U Tivtu počinje međunarodno takmičenje gitarista

Pored takmičarskog dijela program će upotpuniti koncerti i majstorske radionice nekih od najboljih virtuoza na gitari
452 pregleda 0 komentar(a)
Plakat
Plakat

Međunarodno takmičenje gitarista (Montenegro International Guitar Competition - MIGC 2019), u 13. izdanju, počinje danas i traje do 26. maja u Tivtu, a pod okriljem evropske gitarske mreže “EuroStrings” i u organizaciji NVO Anagastum, Muzičkog centra i Centra za kulturu Tivat.

Pored takmičarskog dijela program će upotpuniti koncerti i majstorske radionice nekih od najboljih virtuoza na gitari. Ovogodišnje izdanje takmičenja svojim prisustvom uveličaće gitarske legende Manuel Kanjizares i Anjelo Deziderio. U talenat i umješnost ova dva sjajna virtuoza iz Španije i Italije posjetioci MIGC-a imaće priliku da se uvjere na koncertima koji će biti održani danas i 25. maja u velikoj sali Centra za kulturu, odnosno na maloj sceni CZK-a u Tivtu, a za talentovane gitariste oni će prirediti i majstorske radionice u Hotelu Regent Porto Motenegro. Posljednjeg dana festivala nastupiće i Ajsegul Kodža, istaknuta turska gitaristkinja i umjetnička direktorka Međunarodnog festivala gitare u Istanbulu.

Publika u Tivtu i Kotoru imaće priliku da čuje i umjetnike EuroStringsa: Njemicu Juliju Trinčuk, pobjednicu prošlogodišnjeg MIGC-a, potom jednog od najistaknutijih meksičkih gitarista Misaela Barasu-Diaza, zatim Italijana Simona Rinalda, Radua Valkua iz Rumunije, Đuliju Balare, najperspektivniju italijansku solistkinju svoje generacije, Mađara Gabora Harta koji stvara inspirisan rok muzikom i NovosađaninaViktora Đuknića, pobjednika MIGC-a 2017.

Ovih sedam talentovanih umjetnika zakazali su koncerte za danas u kotorskom Domu učenika i studenata „Spasić-Mašera” i sjutra, 24. maja, na maloj sceni CZK-a u Tivtu. Oba nastupa počeće u 20 časova.

Bonus video: