Marčelo gostovao u Baru

Šelić se predstavio kao vrcav, spontan i duhovit govornik koji je, bez fraza i floskula, davao britke komentare stvarnosti na ovim prostorima
863 pregleda 0 komentar(a)
Marko Šelić Marčelo na gostovanju u Baru, Foto: Radomir Petrić
Marko Šelić Marčelo na gostovanju u Baru, Foto: Radomir Petrić

Ako pristanete na sitne šikane, pristaćete i na velike. Bezrezervna roditeljska podrška je veoma opasna stvar. Umjetnik ne mora da iznosi svoj stav, ali, gore od ignorisanja stvarnosti jeste da bude apologeta režimu. Pisanje je moje svakodnevno vježbanje saosjećanja”, samo su neke od poruka koje je preksinoć ne samo za književne programe Ljetopisa veoma brojnoj publici uputio intrigantni beogradski reper Marčelo, odnosno Marko Šelić.

Popularni beogradski muzičar ovog puta bio je u roli književnika i filologa. Uz vrlo dobru moderaciju novinara i publiciste iz Beograda Aleksandra Đuričića, Marčelo je promovisao posljednje izdanje knjige „Malterego“ - „Higijena nesećanja“, drugu iz ciklusa „Malterego“.

Šelić se predstavio kao vrcav, spontan i duhovit govornik koji je, bez fraza i floskula, davao britke komentare stvarnosti na ovim prostorima.

U jednoiposatnom razgovoru, on se osvrnuo i na svoju ulogu u građanskim protestima u Srbiji, te mjestu i značaju građanskog angažmana „u stvarima koje se tiču svih, a koje radite iako znate da su problemi jedino što ćete zbog toga dobiti“. Mlađi dio publike iskazao mu je poštovanje i u otvorenoj razmjeni mišljenja o najrazličitijim stvarima nakon završetka promocije.

U komentaru navoda da je nekoliko puta svrstavan u najuticajnije javne ličnosti regiona, počev od toga da je prvi nakon ratnih devedesetih pružio ruku saradnje kolegama iz drugih ex Yu država, pa do glasno ispoljene društvene angažovanosti, on je replicirao da mu je to važno i da se lijepo osjeća „jer čist obraz i miran san nisu sitan duševni kapital“.

Bonus video: