Duo „Tra noi” održao koncert u Moskvi

Pijanistkinje Ivana Pešić i Jelena Vukićević Vukmirović nastupile u Muzeju “Sergej Prokofjev”
314 pregleda 0 komentar(a)
Duo “Tra noi” u Moskvi, Foto: Privatna Arhiva
Duo “Tra noi” u Moskvi, Foto: Privatna Arhiva

Klavirski duo “”Tra noi”, koji čine Ivana Pešić i Jelena Vukićević Vukmirović, održao koncert u Muzeju “Sergej Prokofjev” u Moskvi. Duo je formiran prije deset godina i do sada su pomenute pijanistkinje održale veliki broj veoma zapežinih koncerata u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, Italiji i Rusiji.

Obje su završile Muzičku akademiju na Cetinju, klavirski odsjek, gdje su i magistrirale kamernu muziku u klasi prof. Čedomira Nikolića i doc. Nataše Popović. Dobitnice su brojnih nagrada na međunarodnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu, a pohađale su majstorske kurseve kod eminentnih profesora poput Jokuta Mihailovića, Aleksandra Serdara, Vladimira Bočkarjova, Olge Borzenko, Konstantina Bogino, Franceska Maria Possentija.

Nastupale su na brojnim festivalima, a na repertoaru imaju široku lepezu djela, od baroka do savremenih autora. Najradije interpretiraju zahtjevne kompozicije i obrade trenutno najuvaženijeg i svjetski poznatog klavirskog dua „ Anderson&Roe“, kao i savremenog autora Francesca di Fiorea.

Pored profesionalnog angažovanja u klavirskom duu obje se bave i pedagoškim radom. Pešić radi kao profesorica klavira u Muzičkoj školi „Dara Čokorilo“ u Nikšiću, Vukićević Vukmirović predaje klavir u nižoj muzičkoj školi „Savo Popović“ na Cetinju i radi kao stručni saradnik za korepeticiju na Muzičkoj akademiji.

Bonus video: