Revija predstava u kojima je publika uživala

“Beoart” najavljuje predstave po djelima Dostojevskog, Pekića i Ibzena
456 pregleda 0 komentar(a)
Sa igranja u Podgorici: “Severoistok”, Foto: Media Pro
Sa igranja u Podgorici: “Severoistok”, Foto: Media Pro

Sale ispunjene do posljednjeg mjesta, višeminutni aplauzi, suze i smijeh publike i zadovoljstvo na licima glumaca nakon svakog igranja, pokazali su da je prva “Beoart” revija predstava bila pravi teatarski užitak za crnogorsku publiku.

Pored atraktivnih glumačkih imena, naslova poznatih autora kao što su Miroslav Krleža (“U agoniji”), Terens Mek Neli (“Frenki i Džoni”), autorskih tekstova novih nada dramskog stvaralaštva (Dunja Matić - “Balava”), poznatih priča o istinitim događajima (“Severoistok”), publika je mogla da uživa i u raznolikim rediteljskim rukopisima i sugestivnim interpretacijama likova koji vole, pate, sazrijevaju, stradaju, gube i pobjeđuju.

S obzirom na veliko interesovanje, neke od predstava igrale su se i u više vanrednih termina, što je bio samo razlog više da organizatori budu zadovoljni projektom realizovanim od 8. do 12. marta u Podgorici i Budvi.

“Oduševljen sam prijemom predstava i u oba grada. Utisci su izvanredni i mogu slobodno reći, bolji od očekivanog. Publika se, naročito u Podgorici, očigledno, uželjela gostujućih predstava i popularnih glumaca, tako da su gotovo sve karte bile prodate 10 dana prije početka revije. Teško mi je da se odlučim na koju je predstavu publika najbolje reagovala, jer su na svakoj predstavi glumci bili pozdravljeni burnim ovacijama”, sumirao je utiske Boris Mišković, producent i osnivač poznate produkcijske kuće “Beoart” iz Beograda.

S obzirom na dobre reakcije, Mišković vjeruje da bi se nešto slično moglo očekivati i naredne godine.

Do tada, produkcijska kuća “Beoart” za narednih godinu dana najavljuje velike i važne pozorišne projekte, zahvaljujući kojima će publika gledati velike naslove svjetske književnosti među kojima su Pekićevo “Besnilo”, Ibzenov “Neprijatelj naroda” i poznato djelo Dostojevskog ”Kockar”.

Bonus video: