Predstava “Seks bomba” u Domu kulture u Pljevljima

Glumica Kristina Radenković priča o predstavi rađenoj po motivima brodvejskog mjuzikla “Volim svoju ženu”, koja se igra u srijedu u Pljevljima
355 pregleda 0 komentar(a)
Ekipa predstave Seks bomba, Foto: Privatna arhiva
Ekipa predstave Seks bomba, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 16.04.2019. 16:06h

Predstava “Seks bomba” biće odigrana u Domu kulture u Pljevljima u srijedu 17. aprila od 20 časova. Predstava koja publiku, prema riječima jedne od akterki komada Kristine Radenković¸ uvijek nasmije do suza donosi priču o dva prijatelja koji nagovaraju svoje supruge da pristanu na promjenu partnera.

Kada uz veliku muku to i uspiju nastaje prava noćna mora za njih dvojicu jer supruge uzimaju stvar u svoje ruke. Prvi put zajedno na sceni Marija Veljković i Kristina Radenković, poznate voditeljke kviza “Slagalica”, a pored njih u predstavi igraju i Nikola Ivačkov i glumac i rok zvijezda Đorđe David.

O tome kako je bilo raditi na ovom projektu za Kroz grad govor Kristina Radenković....

  • Predstava “Seks bomba” rađena je po motivima brodvejskog mjuzikla “Volim svoju ženu”, a donosi priču o dvojici prijatelja koji nagovaraju svoje supruge da promijene partnere. Eksplodira li seks bomba do kraja predstave?

Ne bih otkrivala kraj predstave, ali ono što svakako mogu da obećam svima koji dođu da odgledaju našu predstavu jeste mnogo smijeha. Seks kao seks je vječita tabu i intrigantna tema, ali u ovom vodvilju pada apsolutno u drugi plan.

  • Osjećate li se seksipilno dok igrate u ovoj predstavi?

Naprotiv, moj lik je potpuno drugačiji. Lela je hladna intelektualka, ali kad bolje razmislim, sa moje tačke gledišta to je mnogo više seksi nego obnažena žena.

  • Zbog predstave morali ste da se obnažite, a u početku vam je to bilo veoma teško. S obzirom na to da ste dosta puta igrali ovu predstavu, koliko vam je sad taj detalj lakši?

Iskreno i nisam se mnogo obnažila. Za mene to jeste mnogo, jer ja lično smatram da je više-manje rijetko ističem i svoje noge, a dekolte skoro nikad. Prosto to ne volim. Ako mene pitate jesam obnažena, ali se ne razlikujem od prosječne djevojke u noćnom klubu.

  • Može li se reći da ova predstava obrađuje još uvijek za nas tabu temu i kako žene koje dođu na predstavu reaguju na ovu temu?

Ne znam kako bi u ovom svijetu rijalitija u kojem živimo seks mogao da bude tabu tema. Davno je prošlo vrijeme zgražavanja nad eksplicitnim sadržajima, njima sada obiluje svaki medij, gole žene i muškarci više sa naslovnih strana i društvenih mreža. Ko god se i dalje zgražava nad imenicom seks, za mene je zaista isfolirani puritanac.

  • Za predstavu ste morali da uvježbavate i koreografiju, koliko vam je to teško palo?

Kao neko ko se 20 godina bavio jazz baletom nikakav problem nisam imala.

U pitanju je komedija koja je bila najpopularnija predstava 2000. godine. Jeste li se plašili kako će rimejk iste prihvatiti publika?

Apsolutno ne, jer je naš producent Rade Vukotić poznat kao pozorišni hitmejker. Sve njegove predstave su mnogo gledane i dugo igrane, imali smo njegovu apsolutnu podršku i ja mu čestitam na hrabrosti da nama zamijeni prethodno uigranu ekipu. Prethodne izvedbe nismo podražavali, nego smo mi kao nova ekipa unijeli svoj duh i humor među već ispisane redove.

  • Iznenadi li se publika kad ugleda voditeljke emisije “Slagalica” u predstavi?

Ko zna da smo Marija i ja diplomirane glumice ne, a ko ne zna za taj podatak, vjerovatno. Ali sigurna sam da izađe nasmijan poslije predstave.

Bonus video: