Milo, kak tebja zovut?! - Vijesti.me
PRAVILA BORDELA (61)

Milo, kak tebja zovut?!

Sve je krenulo kako ne treba kada se na debati u Berlinu, nepozvan, pojavio Milan Roćen i s vrata jurnuo da se javi Mihailu Jovoviću, dopisniku ruskih Vesti

Milo Đukanović
Milo Đukanović (Foto: Boris Pejović)

Milo zaista puca po šavovima. Čim mu postaviš neko pitanje koje nije prethodno dogovoreno sa Bebom i Roćenom, on se pogubi. Crvenilo, znojenje, konfuzija. Onda vila pod Goricom ispadne “malo skupa”, tu do 10 miliona, a „koverta“ uobičajeno sredstvo komunikacije između centrale DPS i lokalnih biznismena. Oni nama kovertu, mi njima koncesiju! Ili autoput! Šta je tu sporno, rekao bi Specijalni.

Sve je krenulo kako ne treba kada se na debati u Berlinu, nepozvan, pojavio Milan Roćen i s vrata jurnuo da se javi Mihailu Jovoviću, dopisniku ruskih Vesti. “Zdravstvuj, Mišenjka”, slatkorječivo će Roćen, na maternjem, ruskom.

Poslovično staloženi Mihailo, za koga čovjek nikada ne bi rekao da je Rus a kamoli da radi za njih, doživio je Roćkov osmijeh i zlatan zub kao provokaciju. Zato je odmah pitao Šefa:

“Kak tebja zovut”?

“Ja sam Milo od Montenegra“, odgovori predsjednik DPS, iako većina prisutnih sumnjičavo zavrtje glavom.

Jer, ako je mogao da onako ubjedljivo laže kako vila pod Goricom nije njegova ili da je kredit kod Pireus banke dobio na poslovni ugled, zašto bi mu neko sad vjerovao da je on stvarno Milo. A ne, recimo, Aco. Onaj iz AB revolucije, koji je za sve ispao kriv! “On je bio pučista, a ja samo sljedbenik. Ili korisnik, na ruskom”, otkri nam Šef u ćaskanju sa nacionalnim rabotnikom. Ko ne vjeruje da je Aco, a ne Milo srušio Crnu Goru 1989. o tome će brzo čitati u najnovijoj biografiji Šefa, okrečenoj u dvije ruke, koju spremaju Živko & Radmila. Naši najpoznati moleri.

“Kak tvaja familija”, opet je sa branika ruskih imperijalnih interesa naš Miša pitao Mila?

“Moju familiju zovu Prva, i po pisanju proruskih medija sa Zapada teški smo pola milijarde, dok je naš cilj da do kraja mog osmog mandata ili 2023. dosegnemo i čitavu milijardu! Po glavi porodice”, pojasni Šef zainteresovanoj njemačkoj publici.

“Kak tvoj tovariš Duško Knežević i što nam možeš skazat o sumki punoj para”, bilo je sljedeće Mišino pitanje iz koga su čak i prisutni Njemci shvatili da se radi o Di Kejevoj sportskoj torbi i famoznom video uradku iz kuće srama i užasa u Zeti.

Milo, jarko crven i sav u šavovima, ponovi poznatu priču kako je sve fotomontaža i da je o snimku saznao iz medija, koje će zato tužiti, jer žele da mu bez izbora uzmu vlast. Kao što je bez pitanja Duško njega poveo u Sen Trope kod Gordona kuvara, na onaj sok od lubenice.

“Kak tvoji druzja Ban i Mihajlović, kotori dali kolateral”, ne odustaje Jovović, kod koga očito ni batine od Milovog mejora Mugoše ništa nijesu promijenile.

Šef je ponovio ono što svi znamo a SDT je već i zaključio - da je u čitavom postupku kod londonske Pireus banke posao odrađen po najvišim evropskim standardima. I da je zbog klevete tužio Bana i Mihajlovića, nezavisnom sudu u Montenegru, jer se on uopšte ne sjeća kolaterala, a još manje odakle tim ljudima tolike pare u Švajcarskoj.

“Kak tvoj dom u Kočanima, skoljko komnat ima”, opet će Mišenjka, na čistom ruskom, iako nikad u Rusiji bio nije. Komnata je inače soba. Ili odaja po Čirgiću.

U tom momentu Milo je počeo naglo da zeleni i puca po šavovima jer samo fašistički medij može da zadire u njegov privatni život i pita za biznis sina ili kuće na porodičnom imanju kod Nikšića. Rekao je kako je za kuću ili više kuća u Kočanima saznao iz medija i da je odmah zvao brata Aca da to provjeri i upiše na sebe. Kako ne bi opet onoj napasti od Radonjića iz ASK-a morao da piše novi izvještaj. “Ako se ispostavi tačnim da su te kuće ili više njih zaista moje, tužiću Aca, makar mi i rođeni brat bio, jer je bez mog znanja i dozvole sagradio iste”, reče predsjednik začuđenoj njemačkoj publici.

Međutim, ni to nije zadovoljilo dopisnika imperijalnih ruskih Vesti:

“ Kak tvoja firma na Kipru”, pitao je Miša.

I prije nego je Šef izustio riječ, Milan šapnu na uvce ekselenciji od Vere Batove Kuliš: “Gledaj kako će Šef sada da slaže”!

I stvarno, evo šta Milo reče: “Kao što je njemačka javnost dobro upoznata, ja sam se 12. maja 2008. povukao iz politike kako bih se posvetio biznisu. Da bih se nakon 6 mjeseci i 16 dana i 2 i po sata vratio na mjesto premijera. E baš u tih 6 mjeseci i 16 dana i dva i po sata, ili tačnije u trećem mjesecu neplaćenog odsustva, otvorio sam firmu na Kipru na koju sam zaboravio istog momenta kada sam morao da se vratim na posao, na čelo Vlade”, zaključi Šef.

Pa ko da mu ne povjeruje. Prosječni Njemac pogotovo. To što je firma do danas ostala aktivna samo je potvrda predsjednikovih čistih ruku, jer možete zamisliti živog čovjeka, pa još oca nacije, kome se pred nosem privatizuju naše gore i planine, jezera i rijeke, luke i gradovi, a on ni da pomisli i da makar na jedan tender izađe sa svojom, živom firmom. Sa Cajprusa.

Mišenjka se, u namjeri da potpuno neutrališe Šefa kao glavnog protivnika ruskih imperijalnih interesa na Balkanu pa i šire, a kad je shvatio da od pitanja Milo može samo da pocrveni ali ne i da padne, zaletio prema njemu sa mobilnim telefonom u ruci. Slično kao što je one avgustovske noći 2009. jurišao na Milovog mejora. Vidjevši šta slijedi, Roćen se baci na Mila, da ga tijelom zaštiti a glavom odbrani. Ostalo znate. I kako je Mihailo povrijedio Milanov mozak, trajno po mišljenju doktora KBC, i kako su prethodnice Ivice i Marice podigle optužnicu i tri godine držale Mišenjku na optuženičkoj klupi, da bi na kraju njegova ekselencija Miomir Jr. priznao da je lagao. Zašto je onda problem Šefu da učini isto. Prizna dakle. I pomogne drugu Specijalnom.


Vidi sve komentare

Najčitanije iz sekcije Kolumne