PRAVILA BORDELA (44)

Informer, tužna priča

Dragica je morala da popusti. Pozvala je Šefa i objasnila kako je u kabinet stigao Vučićević J. Dragan i kako želi da ga vidi i uruči mu rođendanski poklon
103 pregleda 14 komentar(a)
protest, Informer, Foto: Savo Prelević
protest, Informer, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.01.2017. 06:38h

Sve se, tog 15. februara 2014, dogodilo spontano. I neočekivano. Niti je Dragan J. Vučićević, mislio ozbiljno kada je preklinjao Vučića da ne ide u Kinu, još manje je razmišljao o tome da se spusti dole do Podgorice. I sruši Mila.

"Ne idi, Vučko, u Podgoricu, srušiće Mila", govorio mu je još tada Aleksandar Sinđelić zvani Sinđa.

Ali nije bilo sile da Vučićević J. Dragan ne pokuca na vrata kabineta našeg premijera i zatraži prijem kako bi mu lično uručio ručni sat, dar od Putina, za njegov 52. rođendan. "Ovaj sat nije primaći onom Bregetu od 106 kila soma, ali ni Cane nije primaći Putinu", objašnjavao je DJV Milovoj sekretarici Dragici zašto treba da ga pusti do Šefa.

Srbi vole da kažu kako je lakše odvratiti Vučića od probne vožnje polovnog Miga 29, nego Vučićevića od gostovanja u jutarnjem programu Pinka.

Tako da je Dragica morala da popusti. Pozvala je Šefa i objasnila kako je u kabinet stigao Vučićević J. Dragan i kako želi da ga vidi i uruči mu rođendanski poklon od Vladimira Vladimiroviča. Istina, nije Mig 29, ali jeste Zenit El Primero.

- Dragice, da nijesi pogriješila, da nije Vučić pred mojim vratima, a ne Vučićević - pitao je Milo. - Ne, ne, Šefe, čovjek tvrdi da je Vučićević, a na Vučića nimalo ne liči. Uz to ne pominje državni udar, bašibozuk, niti faktor inostranosti, a za poklon ne nosi remontovani Mig već novi ručni sat, sa potpisom Vladimira Vladimiroviča - zaključila je šefica kabineta.

Milo je znao da Dragica nikad ne griješi u prijemu (lopte). Kao ni Jelić Zoran kada sa Šefom igra basket. Nikad se Dragici zato nije desilo da greškom Milu umjesto Radmile propusti Đagu. Ili Lipku umjesto Lajčaka. Ili recimo lakiranog Bora umjesto lakirane Bebe. Ili Kuliša umjesto Roćena. A Purka umjesto Žarka Radulovića. Jednom je Grk Statis probao da se prošvercuje kao Grk Drale ali mu je Dragica postavila eliminaciono pitanje - "Da li ste 91. bili na Dubrovniku?" Ovaj je samo slegao ramenima nakon čega je Dragica stranku vratila u Miločerski park. Samo je jedanput Milova tajnica omanula - kada je Šefu u kabinet propustila moju taštu misleći da je Ranko Đonović. Ali, svako pogriješi bar jednom.

Ovog puta dileme nije bilo, Dragica je bila sigurna da se radi o Vučićević J. Draganu a ne Aleksandru Velikom Vučiću. Tim prije što je čovjek ispred nje nosio naramak Infomera, koji je, po sopstvenom priznanju, koristio umjesto stolice. "Dobro dođe za potpalu, ali i za odmor", objasnio je VJD Dragici, pokazujući i praktično kako izgleda kada umoran od puta, spusti zadnjicu na svežanj najnovijeg Informera.

Kada je Vučko ušao kod Šefa i nakon što mu je čestitao rođendan i uručio poklon i poruku od predsjednika Putina, odmah je prešao na stvar:

- Šefe, priznajem da je Informer žuta štampa, ali i Dejli Miror je žuta štampa. To znači da nema uticajne štampe a da nije žuta, kao što nema dobre pite a da nije od (srpskih) jabuka - objasnio je VJD premijeru. - Ali šta će mi više žutila i štampe, pored Pobjede i Dnevnih - pitao je Milo izdavača Vučka. - Za razliku od njih, ja se ne bih bavio politikom, iza mene ne stoji prljavi novac i ja ne želim da vam solim pamet - imao je spreman odgovor VJD. - Beba mi je sve objasnio, pokrećemo Informer, tebi 20 soma mjesečno, a mi ga punimo žutom štampom koju svakog dana prenosi Pink. Istovremeno ove moje budale iz Pobjede i Dnevnih se uče kako se pravi žuta štampa da bi jednog dana oni sami, kada više ne budemo mogli da ti plaćamo franšizu, nastavili misiju. - Baš tako, Šefe. Lakirani je to precizno opisao. Što se ovih 20 soma mesečno tiče, nije problem da se plati na odloženo, nakon rebalansa budžeta, ili nekom gajbom kod Statisa u onoj rupi od Miločerskog parka. Da budem komšija možda Pajoviću. Ja sam kao i on uvek bio za dogovor kada su u pitanju državni interesi. - Sve je završeno, Dragane. Još samo sitnica koja vam je, siguran sam, poznata - ja znam da vi mislite da su Hrvati ustaše a Albanci Šiptari, da je Soroš gad a Obama nesoj, da je Putin car a Dodik Mile, ali kod nas su druge, zapadne i evroatlantske vrijednosti i standardi tako da ne možeš ljudima, a kamo li narodima, da kažeš ono što im misliš. Već ono što je politički korektno. - Šefe, kao što vam Mek Donalds ili Burger King daju franšizu a ne pitaju hoćete li da nabavljate krompir iz Trebaljeva ili iz Župe, a meso od France a ne od Goranovića, tako i ja - Infomer je samo brend koji vam garantuje u startu uticaj kao i Dejli Miror! A koga ćete da stavite na naslovnu, vaša stvar. Ja vama batinu, što bi rekli Soroševi plaćenici, a vi meni pare - sav zadihan i uzbuđen završi VJD.

Milo srećan, kakav nije bio od 2003. kada je ilegalno i preko zgrade RTCG ubacio Pink TV u naš etar, izvadi iz vitrine bocu Čivasa i nazdravi sa Vučkom za uspješan posao. "Samo da mi i ovaj deal ne izađe na nos kao onaj sa Deripaskom", pomisli Šef nakon što ispi čašicu. Ali već je bilo kasno da se predomisli, jer je Vučićević J. Dragan, poput Donalda Trampa, odmah tvitnuo: #Uspesna poseta Crnoj Gori. Pametan covek taj Milo. Ubrzo i dole krece Informer#

I tako je bilo. Bravo ti ga, Milo. Čudo su metafore.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")