U Novom Sadu zablistali nikšićki pijanisti

Nagrade su osvojili Miloš Burić, Milica Tadić, Vladana Ranitović i Jovana Jaredić, u klasi profesorice Milice Joković, Dunja Bataković, Emilija Pejaković i Bjanka Minić, učenice u klasi prof. Milene Kovač, Andrija Đikanović, u klasi prof. Mire Der, i Milena Radulović, u klasi prof. Marije Radulović
526 pregleda 0 komentar(a)
Muzička škola, Nikšić, Foto: Muzička škola "Dara Čokorilo"
Muzička škola, Nikšić, Foto: Muzička škola "Dara Čokorilo"
Ažurirano: 29.05.2019. 10:50h

Muzička škola „Dara Čokorilo“ iz Nikšića, zahvaljujući uspjehu mladih pijanista na Festivalu „Isidor Bajić“ u Novom Sadu, proglašena je za najuspješniju školu na Festivalu, kao i za školu sa najvećim brojem učesnika.

Mladi pijanisti osvojili su devet prvih nagrada, i to Miloš Burić, Milica Tadić, Vladana Ranitović i Jovana Jaredić, u klasi profesorice Milice Joković, Dunja Bataković, Emilija Pejaković i Bjanka Minić, učenice u klasi prof. Milene Kovač, Andrija Đikanović, u klasi prof. Mire Der, i Milena Radulović, u klasi prof. Marije Radulović.

Na Festivalu “Mladi virtuoz“ koji je održan u Beogradu, Kristina Perković, učenica prvog razreda Srednje muzičke škole, odsjek solo pjevanja, u klasi prof. Tijane Blečić, osvojila je prvu nagradu, dok je Miloš Burić, sa odsjeka za klavir u klasi prof. Milice Joković, osvojio drugu nagradu.

Bonus video: