Stevanović ne odustaje od akta i pejzaža

Postavku u Tehnopolisu, gdje je izložba otvorena do kraja sedmice, čine radovi u ulju nastali tokom prošle godine u periodu umjetnikovog oporavka od bolesti
443 pregleda 0 komentar(a)
Sa otvaranja izložbe u Nikšiću, Foto: Milan Šapurić
Sa otvaranja izložbe u Nikšiću, Foto: Milan Šapurić

Nikšićanin Miodrag Braco Stevanović skoro 40 godina druguje sa bojama, a pejzaži i ženski akt su teme od kojih ne odustaje. Sugrađanima se predstavio sa 27 radova.

“On slika srcem i za njega je to, kako je kazao, moralan čin, blaženstvo duše. Ako krenete Bracovom šumskom stazom, možete naći na jesen ili pak zagaziti u zimu, ali se i ogrijati u staroj crnogorskoj kući,preći preko mosta, i možda sresti neku vilu koja je iskočila iz njegove ruke. Kod njega su na pejzažima snjegovi toliko topli, a rijeke bistre, iz koliba kao da miriše prošlost, a slike su žive. Gledajući ih postajete dio te priče”, kazala je pjesnikinja i novinarka Dragana Mrkić, koja je otvorila izložbu i pročitala pjesmu posvećenu autoru.

Postavku u Tehnopolisu, gdje je izložba otvorena do kraja sedmice, čine radovi u ulju nastali tokom prošle godine u periodu umjetnikovog oporavka od bolesti.

“Čin stvaranja je terapija, slikanje je u dobroj mjeri pomoglo da se oslobodim negativne energije”, kaže autor.

Bonus video: