Bogat junski repertoar Nikšićke kulturne scene

Kako je na konferenciji za novinare rečeno dobar dio junskog repertoara biće posvećen najmlađoj publici
365 pregleda 0 komentar(a)
Preko 30 programa u junu, Foto: Svetlana Mandić
Preko 30 programa u junu, Foto: Svetlana Mandić

Tokom juna u Nikšiću će, u sklopu Nikšićke kulturne scene, biti održano preko 30 programa.

Kako je na konferenciji za novinare rečeno dobar dio junskog repertoara biće posvećen najmlađoj publici.

Tako će, prema riječima Renate Bulajić, direktorice JU Narodna biblioteka „Njegoš“, ta ustanova za najmlađe organizovati četiri programa - interaktivnu tribinu sa igrokazom na engleskom jeziku za učenike i roditelje na temu „Sajber buling/elektronsko nasilje“, promociju dvije knjige za djecu „Fluk“ i „Fluk i Kana“ autorke doc. dr Andrijane Nikolić, promociju filma „Ruke ljubavi“ profesorice Snježane Bošković i „Nedjelju velikih-malih umjetnika“.

Ta ustanova nije zaboravila ni odrasle pa su za njih pripremili promociju romana „Narcizam smrti“ Svetozara Savića, veče savremene hrvatske književnosti, kao i veče posvećeno jugoslovenskoj poeziji.

Svetozar Bajović, iz Sekretarijata za mlade, sport, kulturu i socijalno staranje opštine Nikšić, podsjetio je da grupa od 11 djevojčica predstavlja Nikšić na muzičkom takmičenju “Crna Gora u ritmu Evrope” i da će tom prilikom izvesti pjesmu Ane Okse “Donna con te” uz odgovarajuću plesnu koreografiju.

Kristina Radović je kazala da će se na junskom repertoaru naći i tradicionalna manifestacija “Dani Akorda”, ali i da će biti obilježeno pet godina postojanja Književnog kluba “Poenta poetika”, koji djeluje pri JU “ Zahumlje”.

Biće predstavljen i roman “Ubojtak” Boža Bulatovića, monografija “Crnogorski kinematografi 1908-1914”, zbornik “U slavu crnogorskih komita”.

Publika će imati priliku i da odgleda predstavu “Baš me briga me”, dok će najmlađi sugrađani moći da uživaju uz Šantu Pantu i “Petra Pana”.

Sara Stamatović će imati solistički koncert, biće održana smotra horova nikšićkih osnovnih škola, grupna izložba radova “Mnogolikost savremene umjetnosti”, izložba fotografija bajkovite Budimpešte…

Bonus video: