Uspjeh nikšićkih gudača

310 pregleda 0 komentar(a)
Dobitnici nagrada iz nikšićke muzičke škole, Foto: Muzička škola "Dara Čokorilo"
Dobitnici nagrada iz nikšićke muzičke škole, Foto: Muzička škola "Dara Čokorilo"

Na IV Međunarodnom takmičenju gudača "Zlatne stepenice" u Valjevu učenici Muzičke škole "Dara Čokorilo" – odsjek za violinu osvojili su dvije prve i po jednu drugu i treću nagradu. Luka Bajović i Ivan Burić, učenici šestog odnosno sedmog razreda, osvojili su prve nagrade, dok je Zoji Minić, učenici četvrtog razreda pripala druga, a Ivani Dendić, učenici trećeg razreda srednje škole, treća nagrada.

Takmičari su bili podijeljeni u kategorije i nastupili su pred.stručnim žirijem kojim je predsjedavala Maja Jokanović, profesorica Muzičke akademije u Beogradu, a u čijem sastavu su bili još Monika Skalar,i Mihail Budinski, profesori Muzičke akademije u Ljubljani, odnosno u Novom Sadu.

“Za učenike gudačkog odsjeka ovo takmičenje je bila važna prilika, koja je na međunarodnom nivou potvrdila kvalitet njihovog rada u disciplini solo violina, naročito što ove godine ta disciplina nije bila na 46. Muzičkom festivalu mladih Crne Gore (festival je bijenalnog tipa)”, saopštili su iz Muzičke škole.

Podsjetili su da je riječ o učenicima i mentorima koji iz godine u godine učestvuju na državnim i međunarodnim takmičenjima sa kojih se uvijek vraćaju sa vrijednim nagradama.

Bonus video: