U znaku pejzaža: Ovoren Mali salon hercegnovskih galerija

347 pregleda 0 komentar(a)
Sa otvaranja
Sa otvaranja
Ažurirano: 01.03.2019. 12:01h

Mali salon hercegnovskih galerija, koji se osmi put održava u okviru Praznika mimoze, otvoren je sinoć u foajeu Dvorane Park.

Na Malom salonu dio njihovog bogatog fundusa predstavilo je šest galerija koje rade 365 dana u godini i isključivo se bave tom djelatnošću i organizuju izložbe: gradska galerija “Josip Bepo Benković” galerije “Sua Ryder”, “Luča”, “Spinaker”, “Nebesko ognjište” i “Spa galerija” Instituta “Dr Simo Milošević”. U postavci je 16 radova u različitim tehnikama sa zajedničkom temom- novski pejzaž.

“Osmi Mali salon dokazuje da hercegnovske galerije mogu da odgovore na sve tematske izazove i da su njihovi fundusi rudnici umjetničkog blaga i čuvari kulturnog pamćenja pamćenja”, kazala je otvarajući izložbu direktorica JUK Herceg Festa, Gordana Porobić Krcunović.

Sa otvaranja

“Smatram da je Herceg Novom, gradu sa epitetom grada kulture neophodno da se koristi umjetničkim resursima pri samo-promociji, a ovaj Salon nam svojim postojanjem nameće rješenje, napisala je u katalogu za izložbu istoričarka umjetnosti Kristina Milatović .

Organizator, magistar slikarstva i muzejski savjetnik Vojislav Vojo Kilibarda, pojasnio je da je zastupljeno klasično štafelajno slikarstvo – ulja na platnu, kao i crtež i grafička tehnika – litografija.

Bonus video: