Stihovi na godinjskom guvnu

431 pregleda 1 komentar(a)
Pjesnici, Foto: Radomir Petrić
Pjesnici, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 22.04.2019. 10:53h

Pjesnički karavan specijalizovanog veb sajta ART Mozaik zasutavio se u crmničkom Godinju, gdje je na seoskom guvnu priređen jedinstveni pjesničko-muzički performans. Svoje stihove u nesvakidašnjem ambijentu govorili su pjesnici:Nataša Žurić, Rodoljub Ćorić, Katarina Sarić koja je bila i medijatorka programa, Valentina Šuković Šaranović, Danilo Lompar, Miroslav Jovanović Timotijev, Miško Vučinić, Svetozar Đurišić, Mladen Babović, Labud Lončar i domaćin i jedan od organizatora performansa Srđan Leković.

“Do sada su pjesničke večeri ART Mozaika održane u Budvi i Podgorici. Pošto su se učesnicima programa izuzetno svidjeli ambijent, atmosfera i velika međusobna pozitivna energija, izražena je zajednička želju da se na istom mjestu ovako nešto ponovi, i to u još većem obimu”, rekao je “Vijestima” Dragan Leković, urednik ART Mozaika koji objavljuje pjesme crnogorskih poeta.

Program su muzikom obogatili barska “Akademia”, koja je premijerno izvela akustičnu verziju svog čitanja poznate guslarske pjesme “Smrt popa Mila Jovovića”, te Joana Skembri iz Podgorice.

Bonus video: