivšeg Invormera CG ili ovom Isatu Boljeviću iz još živog BJM-FZ. Ako ih ko vidi uskoro, nek javi Stankoviću ili Katniću.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")