Dani Novog Sada u Herceg Novom: Veče posvećeno Miki Antiću

Predstavljajući 12. ”Antićeve dane”, Avdić je kazao da su posvećeni piscu koji je ”posebna planetarna pojava”
253 pregleda 0 komentar(a)
Sa večeri u Novom sadu
Sa večeri u Novom sadu

Filmom o ”poslednjem vojvodi Vojvodine” - Miroslavu Miki Antiću i prezentacijom manifestacije ”Antićevi dani” sinoć su u Herceg Novom otvoreni Dani Novog Sada, u okviru programa 50. Praznika mimoze.

”Miroslav Mika Antić, kome je ovo veče posvećeno, je znao da se vrijeme mjeri samo našim djelima. Iako je najveći dio života proveo u Novom Sadu, njegova djela jasno govore da je za njegov pjesnički pogled na svijet bilo tijesno i Panonsko more”, rekao je konzul Srbije u Crnoj Gori Zoran Dojčinović otvarajući veče posvećeno Miki Antiću.

”Mi ćemo nastaviti saradnju, jer je ove godine Novi Sad, Omladinska prijestonica Evrope, za tri godine biće Evropska prijestonica kulture, tako da imamo puno razloga da sarađujemo sa ovim gradom i kolegama koji se bave kulturom i turizmom. Onda ćemo moliti naše gradske oce da to podignemo na viši nivo, jer puno je razloga da Novi Sad i Herceg Novi postanu gradovi pobratimi”, poručio je Mirsad Avdić iz Kulturnog centra Novi Sad.

Predstavljajući 12. ”Antićeve dane”, Avdić je kazao da su posvećeni piscu koji je ”posebna planetarna pojava”. U foajeu Dvorane Park postavljena je i izložba tekstova o ranijim festivalima, kako bi posjetioci saznali više o manifestaciji i samom Antiću, a ona je upotpunjena njegovim djelima koja je ustupila hercegnovska Gradska biblioteka i čitaonica.

”Organizovanje Dana Novog Sada je tek početak saradnje, na koju smo se obavezali potpisivanjem Sporazuma o saradnji u okviru Oktobarskih dana, kazala je direktorica Javne ustanove kulture ”Herceg Fest” Gordana Porobić Krcunović.

Gastronomsko veče biće organizovano večeras, od 20 sati u Gradskoj kafani i na njemu će biti predstavljena novosadska kuhinja uz zvuke tamburaša.

Bonus video: